Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 23:30 - ИЗВОДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ АНТРОПОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 2941 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

.

imageЗВОДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ АНТРОПОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

. През 2009 година излязоха резултати на обширното генетично проучване на българо-италиански състав. Една от големите изненади беше, че в Европа най-стария вариант на R1a1 (първата мутация от R1a ) е на Балканите, като негови носители са били тук още през Палеолита. Реално мутацията се е формирала тук в арийското семейство, за чиито прародина до не отдавна се считаха земите на Северна Индия, а се оказа, че е на Балканите и Черноморието хилядолетия преди да се появи там. Ето че двата основни компонента, съставляващи съвременните българи, са тук от дълбока древност. Други две групи са мутации на така наречената арийска група. R1a, която бива определяна през призмата на античността като скитска. А  R1b е кимерийска и в съвремието има обобщаващото название келтска. Двете заедно представляват около 25% и заедно с доминантата на хаплогрупа I те съставляват 70% от генезиса на съвременния българин. Интересно е времето, кога тези групи се появяват на Балканите. . През 2014 г. бе направено грандиозно проучване на "Ъндърхил" Бяха включени 16, 244 лица от 126 държави от Европа и Азия. Въпреки мащаба на проучването нямаше убедителни доказателства, че R1a - М420 арийска е формирана в Иран. Но както стана ясно е мутация, формирала се преди в северното Черноморие и на Балканите. ( Доп. НУ:Затова закономерно е наречена АРИЙСКА). Последното обновяване относно проучването на семейството R1a  е от 2015 г. и първата група, съответно най-старата бе наречена "Стара Европа", именно за Балканите и датирана на около 7800 години. Ето къде можете да видите структурата на това семейство гени с най-новите му изследвания - R1a Project. 
Мегаизследване на Американското дружество по генетика
разчете човешкия геном с данни за генни разселения от Балканите преди хилядолетия. Констатирено беше, че геномът кодиран с маркер ЕМ78-алфа, регистрира 23% от българите като потомци на етноси, живели по българските земи преди 7 800 години. Същото становище застъпи и ръководителят на Националната лаборатория по молекулярна паталогия към Медицинска академия София – проф. д-р Иво Кременски. По сведение на mont-press.com

Според доц. Явор Шопов - директор на Института по древни цивилизации-София: "Доказано е, че българите са едни от най-преките наследници на първите създатели и разпространители на европейската цивилизация. Съвременните българи са идентични с прабългарите. Те са европейци и са най-близки с народите от Западна Европа и с наследниците на траките".

.

СВЯТИТЕ СИМВОЛИ

Съхранени от нашия народ понякога са по-убедителни от изводите на учените

.

 

 

image

.

imageългаринът с дълбоко уважение казва: "От хляба по-голям няма!". Тази поука важи и за "От вида на хляба по-голяма истина няма!" И в далечните хилядолетия и сега българските жени спазват традицията, като украсяват със свастики обредните погачи. Снимка: Кърджалийския музей. 

.

БЪЛГАРСКАТА КОСМИЧЕСКА СВАСТИКА

.

image

С удивление узнаваме: предците ни са знаели, че звездните завихрения на Млечния път образуват галактическа Свастика и тяхното движение край Полярната звезда показват климатичните сезани. Това знание е в основата на българския календар, най-древният в света - 5004 г.пр.Хр. 

.

image

Безценното послание от връх Острец, осмислено от специалистите като оплождащият фалос, задвижен от енергийния вихър на свастиката-създател. Това космическо философско проникновение на Свастиката ни помогна да се съхраним.

.

Думата Свастика произлиза от санскрит. су асти и означава буквално „да бъде добро” на рода и общността с пожелание за благополучие, благосъстояние и щастие. Думата е твърде близка по звучене и смисъл до „суасти”, любима наша дума, която се родее с щастие (+ типично българската наставка за ж. р. – ка, майка, стринка и т.н.). Така е съхранено името на обичания символ от дълбока древност до наши дни. Сред народа символът на Свастиката е познат като Колелото и Слънцето, в самоковско умилително й казват ‘Слънчицето’.  

.

