Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2023 07:01 - © Къде го посланикът на САЩ в България да ни защити
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1714 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 22.05.2023 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.05.2023г.

     "Позволете ми да завърша със следното : дискурсът, използван от България към Северна Македония, за съжаление е много подобен на дискурса на Руската федерация към Украйна. Недопустимо е да се злоупотребява с подобни неоснователни обвинения за политически цели в този решаващ период за историята на Европа.
Северна Македония е международно призната като успешно, модерно мултиетническо общество и демокрация и всички международни доклади за правата на човека потвърждават това.
Обвиненията, отправени на тази Среща от страна на представителя на България, са напълно неоснователни и идват от страна, която не зачита решенията на ЕСПЧ и стандартите на Съвета в областта на правата на човека" го изјави Димитар Ковачевски на Общият дебат на срещата на върха на Съвета на Европа проведена в Рейкявик, Исландия, съобщава сайтът на Владата на Република Северна Македонија
image

… "представителя на България" е вицепрезидентът Илияна Йотова, която на IV–та Среща на Съвета на Европа каза : "В Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната. В тях без никакви аргументи е и български евродепутат. Това е груба провокация към общите европейски ценности и към всичко, което изгражда нашата общност – единство, солидарност, взаимно уважение. Най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз", информира сајтот на Президента на Република България.
По изявата на македонският министър–председател Министерството на външните работи на Република България излезе с позиция : "Във връзка с изявлението на премиера на Северна Македония пред Съвета на Европа, министерството на външните работи на Република България подчертава, че е недопустимо заявяването на загриженост за основните права на дадена общност да бъде използвано като претекст за необосновани и язвителни нападки към държава–член на Европейския съюз. Изявлението на премиера на РСМ за пореден път ясно показва реалното отношение на Скопие към основни ценности на ЕС и отхвърлянето на правото да се реагира на съществуващите дефицити", се позиционира министерското.
Това на 16 – 17–ти май.
Преди или след дни (колко дни не знам, защото сайтът на Владата на Република Северна Македонија не туря дати на съобщенията си) четем : "Ковачевски – Агелер : Подкрепа от САЩ в очакване на следващите стъпки в евроинтеграционния процес на страната. 
image

Председателят на правителството на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещна днес с посланика на САЩ в страната Анджела Прайс Агелер.
Срещата е част от редовния диалог с американския посланик по общи теми от дневния ред в отношенията между двете страни и идва след посещението на премиера Ковачевски в Съединените американски щати миналата седмица.
Премиерът Ковачевски благодари за недвусмислената подкрепа за страната ни, получена от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на срещата, състояла се на 9 май във Вашингтон, особено в очакване на следващите стъпки в процеса на европейска интеграция на страната
Посланик Агелер предаде твърдата решимост на Съединените щати да продължат да подкрепят Северна Македония, оценявайки високо предишните решения, взети от правителството в посока осигуряване на проспериращо бъдеще в рамките на ЕС и НАТО".
Като израз на тази "твърда решимост на Съединените щати да продължат да подкрепят Северна Македония" таа рече : "София е използвала "много агресивен език" срещу Скопие , заяви посланичката на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер. Мисля, че има хора, които продължават с този наратив. Да, абсолютно вярно е, че чухме много агресивен език от София, който, честно казано, не се основава на факти за ситуацията тук", каза тя в интервю пред Македонското радио и телевизия, цитирано от БГНЕС", съобщава "Днес плюс".
Само че нито Македонско радио телевизија (МРТ), нито БГНЕС при моето търсене в сайтовете им ми дадоха информация за интервю на Анджела Прайс Агелър.
Както и да е – Където има дим, там има и огън.
"Мисля, че има хора, които продължават с този наратив. Да, абсолютно вярно е, че чухме много агресивен език от София, който, честно казано, не се основава на факти за ситуацията тук", цитира я дословно Dnes.bg.
А според "Факти" се и изповядала : "Радвам се, че не ме пратиха в България".
"Агелер казва, че, от София наистина се е чул "много агресивен език", който не се основава на факти за ситуацията в Северна Македония и се чувства щастлива, че е посланик на САЩ в Скопие, а не в София", пише и EuroNewsBulgaria.com/news/.
Виждаме как посланикът на Съединените щати в Република Македония защитава страната, в която е посланик.
И съвсем логично се питаме : "Къде е посланик Кенет Мертен?".
В сайта на U.S. Embassy in Bulgaria  виждаме :
– последната новина за посланик Мертен е от 28 април 2023 година : "Изказване на посланик Мертен пред Американската търговска камара".
Няма го посланик Кенет Мертен да защити Република България от македонските и us–американските клевети.
Ами как ще го има, като от 2–ри април насам е зает да съставя правителството на Територията. Или е озлобен и нещастен, че не изпратен посланик в Скопие, а в София? А?
Но виж, ето това го има на сайта на посолското
image

