Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2023 07:01 - © Той е. Логотипът "Пешката Стоянов"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2742 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 18.05.2023 07:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.05.2023г.

image
     Доктор Жельо Желев вече не е знаме на българската необуржоазия.
Снощи в "БНТ представя" официално се издигна пряпорецът "Пешката Стоянов".
Това стана чрез филма "Петър Стоянов. Свободният президент".
Даже още на 12–ти в петък от 17:00 часа в столичната галерия "Сан Стефано Плаза" е била премиерата на документалния филм. Ама аз късно разбрах 
image

"Пешката Стоянов" е къде, къде по–подходящо необуржоазно лого от Желев.
Докторът се водеше дисидент, ама член на БКП, приет на 25 години, а аз чак на 30.
Живее в столицата, а аз на село, и си живурка в Института по култура и Университета, а аз без работа, по лични причини в интерес на истината – не можех да се впиша в социалистическите управленски и производствени отношения, макар че бях номенклатурен кадър. Желев пише докторати, а аз позиви. Не знам какви книги е чел другарят Желев. Аз четях Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Владимир Илич Ленин, Сталин, Георги Димитров, Джон Стайнбек, О`Хенри, Марк Твен, Франсоа, Вийон, Толстой, Достоевски, Пушкин, Лермонтов, Алеко, Захари, Ботев, Мъдростта на вековете, Невчесани мисли, Правда, Огоньок и още много.
През 1977–1979 година бяха издадени пълните събрани съчинения на Ленин в 55 тома. Тогава бях студент и не можех да си ги купя. Но те залежаваха по книжарниците. Когато започнах да печеля, тръгнах по книжарниците из градовете на окръга да търся определени томове, за всичките нямах пари. Един слънчев ден в Пазарджик срещнах мой селски, приятел на баща ми, АБПФК, клечка в Окръжния народен съвет. Разговорихме се. Казах му, че съм тръгнал да си купувам съчиненията на Ленин. Той се усмихна иронично и ме погледна съжалително.
С пълните събрани съчинения на Владимир Илич се обзаведох едва в края на 1989–та година – сред преврата – откраднах ги от предприятието.
image

Томовете на Владимир Илич Ленин, които откраднах от предприятието, в което работех  

При разчистването на партийния архив от Партийния кабинет, ми попадна един лист с имена на колеги. Отгоре пишеше "Списък Номенклатурни кадри". Шегувах се с колегите от списъка, ама доста от тях май се впрягаха. Човешко си е. Но никого не съм накиснал на новата власт.
Ама да се върнем към Желката. Така и не прочетох книгата му "Фашизмът", макар че си я купих, когато нашумя. Прелиствах я, начевах я – отпред, отзад, от средата – четенето не потръгна. И мисля на страница 60–та от Книгата
image
го определям точно : "Доктор Ж. Ж. твърди, че бил философ–марксист. Би било хубаво, ако беше такъв, защото щеше да има яснота за обществено–политическата действителност и щеше да взима правилните решения. Или най–малкото щеше да каже на народа си истината за това, което му готвят "демократите". Но той е в непрогледна идейна мъгла, не може да опише явлението, та камо ли да обясни същността  му". Книгата на Желев ми се оказа безполезна, но литературата за пазарната икономика, която си накупих ми помогна да оцелея в социално–икономическите превратности на прехода.

Теди Уиър от "Асошиейтед Прес" пише за събитията от 4–ти февруари 1997–ма година : "Дори по външен вид и държане Стоянов е твърде различен от Желев – дребен мъж с вечно разчорлена сива коса, склонен към размисъл, от чието облекло лъха скуката на миналото. За разлика от него Стоянов е енергичен, с държавнически и западен вид и в поведението си, и в облеклото си. Докато Желев говори малко френски – езика на литературата, Стоянов говори свободно немски – езика на бизнеса".
Затова Пешката Стоянов е друга бира. Не само, че е свободен – ами е и смел – безстрашно слушал, макар и тайно, "Бийтълс" по времето на комунизма. И също така има "западен вид".
А през 2001–ва година свободно изяви волята си и смело призова Командира : "Аз искам от Иван Костов да прояви кураж и решителност, и самокритичност, и максимална откровеност към българските граждани. Иване, те ще те разберат!".
Костов май не прояви това, което искаше Пешката и на парламентарните избори на 17.06.2001  година българските граждани не го разбраха. Това за Иван Костов се оказа вкиснала бира.
Важно е, че Пешката Стоянов е така да се каже последният разпознаваем от народа седераст.
Макар че нарече седерастите "разбити авари", той си е седераст по политически убеждения.
" Разбира се, времената се менят и разликата в мащабите между един президент на САЩ и на България е огромна. Но все пак това е гледната точка, която ми позволява днес пред вас да кажа : "Аз съм седесар", декларира на 26–ти февруари 2000–та година в словото си пред XI–та Национална конференция на Съюза на демократичните сили Стоянов.
"Фабриката за илюзии трябва да затвори своите врати", каза Пешката на 04.02.1997–ма година пред развилнялата се седерастка пасмина.
По–късно, предвид действията и изказванията му, на страница 63–та в Книгата писах : "Президентът [Стоянов] приватизира за свои нужди "Фабриката за илюзии" и сега добре печели от нея". А и самият той си го признава в интервюто във вестник "Марица", чието заглавие е : "Петър Стоянов : Не затворихме фабриката за илюзии"
image

