Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 14:04 - Моята Оптимистична теория за Българския народ
Автор: panazea Категория: Технологии   
Прочетен: 7955 Коментари: 49 Гласове:
29

Последна промяна: 09.09.2009 16:18pegas08
ме подтикна да напиша тази статия.

Българския народ държи първенство по воля за оцеляване . Какви ли не перипетии , какви ли не нашественици . Всички минаха и отминаха и техните царства вече ги няма на картата , а българинът остана . Такъв як , издръжлив и великотърпелив !

Някои смятат , че това е недостатък . Аз пък смятам , че е добродетел .

След като е създал стройна държава и обединил траки и славяни , той се е опълчил на една богата империя . И византийците яли такъв пердах , че 50 години не смеели да минат по българските земи и така ни намразили , че писали в техните хроники „този мръсен новопоявил се народ „ и създали термина „вулгарен „ т.е. българин .

Е , много съжалявам , че не сме били хилави и страхливи , за да им се харесаме .

И тъй много години . От Драч до Кърпатите ,  бреговете ни са миели три морета : Черно , Бяло и Синьо . Който не знае къде се намират , ще му обясня специално . И нашия княз Тервел е нанесъл съкрушителен удар на арабите , обсадили Цариград 717/718г. по суша и по море , а пък българите направили двоен обръч около обсадата и като изклали 22 000 араби / моля хората с нежни сърца да не четат тези редове/ ги отказали завинаги да нахлуват в Европа , а пък Карл Мартел ги спрял при Поатие .

Княз Крум дотолкова увеличил земите , та нямало достатъчно българи да ги вардят и той преселил ромеите във вътрешността на страната , а пък българите пратил по краищата . Затова няма да се учудвате , че има българи и в Албания и в Банат , до Кърпатите и в Украйна.

Той нанесъл последния удар върху аварите , взел си Карпатите  , а в битка с Карл Велики го победил и присъединил моравците към империята .

И така дами и господа , въпреки превратностите на съдбата , българите падали и се изправяли и като птицата феникс се съживявали за нов живот . И не слушайте разни платени журналисти , които пишат глупости . Те пишат за пари и са си чиста проба платени агенти. Ама нейсе.

Когато турците се появяват като заплаха за България , ние сме наброявали 3 милиона , колкото са били англичаните по това време . И само не ми говорете , че сме малка нация !

Раздробени , българските княжества и деспотии стават лесна плячка . Един български рицар се е справял с 300 турци . Но разединени , княжествата са падали едно след друго и е загинал цветът на българското рицарство.

Минавайки през Балканския полуостров , носещите „ нова култура „ турци избиват или отвеждат в робство 2/3 от населението . Ето това е културния принос на Османците. Всичко живо е избягало по планините и там е търсело спасение.

Когато войските отминават в търсене на нова плячка , българинът  се връщал в полето , строял е къща , създавал е семейство и с труд , а не с плячкосване е преживявал.

И ето го Българския ФЕНОМЕН . За един век българите станали най-многобройната нация на Балканския полуостров. Ето защо ще чуете българска песен и българска гайда из далечни краища.

След Руско-турската война , България е разделена на 5 части . Тя успява да съедини само две от тях. След три войни и много страдания , българите се отказаха да осъществят своя идеал . Но има нещо по-голямо от това да владееш територии.

Най- великата цел сега е ОБЕДИНЯВАНЕ на БЪЛГАРСКИЯ ДУХ .

След като оцеляването е закодирано в гените ни , трябва да търсим път за обединение и израстване в духовен смисъл !

Явно е , че българското общество е болно. Когато човек има 40градуса температура , той не се пита: Как стигнах до тук? Той се нуждае от спешна помощ : да пие течен аналгин , да се увие с мокри чаршафи , за да не получи гърч . И след това да започне лечение.

Аз няма да разсъждавам : Как стигвахме дотук?

Два месеца чета блоковете в блог бг и смятам , че интелектуалния потенциал на хората е висок .