Свастиката е един от най-старите и най-разпространените графични символи за много народи по света. Според учените думата свастика идва от санскритския език: स्वस्तिक svastika, състои се от सु su - добро и स्तिक asti - благополучие, ка е наставка за ж.род. Като израз е пожелание "да бъде добро" и "да е благо-получие". В своя речник проф. Рама Каушик като изображение го тълкува - древен митичен символ на щастието, стр. 366. 

.

До тук изглежда, че всико е ясно. Дали е така?

Символът Свастика за световната история и лингвинистика има голямо значение, защото и чрез него се определя "кой, кога и откъде". В стбълг svast е равно на свяст и в Българския тълковен речник думата свяст е определена като съ-знание и разум. И сега по народному у нас се казва: той е свястен, разумен човек. Тези кратки съпоставки само показват близостта между санскрит и българският език. Но същевременно повдигат кардиналният въпрос: Къде е родният дом на санскритския език? В "Новата теория (част от тзи студия), показах по-горе картите на световния Атлас за развитието и разпространиението на евроазийските народи и езици и становището на проф. д-р Георг Боерге в научната му статия Languages change and evalution .

Свастиката е записана за първи път във Ведическия санскрит през ІІІ хил.пр.Хр., който е древният арийски-български език, идва от санскритското и като суазти, а на български е съАзчи, т.е. Бог е върховният Аз, върховната същност. А СъАз-чи като символ и талисман за притежателя е да бъде навсякъде съБог! Окончанието - ка в думата свастика отново е типично за българския език окончание за женски род. (От atlanteangard) . image Свастика - безспорно изключително впечатляваща стилизирана фигура, създадена от хора с високо развит интелект още в ранния неолит - 8-7 хил. пр. Хр. Находката е намерена в Деветашката пещера, Ловешко.

.

Дали Свастиката е само български символ, който нашите предци са разнесли в близки и далечни страни, сред най-широк кръг от култури и общности или е архетипно познание, заложено в човека от Създателя? Това е въпрос, който изследователите не стигнаха до неговия край. Тя е отбелязана от много народи на планетата. Но установено е, че най-продължителна и системна употреба свещеният знак има на Балканите, където от символи стават художествени изображения. 

.

image

.

Тази скулптура на птица върху кост от мамут съдържа сложна свастика. Намерена е в голямото палеолитно находище в Мезин, Украйна  и е най-старото известно изображение на Свастиката. Датирана 10 000 г. пр. Хр.

.

imageБезспорно нашите деди са изповядвали своя култ към Слънцето и Светлината, чиито символ се явява Свастиката, от най-дълбока древност. Но, както ще се види по-долу, Свастиката не е само Слънце. Тя съдържа познание за Вселената и извечна мъдрост за живота в нея. Надали ще се намери друг народ на планетата, при който познанието за свещения знак да е втъкано до такава степен в бита и философията му.

От ранния Неолит, като се премине през другите епохи, във времена на възход и упадък дедите ни са изобразявали Свастиката навсякъде в бита и ритуалите си в търсене на небесно покровителство и енергия за живот и съзидание. От най-древни времена прадедите ни са изобразявали великия слънчев символ върху всички възможни материали – камък, глина, дърво, тъкан и т. н. Правили са го с постоянство, творчество и въображение, създавали са нови и нови типове свастики, предавали са познанието на поколенията, за да достигне то и до наши дни, извезано върху традиционните български носии от всички етнографски области.

.На снимките: Ръкав от кюстендилска сая със свастика.

Малцина знаят, че великият наш цар Калоян е бил погребан с дреха, украсена със свастики.

.image

 Арийски апликации за конска амуниция от Луковит и Бъйчени, Румъния.

Ранен неолит VІ хил. пр. Хр. Източник: thracian-art.artstudies.bg

.

image

Сребърени статер на тракийското племе дерони, 500 г. пр. Хр. Източник: bulgaria-is-alive.com  

.

image.

image

.

.

Древна шивица на свастика и накит на женски шал са сред артефактите, показани в изложба "Богове, символи и древни знаци" в музея на Враца. Малцина знаят, че великият български цар Калоян е бил погребан с дреха, украсена със свастики.  Това космическо философско познание на Свастиката ни помогна да се съхраним.

.

