Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2023 20:00 - Българските учени са в дълг към Българското общество , защото се продадоха за 30 сребърника !
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 1062 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

В началото се твърди , че прототюрките и хуните са тюркоезични. По-нататък обаче се твърди друго, че хуните не са тюрки, а по-скоро протомонголи!

Хуните и прабългарите (т.е тюрките) пресичат Волга поотделно - първо хуните пресичат Волга, а след един век това правят и прабългарите! Тази хронологическа разлика от 100 години изглежда несъществена или необяснима.

Очевидно произходът и езика на хуните са били неясни за тогавашната наука, както между другото и за сегашната. 

Между Аму даря и Сърдаря има стари ирански държави, но на науката не са известни по това време нахлувания на тюрки, които, между другото, все още не са възникнали. Освен това, според представената по-горе теория, прабългарите би трябвало да пътуват заедно с хуните далеч на северо-запад, към Волга .

юеджи е китайското название на тохарите (арсите), това са индоевропейци, говорещи на език близък до този на иранците. Кушаните са също индоевропейски народ, получен от иранизирането на част от тохарите. Така че, нахлуване на нови племена към Согдиана и Бактрия по това време е имало, но тези племена не са тюрки, а тохари и кушани. В такъв случай контакт на тюрки и иранци по това време и на тези места с пренос на източна култура в посока към тюрките и прабългарите технологично не е възможен! Следователно, до този момент "източната" (персийско-вавилонска) култура си остава съвсем непозната за девствените монголоидни рожби на Централна Азия! Горният пример показва, че доскоро българската историческа наука е гледала само през очилата на тюркизма – юеджи, кушани, ефталити, хионити, авари, хазари, прабългари, даже сарматите и скитите, са тюрки! Съвременната наука отхвърля този наложен незнайно от кого предразсъдък. 

Теорията за Велики Туран , начин за скарване на държавите ! Много им се иска да се разпаднат Русия , Иран и Китай ! Някой много яко тръска Азия ! History of the great Turkic empires, part 1

https://www.youtube.com/watch?v=UupBZ0wdDmE

Great Turkic empires. The second part. Animated history on the map.

https://www.youtube.com/watch?v=PvjapUVXqu8

   






Гласувай:
7



1. yuriylenev - Българските учени в 80% са продажници на България...
17.01.2023 21:17
И са се продали не само за юдиното желязо, ами и децата си и внуците си са научили да се продават...
Не случайно нашите прадеди са избивали предателите и целият им род до 9-то коляно...
цитирай
2. yuriylenev - БГ учените са повредени от германофила проф. Златарски който
17.01.2023 21:23
нанесе тежки вреди и щети на българската история с неговите грешни насоки за историята ни, но те са платени от немските му началници и господари.
Така или иначе , вече сме в друго време, и се отръскваме от грешките. Но има все още много заблудени историци, които подържат тюркизма, и няма да си прознаят заблудата. Тези хора наричат нашите водачи хан/ханове, все едно са крайпътна кръчма и заведение и не знаят, че титлата е канас или кхан ... но пък са кабинетни професори по история на България.. жалкари гнусни
цитирай
3. kvg55 - panazea,
17.01.2023 21:44
За учените никак не съм убеден, че са се продали. За политиците – да!
цитирай
4. panazea - Името БЛГ, БЛЪГ, БЛАГ, произлиза от Богъ, сиреч ОГъ - огън. 3. milkokkostov - БЕЛг/х/АРИ - БЕЛГАРИ, БЕЛИ ХОРА! ...
18.01.2023 12:34
4. milkokkostov - това име България? Това име ...
Това име БЪлгария е разместено от БЛъгария, с цел от враговете ни, и е направено, когато сме били слаби, сиреч през Османско владичество. Защо сме го приели за даденост, това трябва да попитате нашите академици и светила, които ни цоцат кръвчицата като пиявици и лъжат всички нас - блъгарите, с фалшива история спусната от враговете.
цитирай
5. panazea - Тук става дума за продажните историчари , които се продадоха и станаха академици , за да ни омаскарят!
18.01.2023 12:42
Не става дума за учени на точните науки , които изградиха Блъгария!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6838787
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56401
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031