Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2023 01:54 - Сицилия, Италия беше ударена от опустошителна буря с градушка, оставяйки град Катания в извънредно положение. Бурята, започнала рано сутринта, донесе проливни д
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
2 minutes ago! Italy closes all seaports! Historic storm in Sicily! People are running!
Сицилия, Италия беше ударена от опустошителна буря с градушка, оставяйки град Катания в извънредно положение. Бурята, започнала рано сутринта, донесе проливни дъждове и едра градушка с размерите на топки за тенис, причинявайки сериозни щети на домове, превозни средства и посеви.

Жителите на града съобщиха за широко разпространени наводнения и прекъсвания на електрозахранването, както и за значителни щети на домовете и бизнеса им. Видеоклипове, разпространени в социалните мрежи, показват коли, потопени във вода, и улици, превърнати в реки. Службите за спешна помощ реагираха бързо на ситуацията, като пожарникари и полицейски служители работеха, за да разчистят отломките и да помогнат на засегнатите от бурята.

Според местните власти бурята е причинила значителни щети на селското стопанство в региона, като лозя, овощни градини и ниви с пшеница и зеленчуци са били силно засегнати от градушката. Очаква се приблизителната стойност на щетите да възлиза на милиони евро, като фермерите и предприятията в района са изправени пред значителни загуби.

Въпреки опустошенията, причинени от бурята, няма съобщения за пострадали или загинали. Инцидентът обаче служи като напомняне за нарастващата честота и сериозност на екстремните метеорологични явления, които стават все по-чести в резултат на изменението на климата.

Бурята с градушка в Сицилия е само последната от поредица от екстремни метеорологични явления, които удариха Италия през последните години, включително горещи вълни, суши и наводнения. Тъй като страната продължава да се бори с въздействието на изменението на климата, е ясно, че са необходими спешни действия за смекчаване на последиците от него и защита на хората и общностите, които са най-застрашени.






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6901020
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56450
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930