Източници: prarodinata.bg, atlanteangard, journals.plos и Паметта на българите 

 

АРИЯ И БАЛКАНА

.

image

.

Стара планина

.

Ах, споменът за нейната хубавина

влече и мами ми сърцето!

Замокриха ми сълзи по страни.

душата ми кипи, примира,

от мъки и тегла, приятност и отрада.

Повей, повей, вечерная прохлада,

белей са ти пред мене, Стара планина.

.

Стихове Петко Рачов Славейков

.

Балкан е другото име на Стара планина, означава „висок, извисен“. На персийски کوهستان (kuhestвn) на старобългарски висок стан, на санскрит не случайно е обозначена като планина पर्वत и се произнася parnata със значение на първата и най-старата планина. И проф. Иван Дуриданов тълкува санскритската дума parvata на стбълг като планина. Така идва името на Балканския полуостров. 

Древните арии-траки са наричали Стара планина Имеон. Когато през халядолетията в походите си са достигнали Памир около 3000 пр. Хр., вероятно там те са нарекли планинската верига Имеон-Емона-а. И днес има българско село, което носи от далечната древност името Емон-а, а Стара планина в Черно море завършва с нос Емине, там където дедите ни са жевеели, както се оказва, преди много хилядолетия.

"Морето на Булгар е самото Бунтус" (Пунтос - Черно море) - казва арабският историк и пътешественик Ал Масуди в книгата си "Златните ливади", І 140. А  Йорданес в VІІ век допълва: "Над брега на Черно море отечеството на българите се намира" - в Гетика" V, 37 стр.

.

image

Карта на древната Ария, където нашите далечни предци арии-траки-българи, свързани от наследствените си вечни гени, близкия си език, расов вид и традиции, са живели като един народ от време на халколитната епоха. "Страната Ария по-късно е наречена Тракия", твърди бащата на историята Херодот, най-старото име на мидийците-траки е арии - Her.VII.62. И от Стефан Византийски знаем, че Ария е най-древното название на Тракия - “Етника”, St.Byz. стр. 316. Същото мнение имат Йорданес, Страбон, Стафонос, Софокъл и други автори. Както гласеше надписът на картината най-горе. Източници: prarodinata.bg, atlanteangard, journals.plos и Паметта на българите

.

БЪЛГ- АРИИТЕ СА В РОДНИТЕ СИ ЗЕМИ ОТ ПРЕДИ НАД ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ 

 

 ПОТВЪРДИХА ГО НОВИ АВТОРИТЕТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ПУБЛИКУВАНИ В РЕНОМИРАНИ ИЗДАНИЯ

_____________________________________________________________________________________________
image

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.

 И тази карта №3, според The Evolution of the Indo-European Languages / Dr. C. George Boeree, отразява зараждането и преселението на евро-азийските народи и езици, 

както е по-редно да се наричат, след Черноморския потоп около 5650 г. пр.н.е. Картата може да се намери и в Gogle Earth.

.

imageтук учените установяват, че още преди 10 000 години техният Роден дом - Homeland е Балканският полуостров и част от Южна Европа. В Световния Атлас на народите е посочено и тяхното разселване според времето до земите населени с: 1. Анатолийци; 2., Илири, Италики, Келти и далече в Азия Токхари; 3. Гърци (с остров Крит, когато там са живели само тракийското племе пелазги-белазги), Германи, 4. Болто-Славяни и Индо-иранци; 5. Кимери. 

Обърнете внимание, че с червената линия е оградена и част от шелфа на Черно море край българските земи. Авторите на статиите и на картата много добре са проучили, че там Черноморският потоп (около 5600 пр. Хр. - датиран от Jones & Gagnon през 1994 г.) е наводнил огромни територии и вероятно е потопил и високо развити поселения на хора, създали първата в Европа цивилизация, установена преди 7800 г. и преселението от прародината им до съответните нови цивилизационни центрове. (Виж по-долу анализа). .

Изследването бе направено с най-съвременна технология и методика от българо-италианския научен колектив. Изпъкват имената на директора на Института по експериментална морфология и антропология проф. Йордан Йорданов, директора на Института по микробиология при БАН акад. Ангел Гълъбов и проф. Давид Карамели от Университета във Флоренция. Резултатите са публикувани в реномирано научно издание, след научна редакция (Peer reviewed)Y-Chromosome Diversity in Modern Bulgarians: New Clues about Their Ancestry.