От известо време ми прави впечатление , че хората не се възприемат само като личности , а като част от нещо общо , нещо голямо. И разбраха , че трябва да обединим силите си . Първа писа Джулия Бел и призова блогърите да създават реклама на България пред света. След това Комфи започна да събира линкове за списание на Свободните блогъри. Пегас създаде дискусия за „ Младите в България „  Гатора събира мнения. Нещо се раздвижи в блог бг. Може би е дошъл момента , когато всеки , от своето място и със своите сили може да направи НЕЩО.

И ето , аз като дядо Славейков взех да мисля как да спася народа си .

Моята идеа е всички блогъри и техните приятели , и всички единомишленици да се включат в създаването на една електронна енциклопедия , предназначена за деца и възрастни . Този пътеводител ще помогне на децата и възрастните да оцеляват в градската джунгла.  Когато човек е предупреден какви трапове и опасности го очакват , той ще събере всички сили , за да преодолее опасността . Организмът притежава резерви , които се използват само при опасност за индивида . Ето този момент е настъпил и за нашето общество: да използваме всички неподозирани резерви за да се спасим .

На времето четох „ Домашен лекар „ и „ Половия въпрос” на д-р А. Форел , писани 1904 г в Швейцария . Сигурно това издание много ми е помогнало в моя живот . Сто години по-късно обаче има толкова промени . Първия ми апел към лекарите е да напишат кратки статии , за различни сфери от живота. Малко текст , картини , филми . Трябва да има раздели за най-малките 5-7годишни , за юношите и за младите.

Програмистите , които пишат компютърни игри , да ги направят поучителни. Художниците да нарисуват картини. Музикантите да напишат песни , поетите – стихове. Всичко да бъде представено кратко и ясно , без страх и насилие.

Като се започне от песничките „ Хей ръчички”, Зеленчуци, който не яде „ и „Зайченцето бяло” „ те всичките са поучителни . Ако Зайченцето бяло не беше срещнало малката Светулка на Щуреца булка , какво щеше да го очаква?

Новото време изисква нови форми . Освен хубавите книги има дискове , компютри и филми. Хайде обучението на нашите деца да не оставаме в ръцете на неизвестни личности. От тази енциклопедия ще намират материали за обучение първо учителите и родителите, после самите деца . Щом като ще има електронни учебници , защо да няма електронна енциклопедия , която ще учи децата , как да се грижат за своето тяло и за своето здраве , какво да ядат и пият , кое е полезно и кое е вредно .

Първата част трябва да съдържа човешкото тяло : Както къщата се строи от тухли , така и човешкото тяло е съставено от клетки . Органи , тъкани .

Какво му трябва на нашето тяло , за да бъдем здрави и бодри? Белтъчини , въглехидрати , мазнини , захари , витамини , минерали. Кои храни ги съдържат ?

Какво да ядем и пием и от какво да се въздържаме?

Петте сетива. Хигиена .

Очи: предпазване на очите от вредни влияния. Защо мигащите светлини в дискотеките са вредни и можем да ослепеем?

Кожа , функция , хигиена , къпане . Защо татуировките нанасят не само вреда на кожата , но са опасни за заразяване със спин и хепатит.

Уши , хигиена . Кое намалява прага на чуваемостта.? Защо след думкането на уредбите се чувстваме глухи?

Уста , хигиена . Зъболекаря , най-добрия човек когото познавам. Предпазване на зъбите от кариеси.

Нос . Как да се предпазим в грипно време ?

Бели дробове. Дишане. Как изглеждат дробовете на пушач и непушач .

Как невинното пиене води до деградация на личността.

Движението – за да бъдем красиви и здрави!Гимнастиката! Танците .Плуване и различни спортове.

Техника на безопасност . Как да се предпазваме на работното си място ? Вашето здраве и опазването му си е ваше задължение.

Междуличностни отношения.

Участници в движението.

Очаквам  включване и от най-младите. Те могат да споделят лични наблюдения или примери с техни праятели . Всеки , да  напише или да намери линкове към поучителни материяли , които да се включат в тази енциклопедия.  Привет и на добър час !

