Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2023 23:30 - АРИИ, БЪЛГАРИ, ТРАКИ - ЕДИН НАРОД, ЖИВЯЛ В ЦАРСТВОТО НА РАЗУМА
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1040 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОЛКО Е БИЛ БРОЯТ НА БЪЛГ-АРИИТЕ?

Неотдавна бе публикуван [10] , [13] ,[19] цял набор от неизвестни преди източници, написани на четири езика - старогръцки, гръцки, старогермански и еврейски - хазар, които описват единодушно прабългарите като многобройни хора [20] .

"Българите са огромен, могъщ и войнствен народ. Когато тръгнат в преселение първи са въоръжените конници, стрелците с лъкове и мечове са след тях, следват ги старците, жените, децата, стадата крави и накрая отряд войни ги охранява" - пише Ал-Масуди, арабски историк в книгата си „Златни ливади". (Изт.) Във всички източници прабългарите се споменават с подобни изрази: "безброй" [21] , "твърде голямо и огромно население" ("Чудесата на Свети Димитър Солунски"), "много като пясъка край морето" ( писмото от Каган от Хазария Йосиф, 961 г. сл. Хр.) "толкова многобройни, че не е имало нужда да изграждат крепости за защита" ("Баварският географ") [20] . Само една държава с армия, надхвърляща 100 000 войници, е способна да извоюва победа над мощната Източна Римска империя през 680 г. сл. Хр. Подобни изрази се използват и от ранните български владетели Омуртаг и Пресиян [22].

.image

.

АРИИ, БЪЛГАРИ, ТРАКИ - ЕДИН НАРОД,

ЖИВЯЛ В ЦАРСТВОТО НА РАЗУМА

.

image света има много царства. Но Царството на разума е само едно. То се е намирало край голямото Сладководно езеро, в страна наречена Ария. Дълго време този легендарен народ имал цветущо съществуване, бил е един от най-могъщите в древността и е създал най-древната цивилизация на Европа. Но трагична съдба го сполетяла, когато Черноморският потоп преди 7560 години е залял чудно красивите му градове и плодородните му земи и го принудила да се засели в чужди обиталища. През хилядолетията е преживял възходи и падения, преодолял е трагични събития. Но още от първите дни на произхода си, при дългите си хилядолетни преселения и когато се завръща в святата си древна родина през 680 година и днес, непроменил името си, с гордост се нарича Бълг-Арин от страната Бълг-Ария! (И Още)

.

image

Карта на древната Ария, където нашите далечни предци арийци-траки-българи, свързани от наследствените си вечни гени, близкия си език, расов вид и традиции, са живели заедно от време на халколитната епоха. "Страната Ария по-късно е наречена Тракия", твърди бащата на историята Херодот, най-старото име на мидийците-траки е арийци - Her.VII.62. И от Стефан Византийски знаем, че Ария е най-древното название на Тракия - “Етника”, St.Byz. стр. 316. Същото мнение имат Йорданес, Страбон, Стафонос, Софокъл и други автори. Както гласеше надписът на картината най-горе. И като имаме предвид, че терминът ариец-аrуа आर्य е от санскрит и според Етимологичният речник има значение „благо-роден“, произлязъл от земята на блаженството, ще добием представа как е била зачитана изначалната родина на ариите на Балканите. .



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6886456
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56443
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930