Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 23:30 - БЪЛГАРИТЕ СА ИСТИНСКИ АРИИИ, ПРОИЗХОДА ИМ Е НА БАЛКАНИТЕ . СТАНОВИЩЕ НА ПРОФ. АНАТОЛ КЛИСЬОВ
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪЛГАРИТЕ СА ИСТИНСКИ АРИИИ,

ПРОИЗХОДА ИМ Е НА БАЛКАНИТЕ 

.

 СТАНОВИЩЕ НА ПРОФ. АНАТОЛ КЛИСЬОВ  

.

image

Като изследвах древната история на нашите предци, имах рядката възможност да намеря имейла на проф. Анатол Клисьов - aklyosov@comcast.net. Написах му моята гореща молба да разкаже за връзката между ариите и старинните българи. И да се представи. Той бе любезен да ми отговори и аз безкрайно му благодаря.

"Проф. д-р Анатолий Алексиевич Клисьов е химик, биохимик, генетик, изследовател. Роден 20 ноември 1946 г.- СССР. В САЩ идва в 1990.г. като гостуващ учен. Професор 1974 и 1989 г. в Университета Харвард.

Важни книги: Произходът на човека, 2010 г., Произход на славяните, 2013 и 2019 г., Арийски народи във Великата Евразия, 2015, Експертиза на Велесовата книга, 3 тома, 2015 г., ДНК генеалогия от А,  2016, История на арийците, 2017, и т.д.

Получил: Национална награда за млад учен 1978 г. Национална награда на  за наука -1984 г. Златен медал за Наука и технологии - 1988 г. Всички в СССР.

Член: Световна академия за изкуство и наука (1989 г.); Национална академия науките Грузия (2014 г.). Американско химическо дружество. Президент Академия генеалогия ДНК, Москва. Руска асоциация за благородство. Член на научния консултативен съвет „Кой кой е в Америка“, 55-то издание, 2001 г., том 1 и кн.1, 2009 г. Сътрудник "Кой кой е на света" из 19-то издание, 2002 г., и следващи издания".

.

imageто и разсъжденията за ариите на проф. Анатолий Клисьов

"Нашето проучване Масив на европейската миграция, проведено от Университета Харвард, показа: Ариите се раждат на Балканите и там живеят от преди 12 000 години. Древние болгары являются их приемниками. Около V хил.пр.н.е. отиват в Индия, където се установяват и сега там живеят милиони техни потомци. Нова вълна на ариите, със същите Хаплотипове, пътува към Иран в ІІІ хил.пр.н.е.

Днешните два народа и сега се зоват наследници на арии, защото е записано в древните индийски Веди и иранските легенди. Доскоро науката не знаеше как да ги обозначи в "научни термини". Arya е старинна персийска и санскритска дума за ариите. Иран значит "Земя на ариите". Макс Мюлер казва: "Иран и част от Индия са арийско пространство".

Кратко: гените на българите показаха - (i) R-L23 * в Източна България е след ледниковия период; (Ii) haplogroup E-V13 е от мезолитна епоха и генът (Iii) haplogroup J-M241 вероятно отразява неолита и неговото разширяване по Черноморието".

От гледна точка на генеалогията, от огромния масив данни, натрупани в лингвистиката и от историческия сравнителен анализ, след като новодошлите от Балканите арии в Индия и Иран те създават така наречения народ "индоевропейци". Теперь эти народы наукой называют евразийцев". 

Неизбежното следва: "индоевропейските" езици също се появяват след пристигането на балканските арии. И за да бъда по-точен: не е "след", а са резултат от появата им в ІІІ - ІІ хил. преди Христа" - твърди в отговор проф. Анатол Клисьов.

Към този негов текст редно е да прибавим мнението на летописците Стефан Византийски и Херодот, според които най-древното име на Тракия е Ария, което обозначава, че ариите са предци на траките и бълг-ариите - повече по тази тема Тук.

.