Освен коментари и лични ето и моят e  mail

antoaneta_nesh@abv.bg

Много от нещата ги има вече написани .
Само трябва да ми изпратите линковете .
Ето първите линкове :

http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/23/na-decata-mi.352694

http://www.youtube.com/watch?v=P-CBgOvAVFo


http://www.youtube.com/watch?v=eqsBI4OiD78


http://www.youtube.com/watch?v=uXPaCmg43cg


http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/17/kakvo-propuskame.349972


http://pollyatanasova.blog.bg/zabavlenie/2009/06/20/proshkata.351378


http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/21/v-pamet-na-roditelite-mi.351852

 

 http://dialog.blog.bg/izkustvo/2009/09/06/ptici.392360
http://kontrasti.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/09/06/nespravedlivost.392480
 

http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571

http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/22/gorskite-cvetia.383940

 

 

http://comfy.blog.bg/drugi/2009/04/29/dobroto-zdrave-e-neobhodimost-prodyljenie.328516

http://comfy.blog.bg/drugi/2009/04/24/dobroto-zdrave-kapriz-luks-ili-neobhodimost.326332

 

http://mileidi46.blog.bg/zabavlenie/2009/09/01/gotin-li-sam.389551

 

http://mileidi46.blog.bg/hobi/2009/09/07/obidena-sam.392889

 

 Тагове:   Моята,   народ,   теория,


Гласувай:
29
01. mileidi46 - Posdravi!
07.09.2009 14:22
Otli4na ideq.Spodelqm i podkrepqm....trqbva da pomislq..
цитирай
2. panazea - Blagodarq, mileidi,
07.09.2009 14:55
Blagodarq , 4e me podkrepq6!
цитирай
3. tili - 1313 е последният ми
07.09.2009 14:56
коментар, който е от теб! Благодаря! Ще пиша, но сега нямам време. Поздрав за идеята!
цитирай
4. comfy - Тони,
07.09.2009 15:20
постингът е много хубав и идеен - поздравления!!!

Аз съм си "за" подобни идеи, така че - споделям написаното!!!

... Само да ти кажа под секрет, че няма разлика във външния вид между белия броб на пушач и непушач, ако са живели достатъчно дълго... ;)
Това ми направи незабравимо впечатление в далечната 1983 г., когато изучавах патоанатомия....

Поздрави и усмивки, Тони!! :) *
цитирай
5. panazea - Комфи , не така .
07.09.2009 15:30
Нали трябва да се извлече поука . Нали ще се включиш? Че то ако, лекарите не напишат предписания , ще останем лаиците като мен и кой знае какви ще ги надробим .
цитирай
6. desperadomikaela - Необятно, трябва да помисля
07.09.2009 15:39
преди да кажа нещо:)
цитирай
7. comfy - Добре, Тони!
07.09.2009 15:42
Нали това и казвам - включвам се!!!

А, между другото, да включа ли линк към този постинг в предложенията за списанието? М? Само се съгласи, ако обичаш... Защото хубавите идеи трябва да се котират, а и не са чак толкова много, ок?

