Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2021 14:14 - КАК И КЪДЕ ЩЕ ИЗТЕКАТ ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО „ЛИЧНА ИДЕЯ“ НА РУМЕН РАДЕВ, ОСЪЩЕСТВЯВАНА ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2021 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 КАК И КЪДЕ ЩЕ ИЗТЕКАТ ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО „ЛИЧНА ИДЕЯ“ НА РУМЕН РАДЕВ, ОСЪЩЕСТВЯВАНА ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ Автор: nikikm Категория: Политика   image
Прочетен: 24 Коментари: 0 Гласове:  1
 
КАК И КЪДЕ ЩЕ ИЗТЕКАТ ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО „ЛИЧНА ИДЕЯ“ НА РУМЕН РАДЕВ, ОСЪЩЕСТВЯВАНА ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ
Какви ни управляват !
Българи , пазете децата си !

На 4.11.2021 АФЕРА публикува:

ПРИКРИВАТ СЕ УСЛОЖНЕНИЯТА ОТ ВАКСИНИТЕ! ВАКСИНАТА Е ПО-ОПАСНА ОТ БОЛЕСТТА ЗА ХОРА БЕЗ РИСКОВИ ФАКТОРИ! КИРИЛ ПЕТКОВ Е ПОДПИСАЛ ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР С АМЕРИКАНСКА ФИРМА ЗА ДАВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ ОТ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ! /ВИДЕО!/

https://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%b5-%d1%83%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

Ето го и официалното предложение, излязло от Президентството:

image

imageГодина по-рано, на декември 2020 г. по  БТВ Кирил Петков обяснява напоително „личната идея на президента Радев“ как да се наблюдава всичко със сателити и как „ние от Харвард“ ще направят генетични лаборатории – „проектът за регионална-генетична-диагностична мрежа с координационен център по био безопасност“.

Какво казва Кирил Петков може да видите тук, за ДНК лаборатории, от минута 5:30:

https://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/prof-radka-argirova-i-kiril-petkov-za-vaksinite-virusa-i-razvitieto-na-balgarija.html

image

Това не са само лаборатории за PCR тестове. Те говорят и за пълното секвениране на ДНК/РНК.

В минута 7-ма има и инфо-графика, че достъп до тези данни ще имат и частни компании и НПО – снимка от минута 7 на видеото:

 

Официални източници за ДНК лабораториите:

Източник 1: Презентация от сайта на Економедия (финансирани с грантове от Америка за България – около 900 000 USD за 3 години), която обхваща и двата проекта: сателитно наблюдение и ДНК лабораториите:

Линк към презентацията: https://www.economedia.bg/getatt.php?filename=o_4153879.pptx

Относно ДНК лабораториите, „Регионална генетично-диагностична мрежа с Координационен център по биобезопасност“. Предвиждат такива лаборатории в 27-те града на България (припокрива се с видеото по-горе). До тези данни ще имат достъп имат НПО и частни фирми: „центрове за приложни изследвания“, „частни научни партньори“, „биотехнологични фирми и фирми за лекарства, мед. изделия и храни“ – в червените квадрати по-долу.

imageМалко отклонение – съвпадение е, че едно от НПО-та, които Кирил Петков създава на 16.02.2018 се нарича „Център по приложни изследвания и иновации“, ЕИК: 205003454.

Кирил Петков е собственик на това НПО. Кирил Петков е бил в УС до 21.05.2021 г., т.е. дори и след назначаването му като служебен министър (12 май).

Финансирано е от „Америка за България: https://www.casi.bg/aboutus/

СУ осигурява сграда.

Събитието е брандирано с „Америка за България“: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/v_biologicheskiya_fakultet_be_otkrit_p_rviyat_cent_r_za_prilozhni_izsledvaniya_i_inovacii_v_b_lgariya

Най-вероятно това НПО ще подготвя кадрите, които да работят в тези лаборатории, защото има вече предоставена сграда в СУ. (Припокрива се с информацията от първото видео, където уверяват водещият, че кадри ще има.)