 БЕРНАР СЕРДЖЕНТ

.
imageръв, както стана ясно, той ги нарече "жители на бъдещето" 

и обеснява защо: "В древното Битие на Индия дебатът за теорията на арийската инвазия там и в близката държава Балхара се състоя и утвърди: Това са ония древни арии, първи жители на бъдещето". Изт. "История на собствения ми народ от праисторията до наши дни", (град Льовен, изд. Критак, 1993 с.28). На нидерлански: "The genesis of India according to Bernard Sergent -- a review ... The debate concerning the theory of an Aryan invasion in India has taken off at ... eerste bewoners van het toekomstige : een etnische overrompeling", in Anne Morelli ed.: Geschiedenis van het eigen volk, Kritak, Leuven 1993, p.28) It is this gradual. (Бернар Серджент, президент на Sociйtй de mythologie franзaise, автор е и на книгата Les Indo-Europйens. История, езици, митове (Payot, 1995)

И много заинтригуван от това пророческо название, постарах се да потърся неговото основание, защото той не само предрича, а и определя ролята им в развитието на неговия белгийски народ и на човечеството. 

.

Думата инвазия означава влизане, нашествие в чужди земи. Така и достоверният източник magicalindia (препоръчен от посланика на Индия, когато ни гостува в клуб ЮНЕСКО - Варна) назовава ариите войнствените заселници на Индия. От тези два примера се разбира, че ариите са дошли в Индия. Там също от достоверни източници научаваме, че те създават Ведическата арийска цивилизация, която вероятно е пренесена от легендарните първи жители на бъдещето. От къде? Белгиецът Бернар Серджент ни описа от къде в "История на собствения ми народ..."  И все пак защо? 

Заселването на древна Белгия и нейното име е свързано с Неолитната Култура Варна" и с културата Линейно-лентовата керамика, които от древните български земи варните достигат там около V хил. пр. Хр. Като приложим на фонетичен разбор думата Белгиябуквата е=ъ поради липса в азбуките им на нашата удърна буква ъ, тогава белгите става бълг-ите. При нас двете култури се развиват рано между 7-то и 4-то хил. пр. Хр.,[1], А в по-следващите времена вождове на белгите с имена Болгий (с вариант на Белгий), Умор и Гостун са исторически личности, живели там през 1 в. пр. Хр., чиито имена тук също са на старобългарски владетели. А Васил Златарски в "История на българската държава" съобщава за съществуването на "рихински князъ (Јϊ)ξ) на име Пребъда". 

Белгите, наречени още Болгите, са обитавали и днешна Южна Британия. Там столицата им е носила името Вента Белгарум - Тържище на Бе=ългарите. Този народ е известен и под името Фир Болг (фир е мн.ч. на фер–мъж). В древните им предания се казва, че болгите (Фир Болг) са дошли от земите на Тракия и Скития.

 

В подкрепа на тази теза са и прототипите на оръжия, инструменти и керамика от двете далечни земи и картата по-долу. И в разгорелия се научен спор, за който ни съобщи Бернар Серджент - от къде и какви са ариите, ще добавим, че тези "първи жители на бъдещето", са родени на Балканите и част от тях са тръгнали от варненските брегове и са стигнали около 4200 г.пр.н.е. до земите на древна Германия, а по-рано и до древна Белгия и Южна Британия около 5500 г.пр.н.е., както е видно на картата по-долу. 

.

image
Карта на Световния Атлас, отразяваща преселението на народите в  Древна Евразия.

след Черноморския потоп през V хил.пр.н.е., на която е паказан пътят на племето Белгите от древните варненски земи до бреговете на Атлантическия океан и устието на река Рейн, където около 5500 пр.н.е. се настаняват да живеят в държавата Белгия.

Римският император и военен стратег Юлий Цезар в своите „Записки за Галската война“ споменава, че се сблъскал с петнадесет племена белги, гали акватини, които живеят между реките Рейн и Лоара.[1] И още казва: horum omnium fortissimi sunt Belgae („от всички гали белгите са най-храбри“).

.

 ГЕОРГИ РАКОВСКИ

.

"Учени казват, че 1500 год. преди Христа старите ариани, излязли от недрата на Ария (Arie), и се отправили на юг. До Шумер, Палестина, Вавилон), дето се задържаха много време...после те дохождали в Европа на няколко си пъти и смесили са се тук със своите еднородни братя. И Щем доказа необоримо, защо ние сме първите и най-чистите потомци на ариите, дето тук до днес се нахожда обитающ българский род". Георги Раковски: Из "Основни начала за българската най-стара повестност". 