Поздрави, Тони! :) *
цитирай
8. essy - Чудесна идея!
07.09.2009 15:48
Само трябва да помисля, за да видя с какво мога да бъда полезна...
цитирай
9. edinman - Тони
07.09.2009 16:00
Вчера с приятелката ми посетихме две много хубави места.Едното бе -манастира Св.Троица до Етрополе,другото манастира Св.Тодор Тирон близо до Правец.Дъжда само допълваше усещането за безвремие и ние се движехме като в приказка.Срещнахме един свещеник в правешкият манастир-странно,имахме и двамата чувството че той ни бе нас чакал....Благ човек,с благи думи ни посрещна....и с такива ни изпрати.
Но мисълта ми е за друго-над вратата като бодящо очите се мъдреха имената на хора които нямат нищо общо с вярата!За нея се сещат само ако имат облага или желаят показност-в тях са ненадминати.
На тези хора няма да им е по вкуса нацията ни да преживее поредно възраждане!!!На тези хора така сме им по-удобни!
цитирай
10. анонимен - Страхотна идея
07.09.2009 16:13
ще се радвам да съдействам,това наистина е инвестиция в бъдещето...
въпреки,мрачния ми пост,надявам се,пролича капчицата оптимизъм...
Поздрави!!!
цитирай
11. basta - :)
07.09.2009 16:22
да, идеята е хубава, и аз бих помислила за нещо полезно...
това, което в момента ми хрумва, но е още мъгливо...
не е толкова до физческото здраве, колкото до психическото...
например страха и подтиснатостта у децата, които биват насаждани в тях, било от родители, било от възпитатели,...от самата система - било училищна, било обществена,
на мен самата ми е познато...
аз съм за това децата да растат свободни, без страха и ужаса от наказанието, а по-скоро за намиране на подход, който да спечели вниманието и старанието им в училище, например.
но не чрез наказания, а чрез любов и загриженост към тях- най-малките от нашето общество...
ще се обадя пак, когато имам по-ясна визия, сега ми е само като неразработена идея :)

поздрави!
цитирай
12. kass - panazea
07.09.2009 16:40
Чудесен постинг и отлични идеи, винаги съм смятала че хората не бива да разчитат само на политиците, ние сме народ със славно минало и силен дух, имаме отговорност към историята и не бива да обричаме усилията на предците си. Гласувам с две ръце за прекрасните идеи. Жалко, че постинга не е в препоръчани. Аз имах удоволствието да напиша разказ в съавторство с малкия принц, да участвам в поредица от приказки и знам, че когато една идея се приеме, тя може да бъде с много добри резултати, да вземат участие и да се прочете от много хора. Благодаря...
цитирай
13. panazea - Българското Възраждане тлее в нас
07.09.2009 16:49
Вие сте доказателството за това . Благодаря за подкрепата .
цитирай
14. emotion3 - :)
07.09.2009 16:50
...много е хубаво това което си намислила да обобособиш и обобщаваш в темата си ;)
цитирай
15. pilcho - Айдееее...
07.09.2009 17:03
Трябва сериозно да помисля по въпроса.
Когато най-накрая измъдря мнение, да знаеш, че ще е изказано от татуирана до ушите женица, скарана със всякакви спортове (поради твърде амортизирана костна система), вманиачена на тема къпане, но мразеща да чисти... и т.н. и т.н.
Одобрявам идеята, иначе. По тукашните земи правителствата даже разпространяват листовки, с които подсещат хората да спортуват и да се хранят здравословно. Де да правеха така и за къпанетооо... :)))))))
Наздраве!
цитирай
16. victoriavselena - в Б-я вече има такива автори
07.09.2009 17:03
http://www.petiakarakoleva.hit.bg/
ще се радвам ако имаш някаква конкретна идея
цитирай
17. анонимен - Напълни ми душата !
07.09.2009 17:18
Прекрасна е идеята ти и аз имам много материали не само снимки , но и литература по въпросите и с удоволствие ще се включа ! Още от сега казвам ,никой няма да ме прогони от идеята ти , както се получи при стихосбирката ! Сега е мой ред да кажа ,че ще участвам до края с богат материал ! Който не му изнася моето участи , да не всява паника , ами да не участва !:,)
Благодаря за хубавата и полезна идея ! Успех и вземам участие заради теб ,защото те ценя , kaто човек !!!
цитирай
18. vanya70 - Поздрави за идеята!
07.09.2009 17:30
На доста места из нета има подробни информации по отделни направления, за които пишеш.

