Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 12:00 - Древните Бълг Арии и великите тайни на херметизма
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1541 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Древните Бълг `арии и великите тайни на херметизма

в реалния им живот

.

imageБог Хермес Трижди Велики във физическия, духовния и божествения свят

.

imageсторията на енеолитните арийци - деди на племето Варни, които са живели по тези Черноморски брегове още от Х хил.пр.Хр., е застлана с дебела трудно проницаема за ума покривка от митове, предания и забрани, тъй като те са били заветно верни на Хермес Трижди Великия бог на Мъдростта и поради неговите свети канони не са оставили писменост.Защо и как? Отговор ни дава проф. Георги Бакалов.

В журналистическия ми бележник е записано, че е било късна есен на 2011 година, когато с него посетихме Побитите камъни и близкия до тях Варненски неолитен некропол. Използвах случая да го заговоря за арийския Херметизъм, тема която той проучваше. На тая свещена за всички нас земя, той, расчувстван, сподели:

"Херметизмът е сложна духовна система, достъпна за хора с дълбок ум и търсещ дух. Това е мистична философия на елита в обществото, науката и културата. За тях началото на всичко е в Божественият Ум, създал Вселената. Херметиците намират в познанието висшето щастие и ревностно го пазят в ума си и в кастата на посветените. Обвитият със змии вълшебен жезъл, наречен Кадуцей, бог Хермес прогонва невежеството и злосторието, а крилата му са олицетворение на разума, за който няма граници.

Бълг-Ариите са едни от първите, които са произвеждали бронз. За желязото и стоманата не съм сигурен. Но умението им да обработват златото, това тяхното велико откритие. Този, който преди 7000-8000 години е достигнал до прозрението, как от природните метални рудни късове на мед, калай и арсен чрез топене да добиват бронз и да научи хората от бронза чрез леене да изработват оръжия и ризници, в големи количества сечива на труда, рала, плугове и метални оси на тежко товарните им каруци и бързите им колесници - всички тези изделия, променили каменната епоха към по-висшата - бронзовата епоха на човечеството,затова имаме аксиомата - истината, която не се нуждае от доказателства, Той да бъде почитан като Бого-надарен.

Твърди се, че той е реална историческа личност. Наричан е Хермес Трижди Велики в трите свята: физически, духовен и божествен. В древен Египет и древна Гърция е считан за Бог на Мъдростта и на Алхимията, която е в основата на обработката на металите, но там с далеч по-късна датировка - 3000 г.пр.н.е."

- Знанието е препредавано само устно, за да не се накърни святостта на  Божественото слово. Със сакрална строгост са спазвани седем доктрини, проповядвани от Хермес. Кои са те? - попитах аз.


imageнайте,
 казва той:

"Вие сте вие, вие не сте другите";

"Затворете вратите на непосветените";

"Гледай, слушай, научи. В словото е тайната на знанието, пазете го в паметта си"; „Познанието не е за всеки, а само за обреклите се да служат"; "Умно-жете знанието устно от баща на син, от учител на ученик, от жрец на вярващи"; "Създавай, не се възползвай".

"Задълженията са от вас, за вас, не са за другите".

- Това е причината да не оставят писменост, нали? - казах аз и посочих гроб №43, където високо образованите арии намират най-вярното решение: с присъщото им митопоетично и метафорично мислене те влагат в артефакти, знаци и идоли знания, които разгадани, разкриват техният сложен и богат светоглед, начин на живот и постигнати научни постижения. Само в този гроб на царят-жрец и демиург пред моите очи дни наред бяха намерени 990 символа, всеки от тях бе оценен като носител на свръх научно и сакрално знание. Своеобразна библиотека на тогавашното човешко познание, заслужено обявено от учените като Цивилизация Варна - първа в Европа. Така дедите ни по най-интелегентен, интуитивен начин са изразили своите послания към своите наследници - древните и съвременните Бълг `арии.

- Да, да така е, а когато част от тях трайно се заселват в Древна Индия (ІІІ хил.пр.н.е.) техните жреци колобри - брахмани отменят забраните на Затворения арийски херметизъм.И всеки се е чувствал задължен да излее стаеното в паметта си знание. Най-талантливите от бога надарените записвали споделеното. Така ден след ден, година след година са създадени 60-те хиляди текста на най-старата литература Ведите".

.

Ведь`ическата култура (така я произнесе Георги Бакалов; на санскрит арийските Веди са विद्य  доп. Н.У.) значи наука и литература, на стбг е вѢдь`ение - знание), много важни са седемте божествени послания на Отворения херметизъм,които са били пренесени от ариите от прародната им Балканска Ария, създадена преди повече от VІІІ хил.пр.н.е. и прилаган от ІІІ хил.пр.н.е. в древна Индия. И чуй, каза професорът, колко съвременно звучат:

"Божественият ум твори Вселената и всеки с ум твори своя свят

"Умът, това съм аз, твоят Бог"

"Умът, съпътства благочестивите, добрите, милостивите"

"С Ум и трудолюбие всичко се постига"

"Както постъпваш ти към другите и те така ще постъпват към теб"

„Над всеки човек бди един охранител“

„Кой каквото сам си направи и Бог не може да го оправи“.

