Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2023 00:05 - Върви народе възродени
Автор: vatzko Категория: Забавление   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
1



-Много сме я закъсали, брат... – каза мъжът с черната брада и карираната риза.

-Закъсали сме, защото те мързи да гледаш! Само задяваш некакви фусти и не мислиш за фирмата. - скастри го видимо по-възрастният мъж.

-Фусти... К"ва е тая дума? От седми век, брат? Толко си можеме, явно...Къде съм тръгнал да правя PR с такива пенсии...

-На това, ако му викаш PR и дигитален маркетинг, аз съм колесница. Виж к"ъв ни е офиса? - посочи беловласият.

Помещението беше малко. Двамата деляха едно бюро, два двойни монитора и три стола, останалото беше безпорядък. Кипеше творческа атмосфера и градивни спорове:

-След като това, което стана в Моравия се прецака, не може да живееме на широко, брат. Ей, оня ден ми звънят и от Херсон, всичко е затрито. Камък върху камък не е останал. Пък и всички съвременни CEO-та са почнали така – в гаражи. Да изброявам ли Безос, Мъскс, Зукърберакис, абе всичките. Вашето поколение, знам ви. Особено ония, свикнали на държавна хранилка в имперските администрации... - намигна на колегата си младият.

-Айде пак... Колко добре сме си били по времето на Константин Багренородни - пълни глупости, които слушам цел живот и ми побеле брадата от тях. А никой не казва к"ва цензура беше и как сме се крили по мазетата да напишем, некоя и друга дума...

-Анонимно.

-Анонимно, я. Щото иначе, немаше да съм жив. Мене, ако питаш, много по-лесно е сега. Всичко е по-достъпно, само...

-Само клиентела нема, брат. Всички путки, които завършват PR в Нов Български се уреждат на службички тук-там. Коя на вестник, коя на болница. Па ти "ако си завършил Магнаурска школа, при това с отличие. И шест гърла тука зависят от мене, брат. Бай дъ уей, всички са на борсата, нали?

-Само Климент е хоумофис. Останалите са на борсата, съкратили сме ги за пред НАП, ама си бачкат пак за нас. - намести очилата си възрастният.

В това време на врата се почука и влезе нисичък човек с чорлава глава.

-Това ли е офисът на Къ и Мъ? - явно очакваше нещо по-мащабно, но наемите в Солун си бяха солени...

-Заповядайте, заповядайте. Кей ен Ем, Солунските двама братя. На правилното място сте. Кафе? Чай? Брат, донеси нещо на човека.

-Кафето и чая не са познати на нашето съвремие... – тихичко прошепна по-възрастият.

-К"во имаме тогава, брат? – троснато каза младият

-Вино. Вино може да предложим.

-Едно чаша само, че идвам отдалеч и съм с кобилата – смутено отвърна чорлавият. - тук е... таковата... агенцията?

-Чаша Вино за господина! – нареди младият на висок глас – Тук е агенцията за дигитален маркетинг и PR – Солунските двама братя, аз съм CEO и малкият брат, ха-ха-ха – смехът му прозвуча почти толкова нелеп, колкото и смешката му.

-Аз съм... таковата... представител на българската държава... абе, май не трябваше да идвам тук – разколебано се продължи новодошлият.

-Добри човече, на правилното място сте – енергично стисна ръката му домакинът – Как можем да сме полезни на нашите български приятели. Ние всяка зима сме на Банско. Е, освен последната, нямаше много сняг. Ама обиколихме казината, де. Брат ми да каже.

По възрастният поклати неуверено глава, докато младият продължи:

-Вие не знам дали знаете, нашата майка е българка. Свързани сме кръвно с вашият гостоприемен и трудолюбив народ. Нашият трудолюбив и гостоприемен народ.

Възрастният съдружник погледна с бялото на очите си нагоре, беше слушал стотици пъти тази история. Брат му винаги успяваше да предразположи евентуалните клиенти. Сладкодумен и бързоприспособим, леко досаден, но компенсираше с много енергия.