От 12.07.2019 г. като съсобственик на това НПО се появява и Николай Денков (служебен министър в МОН, който назначи Евгения Пеева от „Заедно в час“ в първото служебно правителство, на длъжност зам. министър с ресор приобщаващо образование. Евгения Пеева не е зам. министър във второто служебно правителство):

imageПоследната дата, на която са посочени двамата като собственици е 19.05.2021 г., т.е. след издаването на Указа на Президента за първото служебно правителство (12.05.2021 г.)

imageНа 21.05.2021 г. собствеността на НПОто е прехвърлена на друго лице Мартин Драгулев (който фигурира и в други фирми на Кирил Петков и Майкъл Карш).

 

В това НПО Кирил Петков е посочен все още като единствен член на управителен съвет.

Малко отклонение за Майкъл Карш. От бързо търсене – Michael Karsch hedge fund – става ясно, че е бивш директор на Soros Fund Management.

Michael Karsch’s Karsch Capital Management was founded in 2000 and has an estimated $1.5 billion in assets under management. Before starting the firm, Michael Karsch was a Managing Director at Soros Fund Management, and like George Soros, the firm employs a long/short equity strategy and is centered in the Greater New York City area.

По-долу е снимка, че на 21.05.2021 г. собствеността на НПО „Център по приложни изследвания и иновации“ е прехвърлено на доверен човек на Кирил Петков.

imageНа 27.05.2021 г. вече е заличено името на Кирил Петков като единствен член на УС и само Мартин Драгулев е собственик, председател и управителен съвет.

Списък на свързали лица на това НПО:

image

Стр. 2. Николай Денков е бил в УС на „Заедно в час“ от 05/05/2021 г. до 21/05/2021 г.

image

Да се върнем на ДНК лабораториите в презентацията на Економедия: предвижда се капацитет за масово тестване:

Формулирано така: капацитет за генетични тестове и превенция от болести – онкология, гастроентерология, кардиология и т.н. – това предполага секвениране (разчитане) на цялото ДНК (генома) на българите.

image

Целите са посочени по-долу. Въпросът е на кого ще се тестват новите лекарства, създадени на база ДНК технологиите?

image

Бюджет – 150 млн. лв.:

imageИзточник 2: Предложение от Президентството до последното правителство на Бойко Борисов относно промени в Плана за възстановяване и устойчивост. В т. 4 е предложението за ДНК лабораториите, стр. 15.

Предложението е изпратено до Томислав Дончев и входирано на 27.11.2020 г. Ако се върнем към данните с историята на НПО „Център по приложни изследвания и иновации“, ЕИК: 205003454, Кирил Петков и Денков са били собственици, Кирил Петков – единствен член на УС и председател на УС.

Линк: https://bntnews.bg/f/news/o/1085/c49d183c96d4b1d700212a86af8707f4.pdf

Основни моменти: Стр. 17

image

Рамковия бюджет е отново 150 млн. лв. и програмата е широко отворена и за частни участници

imageЗабележете: „центрове за иновации като част от университетите или техните неправителствени партньори специализирани в образованието“на което условие НПО „Център по приложни изследвания и иновации“, ЕИК: 205003454 отговаря идеално.

Предлагат да се даде достъп и до „иновационни компании, които развиват иновации свързани с генетичната диагностика и/или нейното приложение в областта на медицината и храните“. Фирмата за пробиотици на Кирил Петков би могла да отговори на този критерий за хранитеНПО-то на Кирил Петков ще обучава кадри от СУ, ще ползва данните на хората/ резултатите от изследванията. Държавата просто ще финансира всичко това, а хората ще са опитните зайчета.

Този нов център ще се координира от координационен център по биобезопасност.

Източник 3: Изпратения на ЕС План за възстановяване и устойчивост, който преди това е променен от служебно правителство, където „министър“ е бил Кирил Петков. Денков е и към момента служебен министър в МОН.