Това проучване беше подкрепено от Фонд "Научни изследвания" на България, от италианското министерство, от Университета Progetti Ricerca Interesse Nazionale 2009 и от Института за международно образование на България.

.

Във втората част на научния проект проф. Йордан Йорданов предостави за анализ

на митохондриална ДНК останки на индивиди, намерени при археологически разкопки – от средновековни некрополи от VIII-Х в. от н.е. и тракийски от VIII-VI в. пр.Хр. Това изследване също е сложно, тъй като митохондриална ДНК може да бъде взета не просто от костен материал, а само от пулпата на кътните зъби чрез разпрашаването им, защото митохондриалната хромозома там се съхранява най-добре, обясни д-р Десислава Нешева - деен участник в изследването. Бяха изследвани 100 наши предци, намерени при разкопки в различни селища на страната. Сравнителният анализ и тук показва много точно различните влияния в българския генофонд – тракийското, българското и славянското в древните българи и в днешните им наследници.

.

imageУниверситетът във Флоренция, създаден през 1321 г. под името Studium generale

 

imageто най-важните изводи

Допълнително бяха изследвани и различията в Y-хромозомите на 808 български мъже и се установи, че в генофонда на българите преобладават характерни за европейците хаплогрупи:

* 40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата древна родина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхното демографско развитие след овладяването на земеделието.

* Българите гени са характерни, почти идентични за местното население, те имат редки и уникални генни комбинации. 

* Българите заемат междинно място между източноевропейските и средиземноморските популации и са много далеч от тюркските народи – едва 1.5% от българите носят генетични маркери, характерни за тюрките.

* Противно на широко разпространените и лишени от всякакво основание тези, че българите са смесен народ и "който не е минал оттук, той не е оставил гените си", резултатите от това изследване убедително показват, че българският народ има изключително единно генетично ядро.

.

Изследователите отдавна твърдят това на базата на консерватизма и устойчивостта на българския език, на духовната и материална култура на народа ни. Защото един смесен народ не би могъл да съхрани език и обичаи в продължение на толкова хилядолетия на възход и падение. Причина за това е е чистата кръв, която дедите ни са пазили ревностно, като най-стар европейски народ, създател на съвременната цивилизация.

.

"За да оприделиме структурата и произхода на генофонда на българите, ние разгледахме различията в Y-хромозомата на 855 български мъже без роднински връзки помежду им. Установихме, че генетичният фонд у съвременните българи се представлява предимно от западно-евразийски хаплогрупи (около 40% принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423 и 20% – към R-M17 ). Хаплогрупите, разпространени в Близкия изток (J и G) и в Югозападна Азия (R-L23 *), се срещат в честоти съответно от 19% и 5%. А хаплогрупите C, N и Q, характерни за алтайски и централно азиатски тюркски популации, се срещат в само 1.5%.

На трето място е общата евразийска хаплогрупа R-M17, която се среща при 17.5% от българите, от които 42,9% принадлежат към специфичната за Европа подгрупа R-M458. Хаплогрупа R-L23, източният клон на западно-евразийската хаплогрупа R-M269 присъства в генетичното наследство по бащина линия на 5,2% от българите (…) На следващо място е Hg I-M253 (4.3%), която е харктерна за индивиди от северна Европа. Тя е последвана от две подгрупи на J-M172, а именно J-M241 и J-M53 (Средиземноморска/Егейска), наблюдавани с честота от 3.8% и 2.4% респективно. Останалите хаплогрупи са с честота по-малко от 2%.

.

image

Карта №4 отразява преселението на европейски народи, притежаващи хипогрупата E_expansion 4000-10 000 г.пр.н.е, започнала от тяхната прародни Черноморски земи около древна Варна. А те, принудени от Черноморския потоп, са се преселили към Западна Европа и Гърция, а други към Египет, Шумер, Иран, Индия Бактрия и Памир. Там са създали нов генетичен генезис, наречен индоевропейски народи - 3000-2000 г. пр. н.е. Източник: Gurnale New Clues about Their Ancestry

 

imageнализът на българското генетично потекло дава следните резултати:

1.  R-L23 се среща в Източна България от края на ледниковия период;

2.  Хаплогрупа E-V13 има мезолитна (ок. 10 000 г. пр. Хр.,) възраст в България, откъдето се разпространява след пристигането на хора, развили селското стопанство;

3.  Хаплогрупа J-M241 отразява неолитното разпространение в различни посоки на най-ранните земеделски общества по Черноморието.

