Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03 23:30 - ТРИМА ВЪЗВИСЕНИ МЪДРЕЦИ - ПЪРВИЯТ ЦАР В ЕВРОПА, ЗОРОАСТАР И БУДА
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТРИМА ВЪЗВИСЕНИ МЪДРЕЦИ - ПЪРВИЯТ ЦАР В ЕВРОПА, ЗОРОАСТАР И БУДА

imageВѢДЬ`ЕНИЕ-СКАЗАНАНИЕ ЗА ТРИМАТА С ЕДИНЕН ПРОИЗХОД ВЪВ ВЕКОВЕТЕСРОДНИ ИДЕИ, ДУХОВНИ НОРМИ И ЕЗИК. ВСЕКИ ОТ ТЯХ ОБЯВЕН КАТО НАЙ-ДОСТОЕН ЧОВЕК НА ЕПОХАТА СИ  Автор: Николай Увалиев

.

 ПРЕДИСЛОВИЕ

И другаде съм споделял, когато бях журналист в БНТ заедно с моя съученик проф. Михаил Лазаров - археолог от Варненския музей, преживяхме четири месеца в неговата палатка от първите дни на Варненския енеолитен некропол през 1972 година. Много от находките в некропола, от костите на скелета на царя-жрец и отредените в негова почит 990-те надгробни дара биваха откривани един по един пред очите ми. Заснех ги и ги описах във филм и книга. Всеки от тях до ден днешен оставят в мен подсъзнателно внушение за неговия образ, продължавам да изяснявам характера и въжделенията му. Така неусетно и също така осъзнато тази историческа теза ето вече половин век стана смисъл в моя творчески живот. И сега има тълкувания и оценки от много наши и чуждестранни учени за високото равнище на познанието и културата, което Царят и неговите поданици са достигнали.  Но има и стаени, неизяснени важни въпроси поради това, че не са оставили писменост.

.

Коя е причината?

image

звестно е, че хората, живели в широкия ареала край Варненския неолитен некропол, са имали дълбоко преклонение и вярност към бога на Мъдростта Хермес, чиято сакрална воля гласи: "Вие сте вие, вие не сте другите. Затворете вратите на непосветените. Предавайте знанията само устно от баща на син, от учител на ученик, запазвайте ги само в ума си, за да не накърните тяхната божествена святост. Познанието се постига само от обреклите се да му служат. Гледай, слушай и разбирай Задълженията са за вас, не са за другите".

И така е било векове, хилядолетия наред, докато, поради Седем съдбовни причини, са били принудени няколко кратно да се преселват от първородните Черноморски земи. И чак когато трайно се установяват в древна Индия, всеки е изповядвал съхранените в паметта си знания и били записани в първите световни литературни сборници "Ведите" (на санскрит vidyā-विद्या,  на стбг е вѢдь`ение). Така от 1500 до 500 г.пр.н.е. всяко поколение на ариите заедно с местното индийско население реално ги развиват като наука, религия и цивилизация.        

.

Според учените в гените на всеки човек

е закодирана неговата личност, наследена от предците си, предавана на децата си, постарах се да намеря човек и хора с древен произход от тези земи, чиито въжделения, верою и съкровени промисли биха били близки с царя-жрец и населението му. След дълго дирене, спрях се на пророка - брахман Спитема Зороастар и на принц Сидхарта Буда и на техните деди, които са от арийски племена и преди ІV-V хилядолетия са се преселите  до древна Персия. Балхара и Индия.

Знаех, че поемам трудна мисия, чрез тях и чрез достоверни исторически източници, строг логически анализ и творческа аналогия. да покажа, че първите им идеи са се зародили в българските земи. А също така чрез тях да узнаем, какви са били хората, живели от преди 10 000 години в древния най-цивилизован град на Европа - легендарната "Така наречената Варна", потънала безвъзвратно на дъното на Черно море.

Защото "Над брега на Черно море отечеството на българите се намира" - "Supra mare Ponticum Bulgarum sedes distandunt", Йорданес (Из Гетика" V, 37).

.

Това е главната цел на този исторически разказ.

.

image

Картата на Световния Атлас, която отразява Homeland - Родният дом на евро-арийските народи от VІІІ хил.пр.н.е. и в тази тема ще ни бъде добър ориентир, как се е осъществявало преселението според различните времена до земите с население: 1. Анатолийци; 2. Гърци, Илири, Италики, Келти и далече в Азия Токхари; 3. Германи, 4. Болто-Славяни и Индо-иранци; 5. Кимери.

.

imageПървият цар-жрец в Европа (4200-4600 г.пр.н.е.)

Антропологическата въстановка, извършена от проф. Йордан Йорданов, внушава, че той е бил интилегентен мъж, със силна воля в разцвета на физическата си сила. Историци, ареолози и всички се питаме, как ли е изглеждала неговата столица "Така наречена Варна" преди потопа? Това можем да научим само от митовете на народите, където част от нашия древен народ се преселилил. Там има далечни сказания и писания за Бълг-ариите и чрез тях да узнаваме тяхната същност и делата им, къде и как през хилядолетията по спомени и съхранени знания е била пресъздавана Легендарната "Така наречена Варна", еднозначна с "Цивилизация Варна".
Гласувай:
5Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6025709
Постинги: 3974
Коментари: 11574
Гласове: 55791
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031