Никой друг, освен Той !, с тези невероятно дълбоко смислени слова во кратце, но всеобхватно и доказано точно е описал родното житие-битие на нашите предци - ариите, наречено от него Основни начала за ... А тая сричка  за  нося в сърцето си и тя там цъка и не ми дава мира, ако не работя за нейното осъществяване. Изинете ме, за моето сантиментално откровение!

След този този общ преглед, разгърнете и Електронната книга от 27 статии, където ще прочетете за легендарната "Така наречената Варна" - първо црьство на блгарите" и на Европа, подробни сведения и нови източници по тази Нова теория за ариите.

(Отметките сочат статии в Паметта на българите, за кратко ПнаБ.)

.

 ПРОФ.  НИКОЛА ВЛАДИКИН

.

imageемата вълнува и проф. Никола Владикин през 1911 година в История на древните траки (от Новокаменната епоха до цар Борис) той пише: "Болгите, променили Ирландия, имат много общо с нас. Изследователите забелязват прилика между името белги/Belgae в Галия и Южна Британия и народа болги, наречен там Фир Болг/FirBholg, който е дошъл от земя наречена Тракия. Ирландските монаси, записали деянията на болгите, смятат, че последното им идване от Тракия е било по времето на Кир Велики - VI век преди Христа.

В Енциклопедия Британика” е отбелязано: “The Thracianparty become the ancestors of the second colonizing race, Firbolgs” (Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences,and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299) - "Тракийската теория за преселението става предшественик на втората колонизираща раса, Фирболгс".

На първо място трябва да се отбележи името, с което са упоменати нашествениците - народът Болг. Без съмнение Болг е корена на етнонима Болгарин (в миналото, а сега Българин). Водител на този народ бил наследие на онова далечно Божество, което, възседнало двуколесна колесница, отведе траките в полите на Ливанските планини, в Персия, в долината на Индус, на Пенджаб и полите на Хималаите и даде цивилизациите на народите, както То (божеството) се хвалебства в трагедиите на Еврипида".

Очуващо точно ирландските монаси описват пътя на нашите деди в Евразия. А следващите им записи будят истинско възхищение.

.

О, Британио, царице на островите!

.

image .

Чуй, какво дума Талиеспин, бард от VІ век след Христа:

"Един многочислен народ с високи дарби, изкусен и енергичен, от смели моряци бил първият твой обитател и владетел! Никой не дръзнал да се равни на силите му, защото чрез духа си той се прославил и напълнил Европа със страх и трепет“ - от The Myvyrian Archaiologi of Wales; Talies, of Ludd - стр. 131.

Има и  по-подробни сведения как ирландските барди в своите далечни предания възпяват идването на своите деди: "Пришълците, добри моряци, като минаха Мъгливото море и населиха острова Британия и страната Лидау ( стара Франция и Белгия) гдето и останаха. Били несметни върволици, добродетелни и строги, властолюбиви хора, сподирени от стадата си, от жените, децата и родителите си. Предвождали ги подобно на тях строги и добродетелни свещенослужители. Един от тях, ирландските поеми го именуват Ю - Всемогъщий. 

Болгите минали и в Италия, сподирен от етруските траки. Със сърпа и житни класове, сеело култура по страните и народите. Той е жрец, вожд, законодател, подобно на Мойсей, и посмъртен Бог. Сподирен от обожателите си нищо не е в състояние да му се възпротиви, всички пред него прекланят глава. Земите стават отечество на народа му. Преданието на ирландците говори, че Божеството наредило да се разчистят новите земи, да се разорат и засеят, за да родят храна. Научен бил народа на земеделие и скотовъдство, на къщни, семейни и на племенни наредби.
Източник: Книгата История на древните траки. Автор: проф. Никола Владикин - историк, журналист, преводач.

.

