Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 19:01 - © Таблетът в българската политика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4495 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 30.05.2023 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.05.2023г.

     Таблет–компютър (на английски : tablet computer – планшетен компютър или електронен планшет), или просто таблет, е вид мобилно устройство със средни размери. Отличителната му черта е наличието на сензорен екран и липсата на хардуерна клавиатура.
Никога не съм държал в ръцете си таблет. Естествено не съм и работил с такъв, ако не се смята подписването ми върху таблетите на куриерите, които ми донасят пратки.
image

Таблет Apple iPad 10 (2022), 10.9", 64GB, Wifi, Silver 

Помня че преди доста години имаше инициатива за обзавеждане на дупедатите с таблети.
"Годината на таблетите", пише през 2010–та година вестник "Дневник".
Управляващата партия ГЕРБ е купила около 130 таблета iPad за министрите и депутатите си. Това стана известно от изявления на министри днес, цитирани от БТА. Идеята, уточнява агенцията, е поетапно да се заменят голяма част от документите, които се ползват на всяко заседание на кабинета от хартиен на електронен носител.
На светлия празник 2–ри февруари (не знам дали е просто съвпадение) по всички новини чух, видях и прочетох безброй пъти марката iPad. Министри като Аню Ангелов и Мирослав Найденов персонално разказаха за личния си опит в използването на продукта. Ако Apple (производителят на iPad) си беше платила рекламата, сметката щеше да е милиони, прави тогава сметки пък вестник "Дума".
Още тогава, та чак до днес, не се забелязват в ръцете на дупедатите ни тези устройства.
Дупедатите ли са тъпи, електронната джаджа ли е сложна за управление? Един дявол знае.
Пак през същата година на високите технологии, 2010–та, 24 Часа изнася : Депутати кълват на безплатни телефони. Повече от 30 депутати вчера избягаха от работа, подмамени от оферта на фирма да получат като подарък скъп мобилен телефон "Верту". Единственото условие било да присъстват на презентация на новите модели на фирмата. Тя обаче се оказала долен и подъл eксперимент на bTV и седмичника "168 часа". Покани получили 38 депутати и почти всички се отзовали. Сред тях били Лъчезар Иванов и Геновева Алексиева от ГЕРБ, Румен Такоров от БСП, Кирил Гумнеров от "Атака", Дарин Матов от РЗС, Митхат Метин, Ердоан Ахмедов и Петя Раева от ДПС. Повечето от тях пристигнали със служебни коли. По същото време колегите им гледаха в парламента промените в закона за местните данъци и такси.
След като се събрали в конферентната зала на хотела, момичета и момчета започнали презентацията. Започнали да ги разпитват какви мобилни телефони ползват и харесват и в този момент в залата нахлули оператори с камери и експериментът станал явен.
Повечето депутати били като попарени, а Геновева Алексиева веднага залегнала на
стола зад колегата си Лъчезар Иванов с надежда да се скрие.

На поканите, пуснати в пощенските кутии в парламента, като домакин на партито бил посочен "бутик "Клаус Барби". Това е името на един от известните нацистки офицери, обявен за военнопрестъпник от Втората световна война, чието прозвище е "Касапинът от Лион", разказва пък WebCafe и дава списък на всички алчни балъци с партийната им принадлежност.
Горчиво–сладко отмъщение. Група депутати получиха за подарък празни кутии уж с телефони "Vertu" в тях, обобщава вестник СЕГА.
Тези дни изключително нашумя таблетът на дупедата от ПП "Продължаваме промяната" Радостин Василев, от който се чуха любопитни и скандални неща от български политици.
От таблета основно се чуват гласовете на Кирил и Асеня и неидентифициран женски глас.
image

Радостин Василев показва загадъчния таблет, който поразплиска политическото ни блато 

"Борисов се изпира. През тоа вариант няма две мнения, защото е взето като коалиционно, въпреки, че ниа ше казваме, че само Мариа Габриел, тя не е била в България … Днес имах разговор с Урсула и ѝ зададох точно тоа въпрос. Ако ш`има такава възможност пред това правителство, какъв е шанса да ни пуснеш? А тя вика, за Шенген ви е много голям шанса, за Еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата … Уговорено е за службите, ще бъдат наети … Ако сме в ротация … Даже имената са синхронизирани с посолството. Добре, какво значи службите са наши? А–а–а, това означава, че по предложение на министър–председателя, парламентът ще утвърди и ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че, и военно, не знам дали ще го пипаме … Да. И тия всичките хора ше бъдат на ПП–ДБ … Това са наши хора, които са одобрени от посолството. Това правителство ше продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента.
Борисов с днешна дата и това е важно да се каже, каза че иска да няма главен прокурор. Разбира се, знаеме заради мотивацията, каква е. Кво става утре или други ден, повдигнат обвинение на Борисов? … Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е : казваме, че се прави комисия по имунитетите. Щото то много ме съмнява нема да е само на Борисов, ше видиме … някои други, ше видиме. Това ще се види. Идеята е да докаем, че тази си мисия работи докато до да смени конституционната реформа. Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски практики от Европарламента, което означава, че поне шест месеца ще се влачи имунитета на Бойко Борисов … ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тука мое да се отиграе, да основен маркетинг бранд за нас като брак, но не като реален брак", разправя таблетът на Радостин Василев, цитиран в "По света и у нас" на БНТ.
Разказите от таблета на Радостин Василев продължават.
Вероятно и в други държави таблетите се използват за улеснение от политиците. Но само българската буржоазна политическа действителност ги вкара като средство за убиване. Само тази действителност роди понятия като "компромат, оня списък, обръчи от фирми".
Всичко това е отражение на съвременните тенденции за изместване и изтикване встрани на реалния живот от виртуалния. И затова политиците се убиват с таблети, телефони, SMS–и,  микрофони, снимки, флашки, публикации и прочие перфидни способи и средства.
"Бранислав Нушич пръв пусна крилатата фраза, че политик и муха се убиват най–лесно с вестник. После Буров добави в листата на жертвите и банките", разказва Новини 24/7.
А какви времена са били преди, ех?!
Политиците са били убивани с отрова, с меч, с брадва, с гилотина, с пушка и пистолет, с нож, бесилка, с електрически ток, със спринцовка … .
Всичко е ставало не на ужким, а на истина, с истински средства за убиване и проливане на кръв. С предсмъртни слова като "И ти ли, Бруте?" и "Извинете ме, направих го случайно". Обезглавяването на крал Чарлз I с брадва, гилотинирането на Луи XVI – тълпа, глъч и едно мощно "А–а–а!", отронило се от хиляди гърди, когато главата хвръква отделена от тялото.
И въобще екшън и съспенс. А сега? Сега "буря в чаша вода". Какво израждане на жанра?
image

