Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2023 12:00 - Световната история и конкретно историята на Бълг-Ариите, част от които е племето Варни
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бълг-Ариите, част от които е племето Варни
http://www.pamettanabulgarite.com/page/4155162:Page:473925

 

imageве събития в края на ХХ век оказаха най-голямо влияние при осъвременените оценки и тълкувания на световната история и конкретно историята на Бълг-Ариите, част от които е племето Варни.

1. Значението на човешката ДНК в произхода на народите от американските учени Уотсън, Крик и Уилкинс, носители на нобелова награда за 1962 г. Те доказаха, че пълната история на човека е записана в гените му. Чрез тях могат да се проследят корените на всеки народ хиляди години назад, да се изследват родствените му връзки с други народи и да си проследи миграцията на прадедите му.

Най-новите изследвания, свързвани с Българския генеологичен проект, направени от учени на Медицинска Академия в София, разясни единият от ръководителите проф. Иво Кременски: "Характерната за българите ДНК е съществувала по нашите земи преди 30 000 години от новата ера. Това бе установено в Центъра по генетика в град Льовен-Белгия. подтвърдено и от AMOVA. Постулираният път въвежда древните хора в Европа през Горен палеолит, за което свидетелстват археологическите находки в пещерите Бачо Киро, Темната дупка и в Аладън пещера на "Побитите камъни".

По отношение на историята от най-ранната документирана цивилизация, обитавала днешните наши земи, най-голям принос в генфонда на българите има много древното местно население - арийците и техните наследници траките - около 60% [13] , [19] . Важна е ролята на многобройните поколения на прабългарите - 24%, завърнали се след хилядолетния през 680 година в своята първа майчина родина и на заварените тук славяни 14%". Той твърди, че българите са сред най-старите обитатели на Европа. Източници: Бългаската ДНК е съществувала 30 000 години преди новата ера, в Антрогенитичен произход на българския народ и journals.plos.org

.

2. Откриването на Варненския енеолитен некропол в 1972 година и възможностите да бъдат изследвани погребаните в него хора, притежаващи гени от преди 10 000 години и 22 000 археологически находки, доказващи че те са създатели на първата цивилизация на Европа. Повече в Е`Книга "Така наречената Варна".

.

Кои са те?

image

ай-големият световен речник "Glozbe" с 40 милиона преводни думи посочва, че първото понятие за европейско племе се нарича Варна. Проф. Рама Каушик, преподавател по индология в СУ-София (1979-1984 г.) в своя Санскритски-Бъгарски Речник в 11-те хиляди сходни думи посочва думите: Варана/var ə nā - крепостна стена, защита и хвала`; варну - слънце (диалект в смисъл на слънчев град) и накрая за Варна пише - "име, род, слава, качество, каста и още 7 тълкувания". (Стр. 286 и 287 на Речника). А в Българо-санскритския речник тълкуванията за Варна वर्ण: е със значение: Слава, злато, блясък, красота, цвят; а самият корен на думата var означава защита. Енеолитните Бълг-Ариите са били принудени да изградят свое укрепено селище. На най-древния техен език - санскрит, думата „Вар” (वर्ण) означава „крепост и ограждение”, от тук и етимологията й, съхранена в стбг "вар-дя”, тъй е обозначена и в съвременните речници. В санскрит цар سر sar означава и "господар на крепостта"سرور sar-var. Към корена на думата - крепост Вар, морфемата на определя посоката: на-пред, на-зад, за случая Вар-на Езерото.

Понятието Варна в Санскритско-българския речник जाति  се тълкува като каста - जाति  kasta, има се предвид социалната структура Каста Варна в древна Индия. Според евро източници е пренесена там от племето Варни по времето на Ведическата култура (между І и ІІ хил. пр.н.е.). (Статия за кастата Тук)

Хората, които в дълбоката древност са създали своята "Така наречена Варна", логично е да се нарекат на нейно име варни. И летописците, които са отразявали техните древни преселения и далата им в Европа и Азия, винаги са ги наричали варни, така е и в страниците на Паметта на българите.

Следователно племето варни има значим принос в древния живот на човечеството. .

imageПещерата край село Аладън, сега Страшимирово. Вероятното първо обиталище на прадревните хора по нашите земи. Снимка от 1895 г на придворния фотограф  К. Албрехт. Разпространява се с герб на град Варна и на Царство България. (Изт. Вн. дигитална. библ.) Варненският вестник "Свободен глас" в брой 33, стр. 3-10 октомври 1909 г. съобщава за поход на Н. В. Кралицата на Англия Виктория и г-н Херман Шкорпил до Побитите камъни и пещерата Аладън.

.

Много кратните усилия да бъдат открити останки от близкия цветущ град, останал на дъното на морето, са безуспешни.

*  Защото: Вероятно се намира на голяма дълбочина.

*  Защото: Магмените скали при ниски температури се ронят на дребни песъчинки, които пренесени от са застлали дъното на Черно море. Там смесени със земните наноси и други отпадъци под натиска на водния слой през хилядолетията се е образувала дебела утаична магмена твърда маса.

Като се съобразим с това научно становище на Института по океанологие към БАН, добре ще е, без колебание да тръгнем по нетленните следи на Бълг-Ариите, живели край Варненския енеолитен некропол, и в земите, където са се преселили през хилядолетията, там от изградените от тях градове да научаваме, как е изглеждал потъналият цветущ енеолитен град - Столицата на "Црьство блгарское", както е на стбг. и столица на първото царство в Европа. Да узнаваме какви са били по вид и подобие нашите деди; какво от най-древната цивилизация са съхранили и разпространили и съвместно с други народи са развили.

 

.

imageКарта на древната Ария,

където нашите далечни предци арии-траки-българи, свързани от наследствените си вечни гени, близкия си език, расов вид и традиции, са живели заедно от време на енеолитната епоха. "Страната Ария по-късно е наречена Тракия", твърди бащата на историята Херодот, най-старото име на траките е арии - Her.VII.62. И от Стефан Византийски знаем, че Ария е най-древното название на Тракия - “Етника”, St.Byz. стр. 316. Същото мнение имат и други автори.Гласувай:
2Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 7070178
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56526
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031