.

imageринципи на херметизма

1. Вселената се е развила в ума на Бога. Ние сме частица от Божествения му Дух

2. Това което е на небето, това е и на земята

3. Нищо не е в покой. Всичко се движи, всичко вибрира

4. Всяко единно нещо има два полюса

5. Всяко нещо има възход и падение

6. Всяка причина има следствие и всяко следствие има причина

7. Всичко съдържа в себе си женско и мъжко начало

.

За Хермес, почитан и като божество, Херодот пише: "Тракийските благородници имат култ към Хермес, кълнат се в неговото име и дори твърдят, че произхождат от него." ( В "История", Книга V) Защото и Орфей съветва: "„Ръката изгнива, буквите остават“.

Истинската историческа истина е само последната доказана истина!

Най-новите резултати на колегите чуждестранни и наши археолози, антрополози, езиковеди, етнолози показват, че ние сме ранни еднородни арийци, траки и бълг `арии.Ние сме от четвъртия клон на прото евроазийските народи, подчертавам прото в смисъл на по-стари, на по-предишните. Тези народи първо са се зародили тук у нас и на Балканите, изгрждат високо развита цивилизация и чак по-късно отиват в Египет, населяват Шумер, Иран, Индия, земите на Памир и след като създават известни в световната история няколко самостоятелни държави се завръщат в първородната си, днешната Дунавска Бълг `ария. 

И : Твърде много научихме за чужди хора и народи, но за славното ни минало, за самите нас твърде малко. Ако не познаваме себе си, не може да оценим другите

и ще страдаме от малоценност.

.

На същия ден тези ценни сведения на проф. Георги Бакалов бяха уточнени и допълнени с него във Варненския археологически музей от записките му в интернет. Там голям интерес прояви и директорът на музея проф. Валентин Плетньов - и той член на Редакционния съвет на Паметта на българите. За жалост, поради неочакваната си кончина, проф. Бакалов не успя да публикува обновената си теза за Бълг `ариите и херметизма, но съм убеден, че горе изложеното е съществената й част. И още

Сподели ползваната литература: Kybalion Three Initiates, 2000 г., изд. Аратрон-Сф; КнигатаCоrpus Hermetikum - трактати събрани от Йоан Стобей, живял в V век, публикувани през 1866 г. в Париж и осъвременени на бълг. език; webstage.fi; справочници на Варненския музей, становища на утвърдените учени акад. Игор Дяконов от разговор по телефона, сър Колин Ренфрю от лична среща, когато той е бил в България, Бернард Серджант - президент на Sociйtй de mythologie franзaise от публикация в интернет и др.

.

 

imageХермес Бог на Мъдростта. Снимка: Държавна дирекция архиви

.

Когато за пореден път се видяхме, макар вече да беше сериозно болен, както и преди ми отдели много внимание. Но важното в случая е, какво накрая каза:

- Истинската историческа истина е само последната доказана истина!

Най-новите резултати на колегите чуждестранни и наши археолози, антрополози, езиковеди, етнолози показват, че ние сме ранни еднородни арийци, траки и българи. Ние сме от четвъртия клон на прото евроазийските народи, подчертавам прото в смисъл на по-стари, на по-предишните. Тези народи първо са се зародили тук у нас и на Балканите, създават високо развита цивилизация и чак по-късно отиват в Египет, населяват Шумер, Иран, Индия, земите на Памир и след като създават известни в световната история няколко самостоятелни държави се завръщат в първородната си, днешната Дунавска България.

.

imageЗатова призовавам колегите си: До кога ще робуваме на погрешното наименование "индоевропейски народи", тъй като исторически, езиково и генетично е вярното "евроазийски народи"! Защото, да ги питаме, младите шумерски и индоирански култури, съответно от по на 4000 и 3000 години, могат ли да родят своята майка - старата Българска неолитна цивилизация на възраст над 10 000 години. Все едно е, да сложим каруцата пред коня. В тая цивилизация продължи настойчиво да разкриваш значението на хората, живели тук от най-дълбока древност. Те, убеден съм, са създали "Царството на световния разум". Да, доказано е, ние сме наследници на това общо човешко царство! 

И накрай ще кажа: Твърде много научихме за чужди хора и народи, но за славното ни минало, за самите нас твърде малко.Ако не познаваме себе си, не може да оценим другите и ще страдаме от малоценност.

С тези негови заветни думи завърши последната ми среща с историка, благородника и приятеля Георги Бакалов. С някакво предчувствие само успях да издумам: - Приеми моята голяма благодарност. Тя няма давност! (Този разговор се състоя на 13.06.2012 г., той почина на 22.06.2012 г.). По негова препоръка създавам поместените тук електронни книги, посветени на Легендарната "Така наречена Варна".

.

image

.

http://www.pamettanabulgarite.com/page/4155162:Page:473594


 




Гласувай:
5



1. radostinalassa - Няма и дума за това, че българите...
02.03.2023 16:30
са се разселили не в 2, а в 4 посоки. На север са отишли в Руската равнина. Крим е бил български.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6875464
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56436
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930