ДОЦ. ХРИСТО СМОЛЕНОВ ОТ БАН

.

image

Математическитге пропорции на Варненската цивилизация са по-ранни 2000 години от Великата хеохсова пирамида

 

imageтава дума за загадъчната цивилизация, оставила в на­следство Варненския неолитен некропол, открит през 1972 г.  Датировката му е 4600 - 4200 г.пр.н.е. Предизвикват възхищение откритите тук високо художествени изделия, поразяват ни гениалните научни знания на нашите предшественици от преди седем хилядолетия. Специалистите твърдят: Шумер, Египет, Иран и Индия са наследили знания от "Културата Варна".

.

АРХЕО-ЛОГИКАТА НИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТКРИЕМ НОВИ КОДИРАНИ НАУЧНИ ЗНАНИЯ НА ТАЯ НАЙ-ДРЕВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

Дедите ни от Културата Варна откриват прочутото златно сечение, изразено с числото фи и легендарно съотношение между обиколката и диаметъра на всяка окръжност - числото пи =3.14Тези константи на хармонията и математиката намираме две хилядолетия по-късно в едно от чудесата на света – Хеопсовата пирамида. Възрастта на Варненският енеолитен некропол, определена чрез радио-въглероден анализ е от 4600 до 4200 .пр.н.е. Според последните анализи на египтолозите възрастта на Великата пирамида е 2500 г.пр.н.е. 

Съществуват поразителни съответствия между пропорциите и метриката на Варненското злато и на Хеопсовата пирамида. Основната мерна единица, вложена в пирамидата, както и във всички по-важни архитектурни постижения на Старото царство, е т. нар. царски лакът. Оказва се, че диаметърът на един от най-красивите артефакти на Варненския некропол - керамична купа със златни инкрустации - с точност до десета от милиметъра е равен на царския лакът! Диаметърът й е 52,36 см и се оказва прототип на египетската мярка. . image image . Оказва се, че диаметърът на един от най-красивите артефакти на Варненския некропол - керамична купа със златни инкрустации - с точност до десета от милиметъра е равен на царския лакът! Диаметърът й е 52,36 см -значи е прототип на египетската мярка. Височината на известния по-голям златен бик от Варненското съкровище е 58,176 мм. Той се нанася 9 пъти в на позлатената купа -1/9 от царския лакът.  Върху златните бикове са изразени и други числови послания, очевидно важни за онова време. Те са представени като множества от точки по външния контур на фигурите. За по-големия бик броят им е 56, докато при по-малкия те са 45. Случайно ли точно тези числа са представени в образния код на това свещено животно. То 2000 по-късно е било почитано в Египет под  името Апис. На пръв поглед те са укра­са на златните предмети. Но наблюдателният изследовател ще забележи колко пропорционални са двете. Нещо повече, свърза­ната с него математична прогресия на фибоначи, поредицата от числа 3,5,8,13,21,34,55... е зако­дирана в двете фигури на бикове.
Самият код е прост и еле­гантен, по-скоро представя, а не открива математически­те свойства, включително и операциите с числа. Съще­временно разстояниего меж­ду предни и задни копита, чела и др. е много близко до легендарното „златното сечение".
Произведението 56х45 = 2520 умножим ли го по височината на по-големия бик, ще получим следното: 56х45х58,176 мм = 146603,52 милиметра = 146,60352 метра = 280х0,523584 метра, т.е. 280 царски лакъта.  Това е височината на Великата пирамида. Златната плоча от гроб номер 4 пък се нанася точно 3 пъти върху диагонала на купата, т.е. нейната дължина е 1/3 от царския лакът. Ако прекараме диагонали през двете вътрешни дупки в ъглите златната плочка получаваме ъгъл от 51,85 или ъгълът в основата на Великата пирамида.  Направим ли същото, но през външната дупка, получаваме ъгъл от 53,13 – същият като в основата на пирамидата на Хефрен. Кодираните в малките по размер златни еталони пропорции лесно се нанасят в по-големи мащаби, гарантирайки на строежа естетическата изящност и архитектурна здравина на златното сечение.  . imageто друг пример, дребен наглед, а с много научни стойности. Там върху златна фигурка на бик с размери 5,8 на 6,5 см са закодирани няколко правоъгълни триъгълника. Един от тях, със страни 3, 4, и 5 единици, е прочутият триъгълник, наречен много векове по-късно Питагоров. Върху същата фигурка на бик през специално отбелязани структурни елементи могат да се прокарат ъгли от 90, 70, 65, 60, 45 и 30 градуса. Най-вероятно именно тази цивилизация е открила значението на перпендикуляра, както и факта, че 4 прави ъгъла са равни на 360-те градуса на окръжността. Върху различни артефакти са закодирани пропорции и числови съотношения, които ни говорят за това, че тази висока култура, датирана от средата на 5-ото хилядолетие пр.н.е. е познавала дори числото на Фибоначи – 1,618. Това е кодът за красивото и хармоничното. То е в основата и на египетската цивилизация и на представите ни за красивото много хилядолетия след това. Но това златно сечение е закодирано върху артефактите от Варненския некропол. Там откриваме и числото „Пи“ – 40 века преди Питагор. С помощта на определени алгоритми можем да видим, че върху някои от златните артефакти може да бъде конструиран правоъгълният триъгълник на Питагор. Познанието на ъглови и линейни съответствия е позволявало на онези древни хора не просто да се ориентират, а да проектират виртуални фигури на терен. Такъв триъгълник със съотношения на страните 3:4:5 може да се трасира между светилището на гетите край Свещари, Велики Преслав и Варненския некропол. Разстоянията са от порядъка на 63,9 км, 85,2 км и 106,5 км. Може да се каже, че те са своеобразни еталони за отстояние. С толеранс от около 500 м те свързват много други свещени обекти на територията на България. . image .

