Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2023 15:40 - Епифаний лъже ! Ние няма да преминем към ПЦУ. Монаси от Лаврата . Перший Козацкий
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Епифаний лжёт! Мы не перейдем в ПЦУ. Монахи Лавры о фантазиях Думенко

◾ Бързо и цинично в началото на януари църквите на Горна лавра бяха отнети от православната църква. За първи път от съветско време на Рождество Христово и Богоявление до престола застана не предстоятелят на УПЦ, а предстоятелят на ПЦУ Епифаний Думенко. 

Тази мерзост беше само началото на едно ново очарование за нашата древна светиня. А за OCU това е още една стъпка към по-голям срам.

Защото протягаха ръце към това, с което не можеха да се справят. Те превземат манастира, Епифаний вече се провъзгласява за "свещен архимандрит" на Киево-Печерската лавра. Но според DESS тази структура има по-малко от 50 монаси в цял Киев. И ако все още могат да доведат хора от далечни региони на Украйна на празничните служби за картина, тогава е малко вероятно да успеят да подражават на обитателите на манастира.

И затова главата на Украинската православна църква се впусна в плачевни провокации срещу православните монаси от лаврата.

В интервю за антицърковното издание „ЛБ” той за втори път разказва фантазиите си, сякаш някой от лаврските братя наистина иска да влезе в ПЦУ. 

По време на коледната си служба той призова монасите от манастира да се отрекат от Църквата и да се присъединят към ПЦУ.

Е, братята от Свето-Успенската Киево-Печерска лавра отговориха на лъжите на Епифаний.

◾Стрімко та цинічно на початку січня у Православної Церкви відібрали храми Верхньої Лаври. Вперше з радянських часів на Різдво та Богоявлення біля престолу стояв не Предстоятель УПЦ, А очільник ПЦУ Епіфаній Думенко.  

Ця гидота була тільки початком нового захоплення нашої древньої святині. А для ПЦУ — ще один крок для більшої ганьби.

Бо вони простягнули свої руки на те, з чим не впораються. Вони захоплюють монастир, Епіфаній вже проголошує себе «священноархимандритом» Києво-Печерської Лаври. Але на весь Київ у цієї структури, за данними ДЕСС, менше 50 монахів. І якщо на святкові служби вони ще можуть позвозити людей з далеких регіонів України для картинки, то зімітувати насельників обителі у них навряд чи вийде.
І саме тому, голова ПЦУ пустився до жалюгідних провокацій щодо православних ченців Лаври.
В інтерв’ю антицерковному виданню «ЛБ» він вже вдруге розповідає свої фантазії, нібито хтось з братії Лаври дуже хоче приєднатися до ПЦУ. 

Під час своєї служби на Різдво він закликав ченців обителі зректися Церкви та доєднатися до ПЦУ.

Що ж, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відповіла на побрехеньки Епіфанія.

https://www.youtube.com/watch?v=1AGpGXQZg7Y

 

   




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6893317
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56448
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930