4.  Българите са сред европейските народи, генетично са далеч от тюркскоезичните групи от Централна и югозападна Азия.

5.  В рамките на страната генетичните вариации са обособени в различни райони на България. (Отново погледнете картите по-горе)

"От генетична гледна точка последните анализи на митохондриална ДНК и на автозомите показват, че хромозомните вариации на съвременните българите попадат между източноевропейските и средиземноморските популации. В частност, почти целият фонд от митохондриална ДНК на българите има западно-евразийски произход и включва отличителни генетични маркери от всичките европейски популационни вълни от късно-палеолитната колонизация на Европа до по-скорошната ‘неолитизация’ на Европа".

.

"Изключвайки босненците и македонските гърци, за които стандартната грешка в техните ограничени по размер изследвания е твърде голяма, най-старите образци на E-V13 на Балканите, датиращи от времето на мезолита, се срещат в проби от Западна България (9.3±3 хиляди г.) Тази стойност, която се припокрива с тази, регистрирана в Анадола (10.6±3 хиляди г.), показва, че E-V13 вече е съществувала (освен ако не е възникнала) през мезалита там, откъдето се е разпространила при развитието на земеделието" - се отбелязва в изследването.

.
Тези открития показват, че съвременният български генофонд е подчертано еднороден и съответства на предишни заключения, че хаплогрупа I-M423 е генетично наследство от ловците и събирачите на плодове от природата, обитавали Балканите през мезолита и тяхното разпространение след овладяване на земеделието . Непременно трябва да се отбележи, че българските генни проби са разпръснати по целия спектър и принадлежат към разрастнали се впоследствие редки и уникални хаплотипове.

Разнообразието е обяснимо поради дълбоката древност на I-M423 в България.По данни на "Y-Chromosome Diversity in Modern Bulgarians: New Clues about Their Ancestry. Публикация след научна редакция за достоверност

.

Ето и мнението на проф. Иво Кременски -

когато бе ръководител на Националната генна лаборатория

При българските мъже се откриха маркери от население, живеещо на Балканите от преди 7800 години. Това се потвърждава и от археологически находки, които се намират от този период по нашите земи. Същественото е, че то е създало висока развита цивилизация. Сега мъжете ни носят техните гени.

Ние сме много хетерогенна група от местно население бълг-арии, траки, и славяни, Това генно разнообразие означава по-рядко възникване на наследствени болести, защото по-рядко ще се срещнат хора с един и същ родствен корен.

Другата важна особеност е, че приносът на древните бълг-арии е съществен в нашия генофонд, което ни отличава от славянските и другите западно и северно еврпейски народи. В митохондриалната ДНК при българи се откриват малко над 1 % азиатски генетични характеристики - сподели в списание "Гео" проф. Иво Кременски.

.

image

Един типичен Арий в характерен за българите ямурлуг, с бръсната до темето глава и спусната от зад руса плитка, на челото знака на мъдростта и на гърдите извезена свастика. Снимката е предоставена от проф. Георги Бакалов, когато бе директор на ДДА.

.

imageегаизследване на Американското дружество по генетика, разчете човешкия геном, с данни за генни разселения от нашите земи, тръгващи от Балканите преди хилядолетия. Констатирано бе, че геномът на нашите съотечественици, кодиран с маркер ЕМ78-алфа, ги регистрира като потомци на етноси, живели по българските земи преди 7 800 години. А според споменатия по-преди Българският генпроект от преди 10-12 хиляди години.

.

Интересни са разсъжденията за ариите и на проф. Анатолий Клисьов от Хардварския университет - САЩ. Той е руско-американски биохимик, автор на книги, посветени на ДНК-генеалогията. Най-известна е "Арийските народи в просторите на Евразия".

