Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2023 12:00 - Терминът ариец-аrуа от санскрит има значение благо-роден
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1329 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както в реката не можеш да се изкъпеш в една и съща вода, така и историята,

понесена от потока на времето, непрекъснато се променя

.

imageве събития в края на ХХ век оказаха най-голямо влияние при осъвременените оценки и тълкувания на световната история и конкретно историята на Бълг-Ариите, част от които е племето Варни.

1. Значението на човешката ДНК в произхода на народите от американските учени Уотсън, Крик и Уилкинс, носители на нобелова награда за 1962 г. Те доказаха, че пълната история на човека е записана в гените му. Чрез тях могат да се проследят корените на всеки народ хиляди години назад, да се изследват родствените му връзки с други народи и да си проследи миграцията на прадедите му.

На схемата по-долу е показано мястото на българите сред популации на 42 народа. Ясно се вижда, че ние се групираме при южно европейските народи, отдалчени сме от славянските, а от азиатските популации и от народите, които говорят тюркски много сме далече. Генетично българите са най-близко до италианците, северните гърци, до хората от Сицилия, Крит и Лезмос. И с унгарците - според проф. Петер Липтак и проф. Ласло Лигети основателят на унгарската държава Арпад е от българския династичен род Дуло. Проф. Иван Т. Иванов също пише заисторически връзки между унг-арии и бълг-арии.

.

image Схема от Генетичния Атлас на чововешиката история.

Източник: scholar.googlе 

.

2. Откриването на Варненския енеолитен некропол в 1972 година и възможностите да бъдат изследвани погребаните в него хора, притежаващи гени от преди 10 000 години и 22 000 археологически находки, доказващи че те са създатели на първата цивилизация на Европа. Вероятно те са изградили цветущ град, но поради Черноморския потоп настъпил около 5650 г.пр.Хр., той безвъзвратно е потънал в дълбините на вече Черно море. Много кратните усилия да бъдат открити останки от този град на дъното на морето са безуспешни, защото:

*  Вероятно се намира на голяма дълбочина.

*  Магмените скали при ниски температури се ронят на дребни пясъчинки, които пренесени от са застлали дъното на Черно море. Там смесени със земните наноси и други отпадъци под натиска на водния слой през хилядолетията са изградили дебела утаична магмена твърда маса.

Като се съобразим с това  научно становище на Института по океанологие към БАН, добре ще е, без колебание да тръгнем по нетленните следи на Бълг-Ариите, живели край Варненския енеолитен некропол, и в земите, където са се преселили през хилядолетията, там от изградените от тях грададове да научаваме, как е изглеждал потъналият цветущ енеолитен град - Столицата на "Црьство блгарское", както е на стбг. Да ознаваме какви са били по вид и подобие нашите деди; какво от най-древната цивилизация са съхранили и разпространили и съвместнос други народи са развили.

.

image

Карта на древната Ария, където нашите далечни предци бълг-арии са живели от времето  на енеолитната епоха. "Страната Ария по-късно е наречена Тракия", твърди бащата на историята Херодот, най-старото име на мидиите-траки е арии - Her.VII.62. И от Стефан Византийски знаем, че Ария е най-древното название на Тракия - “Етника”, St.Byz. стр. 316. Същото мнение имат Йорданес, Страбон, Стафонос, Софокъл и други автори.  . image Надписът горе гласи: Ариа е по-древното име на Тракия, където е родена - Стефанос, Софокъл и Речник Древна География 1773 г. Лондон. (Изт. БГ Наука, при мое лично участие, Н.У.) . Като имаме предвид, че терминът ариец-аrуа आर्य от санскрит има значение „благо-роден“, произлязъл от земята на блажените, ще добием представа как е била зачитана изначалната родина на Бълг-Ариите.
Там, където от Боговете е

"СЪЗДАДЕН НАЙ-БЛАГОРОДНИЯТ И ДОСТОЕН РОД МЕЖДУ ХОРАТА"

.

Сведение за този род първи ни дават най-просветените египетски жреци в "Разказа на стария Критий"  и на Солон ( гръцки  политик, философ от Атина около 460 † 403 г. пр. Хр.) Този достоверен летопис, ще ви убеди, че се отнася за древните арийци-траки, пелазги-българи, живели според египетските жреци преди 9000 години по днешните земи на България и Балканите...И още

.

imageКарта на Черно море преди и след потопа през 5650 г.пр.н.е.

Обозначени са дълбочините. Прави впечатление, че след първата брегова линия на древното Сладководно езеро следва стръмно спускащ се склон на шелфа. Там някъде наблизо под номер 39 е отбелязано предполагаемо потънало древно селище според картата на подводните обекти в Черно море. Повече за ценните резултати, показани тук, може да прочетете по-долу. 

.

image

.

Това идва в подкрепа на древните сведения на летописците, че вечното жилище на първородния цар-жрец на Европа се намира на извисено свещено място - сега Варненският неолитен некропол, съществена част от Така наречената Варна. Сакралният некропол е бил често посещаван от поклоници и по сведения от І хил.пр.Хр. на Германската митология "... човеците, търсещи закрила от злото, я намираха при варните, където защитени от Боговете на светлината можеха да отседнат". Източник и повече сведения в раздела Varni.

.

imageИзглед на сетното обиталище на първия цар в Европа - Легендарната "Така наречената Варна". Снимка: Варненския археологически музей.

.

imageроб № 43. Имах щастието да присъствам при откриването му и отразих намирането на 900 дара-символи на познанието в телевизионния ми филм "Незалязващо златно слънце".

Проф. Михаил Лазаров (1935-2006 г.) и проф. Валентин Плетньов (2017+ г.) - директори на Варненския архелогически музей, с приклонена глава, почтително го наричаха "Црь на Црьство блгарское", както е на стбг. Освен цар, той е бил жрец и философ. Според Енциклопедия Британика царство е общество, което има символите на монархическата власт: корона и жезъл. Короната тук бе очертана около главата на царя със златни апликации; неговият царствен жезъл бе каменна брадва - символ на традиционното за дедите му сечиво на труда, сътворило прогреса от привитивизма до технологията на обработката на металите - факт така дълбоко-мислено показан: дръжката на каменната брадва имаше златни пръстени и бе положена върху брадва излята от бронз, направена чрез леене в големи количества. А предметите от първото в света обработено злато в неговия гроб №43 бе с общо тегло 1.5 кг. В целия свят по това време не е имало толкова злато. Това ни убеждава, че Той не е само първия цар, Той е продължител на Великия творец - Демиург. А златният фалос на вожда-жрец отбелязва края на матеархата и началото на патерахата в човешкото общество. Как е изглеждал Царят, можете на видите в краткия анимационен филм, създаден от проф. Йордан Детев.

 

http://www.pamettanabulgarite.com/page/4155162:Page:473594





Гласувай:
7



1. kvg55 - panazea,
28.02.2023 22:01
Как 5650 години преди Христа?
За библейския потоп се знае, че е станал 13000 години преди новата ера.
цитирай
2. radostinalassa - Имало е поне 3 потопа...
01.03.2023 19:41
Истински при това.
цитирай
3. panazea - България е била 4 пъти дъно на море ! Затова са и Белоградчишките скали.
01.03.2023 19:47
Избери си който искаш потоп.
Нашият Български календар е 5506г. пр.Хр.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6882202
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930