Да се обобщи и допълни всичко в един "Пътеводител за оцеляване в градската джунгла" за деца, големи и още по-големи е добра идея и ми се струва изпълнима, ако се заемат повече хора :)

Поздрави!
цитирай
19. gothic - Поздравления! ще охитам да бъда ...
07.09.2009 17:54
Поздравления! ще опитам да бъда полезен с опита ми на улицата, който натрупах като по-млад :)))
цитирай
20. hel - Въодушовен патриотичен прекрасен постинг!
07.09.2009 18:14
Чудесна идея! Включвам се с каквото мога. На прима виста се сещам за приказка, в която се говори за сруктурата на човешкото тяло, изградено от клетки и как вирусите ги заразяват.
Ще я публикувам скоро. Ще ти я изпратя.
Поздрави!
цитирай
21. pegas08 - Поздрав!
07.09.2009 18:17
Да живее България!
цитирай
22. inel379 - Емоционално и с дълбочина!
07.09.2009 18:31
Просълзих се, докато четях. Нещо вътре в мен запърха. Боже, наистина сме много жилав народ и на специално място сме заселени, с много особена, силна енергия.
Идеята е страхотна, но изисква много хора да проявят активност, за да е всичко професионално направено - с точна, кратка и ясна мисъл. И не само това. Всички подробности ще са вожни /илюстрации, музика, подходящи клипчета.../. Всичко това наистина си заслужава.
Поздравявам те за вдъхновението!
цитирай
23. panazea - Благодаря!
07.09.2009 18:50
Аз вече намерих няколко поста , за които ще искам позволение и тук ще бъдат отразени. Ще стане полека лека. Аз съм сигурна , че вече има написано много , но как да го намеря? Разчитам и на вас! Всяко стихче , с поука , познователно . Всяко нещо , което може да помогне , картинка , клипче. Аз ще ги записвам тук , а после ще ги направим по раздели. Сигурно , ще се наложи да ми помагате и всеки да си вземе по един раздел , който най-много му допада.
цитирай
24. flyco - =
07.09.2009 19:00
http://bg.wikipedia.org/wiki/България
цитирай
25. lagrima - Идеята ти е чудесна!
07.09.2009 19:44
Идеята ти е чудесна!
цитирай
26. voinov50 - Идеята ти е страхотна... Поздравления!
07.09.2009 20:09
Подкрепям те.
Кажи с какво...
Ако ти харесват някои от моите работи, ползвай ги...
Поздрави и усмивки за теб и успех в начинанието!
цитирай
27. glarus - Moqt sin e mlad 4ovek
07.09.2009 20:14
nau4i me vsqka ve4er po4ti na negoviq komp da gledam " Operaciq Slava".
Neprekusnato povtarq 4e vseki bulgarin trqbva da go gleda i znae tova. Gledaite go Bulgari !
Blagodarq ti za jivite misli i dumi. Mislq 4e si prava. Nie sme izdrujlivo pleme a ne galeni4eta na sudbata.
цитирай
28. sestra - Подкрепям
07.09.2009 20:46
тази идея,много е обширна и се нуждае от стегнат начален замисъл.
цитирай
29. blagorodnik - Родолюбието
07.09.2009 21:09
се сее, нужни са сеячи!
Що можем да сторим? Първо от домашните да започнем - заедно да четем избрани и заредени с послания писания. Който откликне със сърце, тогава да му се разкрие службата която може да върши - да предаде на други идеалите, които живота ни осмислят.
Другото което можем да направим - опознавайки се един друг взаимно да се подкрепяме в трудното дело.
И накрая, но не на последно място - Бог да ни пази от глуповетина, тесногръдие, омраза; Бог да ни дава мъдрост и светлина, за да опази всеки дома си - чист, свят и крепък. От здрав дом към благополучно общество.
цитирай
30. yuliya2006 - ИМАМ ЕДНА МЕЧТА
07.09.2009 22:25
КОЛКО РАДОСТ МИ ДОНЕСЕ ТОЗИ ТВОЙ ПОСТИНГ..."Пътеводител за оцеляване в градската джунгла"
И ТИ БЛАГОДАРЯ И ТЕ ПОДКРЕПЯМ...
ЩЕ ТИ ПРАТЯ ПОСТИНГИ, С КОЙТО ИСКАМ ДА УЧАСТВАМ В ИНИЦИАТИВАТА

А ПРИ МЕН ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ ЕДИН МОЙ КОМЕНТАР КЪМ ПОСТИНГ ЗА РОДОПИТЕ НА ПИСАТЕЛЯ В. ВЕНИНСКИ.