"Нашето проучване показа, че ариите се раждат на Балканите и там живеят от преди 12 000 години. Около V хил.пр.н.е. отиват в Индия, където се установяват и сега там живеят милиони техни потомци. Нова вълна на ариите, със същите Хаплотипове, пътува към Иран в ІІІ хил.пр.н.е. И в двете страни те и сега се зоват арии, защото това е записано в древните индийски Веди и в иранските легенди. Доскоро науката не знаеше как да ги обозначи в "научни термини". 

От гледна точка на генеалогията, от огромния масив данни, натрупани в лингвистиката и от историческия сравнителен анализ, след като преселниците от Балканите арии в Индия и Иран създават народ, наречен в по-ново време "евроазийски". Неизбежно следва, че "евроиндийските" езици също се появяват след пристигането на балканските арии и са резултат от появата им там в ІІІ - ІІ хил.пр.н.е." - твърди проф. Анатолий Клисьов, участник в мащабното изследване Масив на европейската миграция, отразено в научното списание NATURE, 11 юни 2015 и в картата на световния Атлас по-горе.

Когато трайно се настаняват да живеят в древна Индия всеки техен жрец-колобър е изповядвал, наследени от своите деди. А от умните, най-талантливите са записвали казаното от тях и са го пресъздали в 60 000 стиха на Ведите, най-древната литературна и научна творба в света.(

.
imageезултатите от нашите и на други учени генетичните проучвания отново доказаха теорията - продължава проф. Кисьов, според която българите са потомци на първия цивилизован народ на Eвропа – ариите и на техните наследници бълг-ариите и траките: “(i) R-L23* is present in Eastern Bulgaria since the post glacial period; (ii) haplogroup E-V13 has a Mesolithic age in Bulgaria from where it expanded after the arrival of farming; (iii) haplogroup J-M241 probably reflects the Neolithic westward expansion of farmers from the earliest sites along the Black Sea.” Превод:  "(i) R-L23 * присъства в Източна България след ледниковия период; (Ii) haplogroup E-V13 има мезолитна епоха в България, откъдето се е разширила след пристигането на древните фермери със своето селско стопанство; и генът (Iii) haplogroup J-M241 вероятно отразява времето на неолита и неговото разширяване на изток от най-ранните места по Черноморието".)

Въпреки, че не съществува родство между българите и индийските популации, все пак има връзка между тях и кастата на индийските брамини-наследници на ариите. От други генетични проучвания стана ясно, че те са потомци на хора дошли от Югоизточна Европа. Става дума за изследвания на Ж. .Жао, Ф.Кан, М. Боркар, Р. Херера, С. Агравал: “Presence of three different paternal lineages among North Indians: A study of 560 Y chromosomes”. (Превод: "Наличие на три различни бащински потомства сред северните индийци: Изследване на 560 Y хромозоми"), присъствие на генетичните маркери J2, E, G при индийските брамини. Тези маркери не са характерни за местното население на Средна Азия, но се намират при българите и населението на Балканите.

Към този текст на проф. Анатолий Клисьов трябва да се прибави мнението на летописците Стефан Византийски, Херодот и редица други, според които най-древното име на Тракия е Ария, което обозначава, че ариите са предци на бълг-ариите и траките. 

И накрая на тази статия ще дам думата на древния летописец Анастасий Библиотекар,

който  има доблестта на Цариградския Вселенски Събор в 869-870 г. да обяви: „Българите, които по родово право завзеха родината си”. Той е от малцината древни и съвременни историци, които прозряха съдбата на старите българите, които са били принудени от Черноморския потоп да напуснат родината си преди 7800 години и след хилядолетни разселения и щедро разпространение на своята висока култура в Азия да се завърнат през 680 година в своята древна родина, сегашната Дунавска България. А сключеният мирен договор тогава деюре утвърждава възвърнатото владеене на тези наследствени земи от дедите ни. 2]  и Anastasius Bibliothecarius, Chronographia tripertita, p. 227 = ЛИБИ, II, c. 249—250.

.

Литература: Йорданов, Йордан и колектив. Антропология на населението на България в края на XX в. Акад. издателство „Проф. Марин Дринов” към БАН, 2006. Попов, Методий. Антропология на българския народ, том I, Физически облик на българите. БАН, 1959.