Линк към самия файл – последната версия, която е изпратена на ЕС:

https://www.nextgeneration.bg/upload/58/npvu-15102021.pdf

Линк към страницата: https://www.nextgeneration.bg/14

– вижте и последната версия.

От последните редове на стр. 242 и на стр. 243 започва кратко описание на реформите и инвестициите, Разработване на Национален план за развитие на пренатален и неонатален скрининг, и скрининг на социално-значимите заболявания и създаване на Национален интердисциплинарен център за масов скрининг с изграждане на регионална мрежа 2021- 2027 г. (Q4/2021)

image

Стр. 257 – описание на Реформа 5: Реформа 5: Създаване на условия и механизми за провеждане на пренатален и неонатален скрининг, и скрининг на социално-значимите заболявания създаване на Национален интердисциплинарен център за масов скрининг с изграждане на регионална мрежа 2021-2027 г. (Q4/2021)

image

 

 

Няма бюджет, няма точно описание, няма приложение.

Отделно от стр. 252 Инвестиция 5: Изграждане на Национална дигитална платформа за медицинска диагностика и приложение Н10 – „цифровата диагностика във всички медицински специалности и да създаде възможност за генериране на база данни цифрови изображения и нейната вторична обработка посредством валидирани алгоритми за машинно самообучение, невронни мрежи и др. в съответствие с европейското и националното законодателство за защита на личните данни и съответните стандарти за информационна и мрежова сигурност. Тази платформа ще бъде интегрирана с Националната здравно информационна систем (НЗИС)“.

В това видео Кирил Петков говори био-технологичен хъб, обсъждан по време на Три Морета и огромното му желание да осъществи този проектДанните ще се съхраняват на сървърите на Амазон, а фарма компании (както стана ясно вече и други НПОта) ще имат достъп до тях:

https://www.facebook.com/rebel.int1/posts/10218766770990586

На 21.10.2021 г. МОН публикуват новина за суперкомпютъра: https://www.mon.bg/bg/news/4431

Денков е сниман пред суперкомпютъра. Извадки от новината: „Суперкомпютърът е част от мрежата от високопроизводителни машини на ЕС. Той може да обработва огромни масиви данни, което ще намери приложение в медицината, прогнозите на климатичните промени, анализа на трафика и други общественозначими дейности.

„Трябва да интегрираме медицинските знания с големите данни и със суперкомпютрите. Да вкараме мехатрониката в роботиката и в обработката на образи, да интегрираме всички области, които до неотдавна се разглеждаха като различни. Суперкомпютрите са едно от средствата за тази интеграция“, обясни проф. Денков.

image

Забележка: новите приложения, които първото служебно правителство са добавили във връзка с техните промени на Плана за възстановяване са с буквата Н, например Н1, Н6 (за сателитното наблюдение) и т.н.

Друго важно: Разработване на Национален план за въвеждане на съвременно здравно образование в българското училище 2021-2027 г. (Q4/2021)

Снимка на част от текста е по-долу, стр. 257 (дъното). Впечатление прави, че се стъпва на разбиранията на световната здравна организация. Формулировките са много общи, обтекаеми и не става ясно в какво по-точно ще се състои „съвременното здравно образование в българското училище“.

imageФокусът е сексуалното образование:

image

 

 

Въвеждане на специален предмет, следване на принципите на „Националната стратегия за детето 2019-2030 г.“ и т.н.

image

image

Стр. 185 от Плана – Инвестиция 11: Изграждане на Национален комплексен център и мрежа за мониторинг, контрол и управление, е въпросния център за сателитно наблюдение. В приложение Н-6 (изпратено по-рано чрез Христина) е по-подробното описание.

Екип на АФЕРА

П.П. Преди три дни Румен Радев изрече: „Говорих с ръководствата на „Амазон“ и „Гугъл“ да влязат в наш проект“

https://afera.bg





Тагове:   петков,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6903560
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56450
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930