Шарлот Кордеда живееш, за да убиеш Марат. Шарлот Кордеубийцата на Марат 

Понякога убийствата са били извършвани конспиративно в пълна тайна. По късно имаме случай на предварително подгряване на тълпата чрез разпространяване на слухове и след измислянето на вестника с компрометиращи набелязания политик публикации в тях.
Сега в Съединените щати се готвят да убият Доналд Тръмп или поне да го вкарат в затвора.
За главнокомандващия въоръжените сили на Украйна генерал–майор Валерий Залужни се носят слухове например, че от около две седмици вече обитавал "гроб с изглед към морето".

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/02/1035857_gerb_obzavede_ministrite_i_deputatite_si_s_ipad_za_da/
https://duma.bg/dnes-ipad-utre-coca-cola-n10598
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/694687
https://webcafe.bg/newscafe/1963871235-deputati-byagat-ot-rabota-zaradi-vertu.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-26-mai-2023-g-318439news.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/zapisite-rudigeyt-i-chast
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/zapisite-rudigeyt-ii-chast
https://novini247.com/novini/branislav-nushich-prav-pusna-krilatata-fraza-che-politik-i-muha_1661500.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/Et_tu,_Brute%3F
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
29.05.2023 19:14
Имах таблет, но се отказах... За депутатите може да е удобен...
цитирай
2. tonsun - "Бранислав Нушич пръв пусна ...
29.05.2023 19:24
"Бранислав Нушич пръв пусна крилатата фраза, че политик и муха се убиват най–лесно с вестник. После Буров добави в листата на жертвите и банките"

Да... Ама не..
Наш,те са тотални мутанти и нищо не ги лови.
Каквито и магарии да сътворяват нищо и никой не мож, ги смути... Никой и нищо от политическата хранилка не мож, ги свали..
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
29.05.2023 19:44
Да!
цитирай
4. kvg55 - До 2. tonsun
29.05.2023 19:45
Мисълта съм я чул от Иван Тенев.
В конкретния случай цитирам сайт.
цитирай
5. tonsun - Няма проблем, какво цитираш. Нито ...
29.05.2023 20:11
Няма проблем, какво цитираш. Нито Нушич, нито Буров, са си представяли, че може да се пръкнат такива политици, които ни "перде", ни "завеса" да наречеш...
Гледаш ги и си викаш..."Тия Харвард ли са завършили?!? Натфиз ли?!? Или са извънземни, които са инструктирани да ни проведат психотест, колко идиотия можем да поемем?!?
цитирай
6. kvg55 - До 5. tonsun
29.05.2023 21:05
Къде ще си представят?!
Светът върви към по–високо ниво на развитие – и доброто и злото; и красивото и грозното.
цитирай
7. iw69 - С
29.05.2023 22:11
или без таблет, бой по кратуните на ерво-атлантическите олигофрени...
цитирай
8. kvg55 - До 7. iw69
29.05.2023 23:11
Ако имаш предвид "бой по кратуните" с таблета, нищо няма да усетят. Виж, бой с кутията на таблата е друго нещо.
цитирай
9. tonsun - Къде ще си представят?! Светът ...
29.05.2023 23:23
kvg55 написа:
Къде ще си представят?!
Светът върви към по–високо ниво на развитие – и доброто и злото; и красивото и грозното.


Къде го видя това по-високо ниво на развитие?!? Това, за съжаление, не е ниво, а дъно!!!
Упорито Човечеството върви надолу, в най-важното... В Човечността! И доказва за сетен път думите на Стивън Кинг, че сме станали господари на земята, не защото сме най-умните, хитри или интелигентни, а защото винаги сме били най-от качените и кръвожадни копелета в джунглата.
цитирай
10. kvg55 - До 19. tonsun
29.05.2023 23:57
А–а–а! Диалектиката, науката за развитието го казва.
Виж, преди са убивали политиците с отрова и мечове – днес го правят с таблети.
Прогресът е очевиден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755476
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031