.

Автор на статиите и електронните книги: Николай Увалиев,

писани от 1972-ра, недописани и в 2021-ра година.

image

.

image

А сега да побързаме да разлистим страниците на следващата електронна книга

 

image

ЗА ВЪЗВИСЕНИТЕ МЪДРЕЦИ: ПЪРВИЯТ ЦАР В ЕВРОПА, ЗОРОАСТАР И БУДА

ВѢДЬ`ЕНИЕ-СКАЗАНАНИЕ И ТРИМАТА С ЕДИНЕН ПРОИЗХОД ВЪВ ВЕКОВЕТЕ, СРОДНИ ПО ИДЕИ, ДУХОВНИ НОРМИ И ЕЗИК. ВСЕКИ ОТ ТЯХ ОБЯВЕН КАТО НАЙ-ЗАСЛУЖИЛ ЧОВЕК ЗА ЕПОХАТА СИ.  Автор: Николай Увалиев

 

.

*****************************************************************************************************************************************************

.

27. Антрогенитичен произход на българския народ

Работен сектор

.

 

 

 

В "Книгата на древните Бълг-Арии" се използва названието "евроазийски народи", тъй както е в новата теория за произхода и преселенията на народите. А конкретно ариите-траки, наречени Бълг-Арии, поради Седем съдбоносни причини са били принудени на вълни на вълни да се преселват още от VІІ хил.пр.н.е. И в различни времена образуват общности с посочените на картата европейски народи и с народите на Шумер, Иран, Северна Индия и Балхара.

.

Твърденията на споменатите учени и на други техни колеги подробно се развити в тази електронна "Книга на древните Бълг-Арии". 
.

Новите научни изследвания установяват, че ...

Знанията, сказанията на Ведите, подвизите на героите, закони и обичаи на древните арийци са предавани устно от поколение на поколение. Тази строго спазвана традиция е наречена шрути - това, което е чуто, запомни. Ведическият глаголи шрути и слути е идентични със старо-българския слушам. Историческите събития са отразени в пураните, което в превод означава древности. Пурана идва от пурва-първо, значението е – това, което беше първо ( миналото).  Славните събития, дела и постижения на арийците и прото-траките по достойнство са отразени от древните летописци, но по вина на българските историци много от написаното е покрито от патината на забравата. Едва през последните десетина години у нас и в чужбина се засили интересът към приноса им в световната цивилизация и земите, където те трайно са населявали, бяха наречени "Стара Европа". ..

 

В широкия ареал около него са живели много народи, принудени да мигрират поради Черноморския потоп (около 5650 г. пр. н. ера) в посоките и при походите на траките през VІ-ІІ хилядолетия. И всеки поход символично е воден от техния обожествен вожд Дионис /според римски историци четирима със същото име/.

. Всяка година артефакти и открития оборват приетите и установени схващания в световната история и наука. Защото в Българските земи, в Дакия и част от Балканите са открити: Най-древната Дунавската писменост, тук е Началото на световната техническа революция с най-старото обработено злато, добив и ювелирна изработка на скъпоценни камъни, Направа в големи количества на инструменти на труда и оръжие, Високи интелектуални познания в математиката, геометрията и метеорологията, използване на колелото при направа на грънчарски съдове и при превозните средство - каруцата и колесницата и още и още. Всички тия разкрития събарят устоите на досегашните исторически представи за развитието на световната цивилизация. .

.***

Аркаим - макет с част от къщите (От nauchensviat.eu)

.

image

.

В "Книгата на древните Бълг-Арии" се използва названието "евроазийски народи", тъй както е в новата теория за произхода и преселенията на народите. А конкретно ариите-траки, наречени Бълг-Арии, порадиСедем съдбоносни причини са били принудени на вълни на вълни да се преселват още от VІІ хил.пр.н.е. И в различни времена образуват общности с посочените на картата европейски народи и с народите на Шумер, Иран, Северна Индия и Балхара.

.

Картата Патр Никифор (829 г) Кратка Историе - Въведение след царувянето ня Маврикий.  Не отбелязва Одесос, нито Плиска, а зачита Варна.  В древ летописци

.