А по повод "фабриката за илюзии" на 22.09.2000–та година вестник "Капитал" пише : "По–скоро е началник във фабриката за илюзии, макар че преди време ни препоръча да я затворим. Но президентът сам се постави в това положение. Когато сега има голяма нужда от него, той не е наясно със себе си какво точно трябва да направи" 
image
Пешката Стоянов е автор на понятието "цивилизационен избор". Конкретно за България това е членуването в организациите СатаНАТО и Евроколхоз.
Двадесет години след нашето встъпване тези организации се изродиха в нецивилизовани. Дори още през 1999–та година, когато нападна Югославия, СатаНАТО се показа като нецивилизовано. Необоснована война, несанкционирана от ООН, бомбардировки на обществени сгради, употреба на боеприпаси със съдържание на обеднен уран.
Помня как тогава Пешката Стоянов тичаше към Горна баня да види us–американската ракета.
За последвалото обсаждане на Руската федерация и провокираната ѝ война с Украйна да не отваряме дума, че "цивилизационния избор" се изпълва със смрадливо съдържание.
"Знаете ли, аз не бях първият, който гласно е изказал мисълта, че България трябва да бъде член на НАТО", скромничи той в интервю за Debati.bg.
Има ли значение, кой е бил пръв? Важното е, че късогледата буржоазия отново ни залепи откъм неправилната страна на Историята. Последваха срамни участия на наши войници в империалистическите войни на Съединените щати с неизбежните човешки жертви.
image
Стефан Димитров знае кой е и затова не прави ихтибар да става на крака на Пешката 

Във филма добри думи и спомени в подкрепа делата на Пешката Стоянов като човек, политик и президент в частност, изказа социалистическата художествено–творческа интелигенция представлявана от Стефан Димитров, Васил Найденов, Кирил Маричков, Богдана Карадочева,  Александър Петров и Милена Славова. От името на политическата емиграция по времето на социализма за делата стоянови говори Димитър Бочев, който каза следната глупост, чието наличие във филма говори и за качествата на създателите на филма : "Не бива да забравяме, че ние хванахме последния влак за НАТО … Ако не беше Петър Стоянов, можехме и да не влезем изобщо в НАТО. И сега щяхме да бъдем постигнати, може би от жестоката участ на Крим дори". А след нас приеха още шест страни. Даже воюющата Незалежна е следващата.
"Биография на хора – бивши врагове на народната власт", каза за биографията на своето семейство натъртено във филма той. Може, ама това не е попречило на синчето да се изучи.
Стоянов каза следното, което го легитимира като ограничен буржоазен политик : "Избори се печелят с партии или с много пари". Да, парите са от изключително значение при изборите в буржоазната демокрация. И не само при изборите. Парите са двигателят на буржоазния свят.
Филмът завърши със следния текст : "Каузата на президента Стоянов и каузата на милионите му последователи остана недовършена. Недовършен остана и българският преход …" 
image 

И кой е виновен за недовършения български преход? – Комунистите и Владимир Путин!