imageгигантския загадъчен Стоунхендж са използвани структурни закономерности на цивилизация Варна. Например по външния пе­риметър на Стоунхендж се намират 56 кръгли дупки, известни като дупките на Оубри". Точно 56 са и „пъпките" по контура на по-големия златен бик от Варненското съкровище. В самия център на комплекса във форма на подкова е разположена група от 5 трилита, т. е. пет по три грамадни камъка, сгло­бени като „Подковата", която е ограждала дъга от 19 сини камъка. Дъгата съответства на извивката под корема на златния бик от Варна. Нещо повече - броят на „пъпките" по контура на тази част от бика е точно 19.
Тези и други съответствия могат да бъдат обосновани по-подробно: това е една от целите на изследователския проект „Архео-Логика на свещеното знание". Колкото и парадоксално да звучи, златните бикове от Варна може би са имали сходно научно видимо значение. В подкрепа ще прибавя следното:
 "Още през 30-те години на ХХ век един от най-великите българи – Учителят Петър Дънов, казва, че има сакралната връзка между ареала на Варна и пирамидите в Гиза. Това става десетилетия преди откриването на Варненския некропол. Той говори за Варна като първа столица на духа. Новите данни на "Цивилизация Варна* все повече дават основания за такова смело твърдение". 

Всяка година по време на лятното и зимното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото и залязващото слънце проникват през входа на Стоунхендж.

. image

.

 imageВ проекта „Архео-Логика на свещените символи"

заедно с Христо Михайлов и Владимир Божилов мо­жахме да осмислим, че именно тук към средата на V хилядолетие пр.Хр. се е състояла началната човешка мисловна революция. Познанието е започнало да кристализира в наука. Древните са открили съотношения, които и до днес са основни в геометрията и математиката, на геодезията и градоустрйство, на навигацията по суша и море. „Записали" достиженията си в стотици златни, костни и керамични предмети. Те са учудващо миниатюрни по размери, но са заредени с информация, която хилядолетия по-късно ще се въплъти в гигантските строежи на следващите цивилизации. При това не става дума за единични случаи – математическите отношения са спазени до милиметри във всички предмети от Варненския некропол. Пред нас е образен код на велико тайно познание.

Убедени сме, че всечко казано не е случайно съвпадение. Налице е принципно единство между историческото и логическото развитие на познанието. В този процес Първата европейска цивилизация трябва тепър­ва да се преоткрива. Това изисква не просто пренареждане на фактите, а истинско революционно разкриване на вложения смисъл.

.




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6839903
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031