И там се казва : "В продължение на десетилетия Русия (подобно на Съветският съюз преди нея) разпространява неверни твърдения за биологични оръжия в опит да всее недоверие към мирните световни усилия и институциите за обществено здраве, които се борят с биологичните заплахи. След пълномащабното нахлуване в Украйна през февруари 2022 година екосистемата за дезинформация и пропаганда на Русия (що речи?) увеличи обема и интензивността на дезинформацията за биологичните оръжия в неуспешен опит да отклони вниманието от нейната инвазия в Украйна, да намали международната подкрепа за Украйна и да оправдае неоправданата си война.
След разпадането на Съветския съюз Съединените щати работят със съюзници, партньори и международни организации за намаляване на наследените заплахи от ядрените, химическите и биологичните оръжия на Съветския съюз в бившите съветски републики, включително Украйна и Русия. Сега Кремъл лъжливо представя това мирно сътрудничество като предполагаема биологична военна дейност на САЩ в чужбина" 
image
Ех, как да не се умили човек?! А обедненият уран в боеприпасите във войната с Югославия?
Промиването на мозъците на местните туземци в полза на САЩ е една от важните задачите на us–посланиците по света и у нас в частност. Само че много елементарно, посланик Мертен.

https://vlada.mk/node/33313
https://m.president.bg/bg/news7203/vaprosa-s-pravata-na-makedonskite-balgari-postavi-vitseprezidentat-na-nay-golemiya-forum-za-zashtita-na-choveshkite-prava-v-evropa.html
https://www.mfa.bg/bg/news/37460
https://vlada.mk/node/33331
https://dnesplus.bg/es-i-svyat/poslanikat-na-sasht-v-makedonia-sofia-izpolzva-mnogo-agresiven-ezik-sreshtu-skopie_1119178
https://www.dnes.bg/usa/2023/05/19/poslanichkata-na-sasht-v-rsm-vini-bylgariia-v-agresiven-ezik.570311
https://fakti.bg/world/783610-poslanichkata-na-sasht-v-severna-makedonia-radvam-se-che-ne-me-pratiha-v-balgaria
https://bg.usembassy.gov/bg/news-events-bg/
https://bg.usembassy.gov/bg/the-kremlins-never-ending-attempt-to-spread-disinformation-about-biological-weapons-03-22-2023-bg/




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Интересно!
22.05.2023 08:02
Международен жандарм, самоназначил се за такъв, разбъркал до неузнаваемост света, говори за агресивността на другите?
И фиксира нас, пример за божи кравички относно защитата на нашите интереси у дома, камо ли пък навън?
Като са такива благодетели, защо не проведат референдум у тях, да видим колко щати ще напуснат и колко- останат?
Крадецът вика дръжте крадеца!
И иска да го заловят!
Между другото, точно те са виновниците за положението в Македония
Виж кога е създадена Албания и от кого, с чия благословия ?Кой чужд президент е национален герой там?
И ще установиш, че докато воюваме за Македония, земите определени за сърби и гърци минават в Албания И затова те не дават доброволно Македония, определена за безспорна Българска зона!Със създаването на Албания са създали и условията за война между съюзниците!
Случайно ли е това?
И ни се пишат за приятели?
Че, като поведение не заслужаваме уважение, така е , но чак дотам?

цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
22.05.2023 08:34
Че ни и бомбардираха столицата.
цитирай
3. blagovesteliseev - баш така си е
22.05.2023 11:45
МЪкидония за България е като Украйна за Русия.
цитирай
4. kvg55 - До 3. blagovesteliseev
22.05.2023 14:21
Става въпрос за "езика на омразата".
цитирай
5. nedovolen - Де го търсиш. Той е изпратен да из...
22.05.2023 14:32
Де го търсиш. Той е изпратен да изпълнява стратегическия план на ФАЩ по отношение на малките държави.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen3
22.05.2023 15:38
Е нали и ние сме малка държава и се нуждаем от защита.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753363
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031