Филмът "Петър Стоянов. Свободният президент" е политически поръчано занаятчийско изделие като "По хълмовете на времето" и "Човек от народа".
Я напишете в Google–то "По хълмовете на времето, филм" и вижте, какво ще излезе.
Та и "Петър Стоянов. Свободният президент", като конюнктурно пропагандно–политическо произведение няма да се задържи по–дълготрайно в съзнанието на хората и обществото.
Окончателното развенчаване, свалянето от пилона на знамето "Жельо Желев" и издигането на върха на мачтата "Пешката Стоянов" е последен напън на българската необуржоазия за идеен рестарт (рестартАма, добре го казах, нали?!). Защото единствената ѝ умствена занимавка откакто приключи активното разграбване на държавата и личното материално обогатяване, остана плюенето и подиграването с реалния социализъм, което е съвсем безперспективно и даже вече смешно – комунистите и ченгетата от Държавна сигурност са в постоянна употреба.
Да уточня, че преди всичко говоря за необуржоазните идеолози в действие – телевизионните бърборковци (дупедати и "уни–експерти", писал съм много за тях), Митко Културата, Огнян Минчев, Гого Папиона, Асен Генов, смелият борец срещу тиранията на Путин Христо Грозев,  Калин Янакиев, Иван Кръстев (На тоя последния му бях забравил фамилията. Като написах в Google–то "иван, политолог", на първо място излезе той, даже със снимки. Направо онемях) 
image 
Руската федерация и Владимир Владимирович ги обезоръжават, а подлеци като Виктор Орбан посипват сол в "раните люти". Наполеончик, само Наполеончик! Да живее Наполеончик!
Наполеончик днес е опората на буржоазния свят. Той е идейният ѝ извор.

https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-petar-stoyanov-svobodniyat-prezident-317668news.html
https://www.petarstoyanov.com/za-petar-stoyanov/
https://www.petarstoyanov.com/izgubenite-prezidentski-izbori-11-noem/
https://www.petarstoyanov.com/privetstveno-slovo-na-prezidenta-petar-stoyanov-na-xi-naczionalna-konferencziya-na-sds/
https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/petr-stoqnov-ne-zatvorihme-fabrikata-za-ilyuzii-186589
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/09/22/204851_chasut_na_stoianov_udari_bez_negovoto_prisustvie/
https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-petar-stoyanov-i-dnes-tvardya-che-tsivilizatsionniat-izbor-na-balgaria-sa-es-i-nato-video/



Тагове:   България,   Георги Димитров,   Google,   Югославия,   избори,   НАТО,   бнт,   Ленин,   сталин,   ООН,   бийтълс,   БКП,   Толстой,   Владимир Путин,   охенри,   Огнян Минчев,   Марк Твен,   Васил Найденов,   орбан,   Горна баня,   Карл Маркс,   ботев,   Съединените щати,   Пазарджик,   президент,   Богдана Карадочева,   Алеко,   Иван Костов,   захари,   Иван Кръстев,   Европейския съюз,   Петър Стоянов,   Владимир Илич Ленин,   Пушкин,   Стефан Димитров,   Жельо Желев,   Достоевски,   Правда,   Христо Грозев,   лермонтов,   франсоа,   Кирил Маричков,   крим,   вийон,   Асен Генов,   невчесани мисли,   Джон Стайнбек,   абпфк,   Калин Янакиев,   Фридрих Енгелс,   вестник капитал,   Димитър Бочев,   вестник марица,   зеленски,   18 май,   Съюза на демократичните сили,   мъдростта на вековете,   Митко Културата,   Debatibg,   Доктор Жельо Желев,   филма Петър Стоянов Свободният президент,   столичната галерия Сан Стефано Плаза,   Института по култура и Университета,   Огоньок,   събрани съчинения на Ленин в 55 тома,   Окръжния народен съвет,   Партийния кабинет,   Александър Петров и Милена Славова,   По хълмовете на времето и Човек от народа,   Гого Папиона,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
18.05.2023 07:41
Петър Стоянов беше един празнодумец от рода- хайде, питайте, ето, аз вече ви отговарям! С една фльорца до него, която, въртеше любов , с който и падне, така се говореше поне!
Е, преигра с празните, лишени от съдържание приказки и сам отвори парашута на селския хитрец Първанов, който също беше празнодумец! Но приказките му бяха мазни, а не сухи, като на пионерски рапорт!

Абе, поживяха си добре, за наша сметка
Никакви партийци не са, а ако все пак членуват в партия, тя е на паразитите, само една!
цитирай
2. krumbelosvet - Грешите
18.05.2023 08:35
П. Стоянов ПЪРВИ посети ОРАЛНИЯ кабинет на Клинтън в Белия Дом след ОРАЛНИЯ акт на домакина. И той му се отблагодари - даде му място на платен оратор в н,амкъвси форум...
цитирай
3. notfun - ...избрани коменти )))))) как, се, наамиратее, бее @
18.05.2023 09:08
leonleonovpom2 написа:
Петър Стоянов беше един празнодумец от рода- хайде, питайте, ето, аз вече ви отговарям! С една фльорца до него, която, въртеше любов , с който и падне, така се говореше поне!
Е, преигра с празните, лишени от съдържание приказки и сам отвори парашута на селския хитрец Първанов, който също беше празнодумец! Но приказките му бяха мазни, а не сухи, като на пионерски рапорт!