ЦВЕТНИ ЗАГЛАВИЯ

АРИИТЕ ПРОИЗХОДЪТ ИМ Е ОТ БАЛКАНИТЕ

.

 

image

.

 

.

 

.

Нови улики за произхода на българите  - Y хомозомите  проекта  Тончва, нешева, Каракачак, италианците

Линк   https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0056779#pone.0056779-Dimitrov1

.

.

Те ми говореха на своя майчин език и аз интуитивно ги разбрах.

Чуй, нашепваха ми те, бъди калгут, рагласи кои сме ние. Вярвайте, това дочух, това запаметих 

.

Израсъл съм край търновското гробище и нямам страх от това обиталище. Затова за мене варненският халколитен е един упокоен град и често мислено и на сън го наобикалям. Там, сред исполините на знанието, аз бях послушник, съм и ще бъда до кончина.

.

***

Научен метод

Винаги съм се стремял да спазвам изискванията на научния анализ, като преодолея опровержениеето и достигна установяване чрез достоверни източници, че твърдението е вярно.

 

***

Новите научни изследвания установяват, че

.

Строго научно Евразия представлява един континент, но по исторически причини е прието разделението й на Европа и Азия.

.

В "Книгата на древните Бълг-Арии" се използва названието "евроазийски народи", тъй както е в новата теория за произхода и преселенията на народите. А конкретно ариите-траки, наречени Бълг-Арии, поради Седем съдбоносни причини са били принудени на вълни на вълни да се преселват още от VІІ хил.пр.н.е. И в различни времена образуват общности с посочените на картата европейски народи и с народите на Шумер, Иран, Северна Индия и Балхара.

.

Знанията, сказанията на Ведите, подвизите на героите, закони и обичаи на древните арийци са предавани устно от поколение на поколение. Тази строго спазвана традиция е наречена шрути - това, което е чуто, запомни. Ведическият глагол шрути/слути е идентичен със старо-българския слушам. Историческите събития са отразени в пураните, което в превод означава древности. Пурана идва от пурва-първо, значението е – това, което беше първо ( миналото).  Славните събития, дела и постижения на ариите, траките и протобълг-ариите по достойнство са отразени от древните летописци, но по вина на българските историци много от написаното е покрито от патината на забравата. Едва през последните десетина години у нас и в чужбина се засили интересът към приноса им в световната цивилизация и земите, където те трайно са населявали, бяха наречени "Стара Европа". ..

В широкия ареал около него са живели много народи, принудени да мигрират поради Черноморския потоп (около 5650 г. пр. н. ера) в посоките и при походите на траките през VІ-ІІ хилядолетия. И всеки поход символично е воден от техния обожествен вожд Дионис /според римски историци четирима със същото име/.

. Всяка година артефакти и открития оборват приетите и установени схващания в световната история и наука. Защото в Българските земи, в Дакия и част от Балканите са открити: Най-древната Дунавската писменост, тук е Началото на световната техническа революция с най-старото обработено злато, добив и ювелирна изработка на скъпоценни камъни, Направа в големи количества на инструменти на труда и оръжие, Високи интелектуални познания в математиката, геометрията и метеорологията, използване на колелото при направа на грънчарски съдове и при превозните средство - каруцата и колесницата и още и още. Всички тия разкрития събарят устоите на досегашните исторически представи за развитието на световната цивилизация.

Поредицата

Епоса "Джафгар Тарихи", поредицата от статии

и на Българската космическа свастика

 

.




Гласувай:
7



1. elenkokoschkov - Крива бара е лЮлката на цивилизацията!:)))
08.03.2023 07:12
Много преди египетските пирамиди!
Там е имало четмо, писмото се появява с навлизането на компютрите в бита!:)))!
цитирай
2. panazea - Много точно !
08.03.2023 12:39
1. elenkokoschkov - Крива бара е лЮлката на цивилизацията!:)))
07:12
Много преди египетските пирамиди!
Там е имало четмо, писмото се появява с навлизането на компютрите в бита!:)))!
цитирай
3. avrilbo - Е да
08.03.2023 22:13
На много свръх интелигентни представители на надчовешката цивилизация съставена единствено от фанариоти не им се иска да е така но това е истината
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6839754
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031