И СЪБИРАМ ВСИЧКИ ПОСТИНГИ И ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ Е ЦЕНЕН..ЗАЩОТО Е ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО Е ПРАВЕН БЕЗ ДАЛАВЕРА И НЯКАКВА ИЗГОДА.

ПРАЩАМ ТИ ГО...ЗАЩОТО В НЕГО КАЗВАМ ВСИЧКО КОЕТО МЕ ПРОВОКИРА ДА ЗАПОЧНА ПРОЕКТА..."НА БЪЛГАРИЯ С ЛЮБОВ"

ВЕН, БЛАГОДАРЯ ТИ СКЪПИ ПРИЯТЕЛЮ!
МЕЧТАЯ СИ ВЕН, СВЕТА ДА ОТКРИЕ РОДОПИТЕ ...ПОСЛЕ РИЛА ,ПОСЛЕ ПИРИН ПОСЛЕ..ПОСЛЕ ТУРИЗМА ДА ДОНЕСЕ ПАРИ В ТОЗИ РАЙ НА ЗЕМЯТА
ПОГЛЕДНИ ГЪРЦИЯ, ХИТРИ СА ВЕН..МНОГО СА ХИТРИ..КАМЪК ДА ОТКРИЯТ СВЕТИНЯ ГО ПРАВЯТ И ПАРИТЕ ПРИ ТЯХ ХОДЯТ
УМНИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕН, УТРЕПАТ НЯКОЙ МАФИОТ И ЕТО ЛАС ВЕГАС ..ЛЕГЕНДА
А НИЕ ВЕН, ГОРДЕЛИВИ И ГЛАДНИ И НА ДЪНОТО
СЪБИРАМЕ ПАРИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, НО ХОРА С НЕЧИСТИ РЪЦЕ ХОП ОТКЛОНИЛИ ГИ И ГЛЕДАШ ПАРИ ЗА ДЕСЕТ ЦЪРКВИ А САМО ЕДНА НАПРАВИЛИ
ДРУГИ ПЪК СЪВЕСТА ГИ ЯДЕ И С РЪЦЕ ОПРЪСКАНИ С КРЪВ ХРАМОВЕ ГРАДЯТ...
САМО ЕДНО НЕЩО МОЖЕ ДА УСПЕЕ У НАС ВЕН ,ГРАЖДАНСКА ПОДКРЕПА-РЕКЛАМА ЗА НАШИТЕ СВЕТИНИ И НИТО ГРОШ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ НИТО ГРОШ
ДРЪНКАТ ЛИ ПАРИ ВЕН ЩЕ ДОЙДАТ БЕЗВЕРНИТЕ АКУЛИ И ВСИЧКО КАКТО ДОСЕГА
КЪДЕ ТИ У НАС ЕВИТА ПЕРОН И ЦЕЛИЯ НАРОД ДА СЪБИРА ПАРИ НА ДОВЕРИЕ И НИЩО ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ..КЪДЕ...НЯМА ГО ВЕН...НЯМА ВЯРА..

ЗАПОЧНАХ ДА СЪБИРАМ ВСИЧКО В БЛОГА ПИСАНО ЗА РОДОПИТЕ..ЩЕ ГО СЪБЕРА ВЕН САМА ЩЕ ГО СЪБЕРА... И ВСЕКИ ДЕН КЪМ ПОСТОВЕТЕ МИ ДА ИМ ИЗВАДЯТ ОЧИТЕ, ТА ДА ПРОГЛЕДНАТ ЧЕ НА ЗЛАТО ЛЕЖИМ А СКЪСАНИ ХОДИМ

НАИВЕН И ДОБЪР НАРОД СМЕ БЪЛГАРИТЕ, ЗАТОВА СИ ИГРАЯТ С НАС..КОЙ ОТ КЪДЕ НИ ХВАНЕ
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
31. yuliya2006 - Пътеводител за оцеляване в градската джунгла
07.09.2009 22:36
ЗА УЧАСТИЕ.."Пътеводител за оцеляване в градската джунгла"