Абе, поживяха си добре, за наша сметка
Никакви партийци не са, а ако все пак членуват в партия, тя е на паразитите, само една!

цитирай
4. notfun - ...красьооо, сегга, анблок..
18.05.2023 09:14
и Путинската , и Лениснската, и Сталиновата, Идеологии/в кавички
се ръководят, от един ЦЕНТЪР@@@ на Банкерите..
как, можее да си икономист, а, такаъв, празнодумен, балалайко..??
сбъркаал си професията..би трябвало, да станеш, писарущка.
в Стършел, да речем :) и нищоо лошо, поне, Смехът, е здраве..

не видях, дали, си ми отговорилл.за Мъката на Рашъ, и
пУтенската, Органзиирана, кражба , и прогонване, и
изтребване , на 'собствения'' си народ..
пак, ще ти, обяснявам..твоята Глава, е многоо, ама, многоо
якооо, промита...Съдба..
цитирай
5. leonleonovpom2 - Така е, Юлия!
18.05.2023 10:15
Който търси- намира
А многознайкото- осира!
цитирай
6. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
18.05.2023 11:53
Как се замогнаха за къща в Швейцария?
цитирай
7. kvg55 - До 2. krumbelosvet
18.05.2023 12:02
И Клинтът казват бил първият у нас, ама не е вярно. Никсън идва у нас през 80–те.
цитирай
8. kvg55 - До 3. notfun
18.05.2023 12:03
Е–е, Фуне. Нали знаеш за краставите магарета.
цитирай
9. kvg55 - До 4. notfun
18.05.2023 12:05
Ти се дръж за Центъра, може да ти капне нещо.
цитирай
10. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
18.05.2023 12:07
Ами, Юла малко знае, а това което знае е грешно и никак не разбира.
цитирай
11. iw69 - Направо
18.05.2023 13:59
Пишка Стоянова е тоя чукундур...
цитирай
12. kvg55 - До 11. iw69
18.05.2023 21:29
Хе–хе–хе!
цитирай
13. blagovesteliseev - Много точно казано
18.05.2023 21:40
Пешо Коня е точното му име. Съжалявам, че от моите данъци му се плаща заплата и издръжка на този предател. Този предател искаше да премахне кирилицата. Предател. Пешо коня.
leonleonovpom2 написа:
Петър Стоянов беше един празнодумец от рода- хайде, питайте, ето, аз вече ви отговарям! С една фльорца до него, която, въртеше любов , с който и падне, така се говореше поне!
Е, преигра с празните, лишени от съдържание приказки и сам отвори парашута на селския хитрец Първанов, който също беше празнодумец! Но приказките му бяха мазни, а не сухи, като на пионерски рапорт!

Абе, поживяха си добре, за наша сметка
Никакви партийци не са, а ако все пак членуват в партия, тя е на паразитите, само една!

цитирай
14. blagovesteliseev - Пешо коня
18.05.2023 21:41
iw69 написа:
Пишка Стоянова е тоя чукундур...
Пешо Коня е точното му име. Съжалявам, че от моите данъци му се плаща заплата и издръжка на този предател. Този предател искаше да премахне кирилицата. Предател. Пешо коня.
цитирай
15. kvg55 - До 14. blagovesteliseev
18.05.2023 22:20
Имаше такава приказка – за кирилицата и православието.
цитирай
16. mt46 - ...
18.05.2023 22:37
П. Стоянов е за предпочитане пред Костов, дедо Симеончо, Доган, Станишев, Боко, ПростоКиро...
Изненадан съм, че Ленин има 50 тома!...
цитирай
17. kvg55 - До 16. mt46
19.05.2023 13:28
Бочко е еманацията на нацията.
цитирай
18. kvg55 - Благодарности!
24.05.2023 11:38
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
19. blagovesteliseev - И още си живеят за наша сметка
28.05.2023 15:07
Нали има такъв закон, че на Пешо коня се плаща пожизнено офис и заплата.
leonleonovpom2 написа:
Петър Стоянов беше един празнодумец от рода- хайде, питайте, ето, аз вече ви отговарям! С една фльорца до него, която, въртеше любов , с който и падне, така се говореше поне!
Е, преигра с празните, лишени от съдържание приказки и сам отвори парашута на селския хитрец Първанов, който също беше празнодумец! Но приказките му бяха мазни, а не сухи, като на пионерски рапорт!

Абе, поживяха си добре, за наша сметка
Никакви партийци не са, а ако все пак членуват в партия, тя е на паразитите, само една!

цитирай
20. kvg55 - До 19. blagovesteliseev
28.05.2023 15:41
На само на него. И на другите експрезиденти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756926
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031