-Аз не знам откъде да започна. - каза потенциалният клиент

-Розенце? В чаша или в череп, хахаха. По български! Ще направите ли едно кръгче до Халкидики? Ей го къде е. Сега май месец е идеално там. Аз лично сега предпочитам, няма туристи, сърби и румънци. Как е моят приятел, младият Симеон, той едва ли ще стане цар, но беше душата на компанията в Цариград... Баща му Борис държи със здрава ръка всичко, а? - не спираше да дърдори младши съдружникът, по-големият му брат усети това и го прекъсна:

-Какво ви води тук, господине?

-Негово величество, хана... Царя. - объркано започна българският пратеник – Извинявайте, нови титли. Трудно ни е още, но опитваме... Та, Царя търси нови възможности за независимост от... - обърна се за да не го чуе някой.

-Императора – спокойно каза чернобрадия и намести портрета на василевса на стената – Спокойно, тук никой не подслушва. На правилното място сте, стига да имате нужните средства. Еманципация, викаш, а брат? Нека помисля...

-Можем да предложим Пакет Б. - изкашля се по-възрастният

-Много ли ще струва? - стисна дисагите си българският пратеник

-Точно така Пакет Б! Страхотна идея! Вие, вашият народ, нашият-ваш народ и българският цар ще останете доволни. За цена, все ще се разберем. Вие сте интелигентни хора.

-Какво е пакет Б и колко ще струва? - живо се заинтересува българина

-Ще ви напишем чисто нова азбука. По славянски модел.

-Ние, такова... не сме всички славяни, май – още по-неубедено прозвуча българина

-Българо-славянска – поправи се младият CEO – Тя е готова даже. Може да вземете портфолиото в един папирус, ако не се хареса на вашият цар, нашият дизайнер Климент може да я пипне оттук-оттам. Само „Z” ще смени със сигурност, че в тия времена... Той е добро момче,в рамките на деня отговаря на мейли. Плюс азбуката, пълен пакет с услуги. Нашият екип ще обучи вашите хора, как да я ползвате. Колко може да изпратим в Плиска, брат?

-Петима веднага. Но на ваши разноски. – намести очилата си възрастният.

-Ето, петима. Директно за Плиска. Там ще почнат работа, това сайтове с дот -бг, църковни документи, новини, фейсбук страници, коментари – всичко на български.

-Нали беше на българо-славянски? - попитана чорлавият

-Така, де. Българо-славянски.

-Не е ли малко фабрика за тролове, това?

-Тролове, ако са лошите. Да кажем, че са елфи. Айде от мен и бонус в пакета - бутон за смяна на клавиатурата, че това с флекс-тайп нещо се бъзика.. Може фонетична, може и по БДС.

-Досега как сте се оправяли без писменост? - обади се отново беловласият

-Малко гръцки, малко шльокавица, повечко гласови съобщения...А цената...

-Цената, каквото има в тези торбицки. Шегувам се. Сегувам се. Гръцки хумор. Плюс още един транш в солиди. Че ми е по-лесно да се разплащам с Рим, знаете как е. Ето подпишете тук. Може и с пръст.

Човекът подписа и взе първите папируси. Изпратиха го по живо, по здраво. Докато младият ровеше в дисагите, по-възрастният ядосано започна:

-Майка ни – българка. Ти верно ли?

-Спокойно, брат – почти не му обърна внимание, чернобрадия – Докато иде на плажа в Халкидики и е забравил, невинна лъжа. Кой му дреме откъде е майка ни, да не е да се карат за нас две-три държави, я? Ама Пакет Б... браво бе! Дано само Климент, верно оправи тоя „Z“, ако ще и число да сложи на негово място...

-Е ти представили си? „Zoo”, да стане 300. Климент ги знае нещата, той. Парче дизайнер си е.

-И ние старите знаем туй-онуй, ама как му даде моравската азбука. Окото не ти мигна.

-Да му мисли Климент, той ще я натамъни. Аз с тия кинти – директно в Рим.

-Ей, умираш за римските курви...

-А не, бе! Огладнях от приказки, брат. Ай, ко ше ядем?

-Дай да идеме до гиросите на „Фантазията“ - един път са...




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vatzko
Категория: Забавление
Прочетен: 90140
Постинги: 65
Коментари: 18
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031