ХЛАПЕ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/06/16/hlape.349661

ВОСЪЧНО ПАТЕ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/08/07/vosychno-pate.375978

БОЖЕСТВЕН МИГ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/08/26/bojestven-mig.386054
цитирай
32. pegas08 - Мускетарски поздрав, боецо!
07.09.2009 22:43
http://www.youtube.com/watch?v=GciOMBrK7uw
цитирай
33. dialog - в допълнение ще добавя,
07.09.2009 23:30
че аз живея в една държава, в която като кажеш, че си от България те посрещат с усмивка и казват "Вие бъргарите сте задружни и знаете да се веселите". Защо ли хората от страни виждат неща, което ние вече сме забравили за себе си?
Поздравявам те за идеята.
цитирай
34. pegas08 - Още поздрави!
08.09.2009 00:04
21:58 - Хамлет на 21 век#337 Помощ!
http://www.youtube.com/watch?v=GciOMBrK7uwВсяко време има Хамлет.
Човекът, раздвоен на две.
Едната част лети в полет.
А другата на колене.


Вечно между Сцила и Харибда.
Как да мине там, отвъд?
Да преплава, без да го притиснат?
Отговор- да пуска гълъбът!По Хамлетовски също се намерих.
Пред въпрос :"Да бъдеш или не?"
В недоумение криле разперих,
Който може, помощ да даде.


Залюбих приказната Дулцинея.
Подвизи извърших в нейна чест.
Сразявах рицари, само зарад нея.
Да признаят, хубостта и е дъ бест.


Летях между Мадрид и София.
Жени различни- слънчев тен.
Но никъде не срещнах като нея.
Любима моя, образ несравнен.
-------------------------------------------


Посетих веднъж, в Могилино сираче.
Гледах го по филм на BBC.
Сърцето ми тогава взе да плаче.
При тази драма...Иди и ти!


Признавам си, забравих Дулцинея.
Романсите и клетви за любов.
Сираци гладни, гледам и ридая.
Да помогна бях готов.


Ето, запознайте се и с нея.
Друга част от сърцето взе.
Добрата и грижовна Панацея.
Отиде, тя, буквар да донесе.


Нататък, ненужно е да казвам.
Как се чувствам аз, на две...
С красивата на баловете се показвам.
С добрата, дядо Коледа съм всеки ден.


Хелп, иде ми да пея с Бийтълс.
Помогнете, дами , господа.
Закъсах вече, като Парис.
Очаква ме Троянската война!

цитирай
35. mmagy - Моята Оптимистична теория за Бъ...
08.09.2009 00:11
Моята Оптимистична теория за Българския народ
Аз съм оптимист и пожелавам успех на този замисъл!Ако мога ще помогна с удоволствие:)
цитирай
36. zvezdichka - Важното е човек
08.09.2009 09:14
да бъде оптимист и да търси да открива себе си и в своето древно минало, да търси своите корени и да не зачерква традициите, защото те имат смисъл и човек е този, който може да им вдъхва живот, следвайки примера на нашите баби и дядовци, които не познаваме, на древните и славни царе, които са милеели за своята държава, които са обичали народа си и са тачели родното. Да помним делото на Паисий и всички просветители по нашите земи, които нашепват: “О Неразумни Юроде, поради що се срамиш да се наречеш Българин”!
Поздрави за благородната инициатива и успех :).
И ще се радвам да включиш линк в електроната енциклопедия към темата, която си харесала в моя блог.
цитирай
37. victoriavselena - "Пътеводител за оцеляване в градската джунгла"
08.09.2009 10:19
Посланието това заглавие и на думата оцеляване е опасности, трудности, проблеми, т.е. отрицателно.
Тогава насочваме вниманието и започваме да търсим опасностиите, за да се опазим. Търсим отрицателното и е много възможно през това време да пропуснем положителното, това, което ни радва и ни прави щастливи. А в живота има и това и онова. Зависи само към кое си насочваме вниманието.За това аз съм се насочила към изграждане на Училище за щастие, т.е. да се насочим към това, което ни прави щастливи, защото в стремежа си да оцелеем го пропускаме.
Например като кормувате и през цялото време следите за дупките по пътищата и стремежа си да оцелеете между другите шофьори не забелязвате красивия пейзаж край пътя или да се забавлявате то шегите на спътниците.
цитирай
38. panazea - Коментарите ви са отлични! Започваме!
08.09.2009 14:47
Всеки от вас да прегледа първо своя блог и да ми изпрати линк .След това да изпрати линк от друг блог , каквото намери .Енциклопедиите са скучни , вашите постинги са пълни със живот и емоции. Аз ще ги събирам и подреждам към отделни глави. После ще се наложи да се включат много блогъри . Работата е много. Идеята е позитивна ! Ето първия линк , който ми изпратиха :
Личностни взаимоотношения
Когато двама се обичат
Имам разрешение от звездичка да включа нейния линк
http://zvezdichka.blog.bg/tq-i-toi/2009/09/03/nashata-netradicionna-svatba.390567

Семейство
http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/23/na-decata-mi.352694
цитирай
39. damnation - поздрави добра инициатива
08.09.2009 17:34
поздрави
добра инициатива
цитирай
40. panazea - Благодаря!
08.09.2009 17:49
Очаквам вашите линкове ! Бъдете здрави!
цитирай
41. djgator - panazea
08.09.2009 18:08
Браво за идеята, дано я чуят и разберат повече хора!
цитирай
42. zaw12929 - Първи смее в света по приказки, ако ...
08.09.2009 20:29
Първи смее в света по приказки, ако бяха пройзводство, ценааа грандиозна, но са само празни простотии. Поздрави за постинга
цитирай
43. diso - Ето и моята подкрепа:
08.09.2009 21:07
http://diso.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/09/03/igrachka-plachka.391024
цитирай
44. yuliya2006 - ЗА УЧАСТИЕ. . "Пътеводител за ...
08.09.2009 21:28
yuliya2006 написа:
ЗА УЧАСТИЕ.."Пътеводител за оцеляване в градската джунгла"

ХЛАПЕ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/06/16/hlape.349661

ВОСЪЧНО ПАТЕ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/08/07/vosychno-pate.375978

БОЖЕСТВЕН МИГ
http://yuliya2006.blog.bg/poezia/2009/08/26/bojestven-mig.386054


СТРАННО ИЗПРАТИХ ТЕЗИ МОЙ СТИХЧЕТА ЗА УЧАСТИЕ В ПОДКРЕПА НА ТВОЯТА ИДЕЯ...
А ГИ ОТКРИХ ПРЕДЛОЖЕНИ В ДРУГ БЛОГ ЗА СПИСАНИЕТО НА КАЧАК...

ДЖУЛИЯ
цитирай
45. panazea - Очаквам много повече линкове от всички вас , прегледайте си блоговете!
09.09.2009 14:34
Взаимоотношения , любов , прошка , съжаление , психология и каквото се сетите . Като видите началото , ще разберете , че е всеобхватно и много оптимистично. Само на места ще има тъга , но то е неизбежно . И не е само за малки , а и за големи.
цитирай
46. panazea - yuliya2006
09.09.2009 14:36
Ще се радвам да си навсякъде ! Лощо няма! Привет!
цитирай
47. slavei - Поздравления за чудесната идея!
10.09.2009 18:58
Включвам се и аз!
Успех!:)
цитирай
48. desperadomikaela - Много благородна идея, желая ти успех
11.09.2009 07:13
За съжалеие не споделям "отимистичната теория". Мисля, че отдавна са настъпили необратими генетични изменения. Няма как да живееш десетки поколения в заразена среда и да оцелееш (духовно). Единственият начин е имплантиране на поне част от "чистата" кръв, която други са запазили. А средата става все по-"заразна".
цитирай
49. blagorodnik - И аз се включвам
11.09.2009 23:11
оставам на теб да направиш избора си panazea. Има и за прошката и за болката при мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 3269993
Постинги: 959
Коментари: 10337
Гласове: 45084
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930