Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2021 09:53 - Българка съм, не съм славянка
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 3126 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 19.02.2021 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Очите ми са зелени , косите ми са черни и прави .

Не се изрусявам , защото се гордея с родовите си белези .

Дядовците са ми казали , че ние сме българи и аз им вярвам.

Те са участвали във войните за България!

Сега пристигат някакви си и искат да ни обръщат в славяни , тюрки , татари .

Хайде , няма нужда ! Носят от 9 кладенеца вода , за да докажат недоказуемото.

 

Който иска да си се чувства какъвто си иска , но народността на починалите да не променя!

Ромеите не можели да произнесат думата Българин и ни викали Вулгар.

Според тях сме вулгарни , щото сме се родили българи. Нека!

Какво е Панславизъм и кой има полза от него .

10 години се въртим в един омагьосан кръг и не можем да излезем

Като Моисей в пустинята се въртим. Още колко години ще ни трябват?

 Четете бе , хора !

Сарадива

 ГОЛЯМАТА ЛЪЖА - СЛАВЯНИ

Дълъг и напрегнат беше спорът ми с едного преди повече от година.
Темата: „Славяни ли сме ние, българите?”.
Тезата на опонента:
„Да, ние сме славяни, защото говорим на славянски език!/?!?!?!?!/. Славяните са претопили малобройните българи, след като те са пристигнали на Балканския полуостров…” /И прочее „факти” от познатата приказка за славянското море./
Моята теза:
 Терминът „славяни” е измислен, за да обслужи първо „илирийската идея”, а по-късно и нейното продължение – панславизма. За да се спретне история и култура на славяните е ограбена българската история. Древните ни предци са наречени ПРА-българи /т.е. пра-хора/, а родината им - запратена НЕЙДЕ из Азия /тъй и не се откри този митичен район/; произходът им е подчертан като тюркски, външните черти – монголски, животът им номадски и изобщо … скалъпили са ни грозна картинка от първосигнални деди…
 На нелицеприятния й мрачен фон обаче ярко изпъкват многобройните русоляви добряци – славяните. Тяхното племе, разделено на три, бързо се разселило по всички посоки из Европа, вкл. из целия Балканския полуостров. Претопили всички току срещнати хорица, освен гърците /!!!!/ и като смлели и българите, създавайки държава с тях, тайно и полека за има-няма двеста години, израснали „на няколко века”. От землянкаджии, които една гаванка нямат оставена за артефакт на потомците им днес, славяните станали високоразвита цивилизация с градове, култура, писменост и религия… 
/О, бедни ми Гинес, защо пропусна туй невиждано чудо!?.../

https://saradiva.blog.bg/history/2010/03/07/goliamata-lyja-slaviani.506368

 

 

25.03.2010 12:27 - Голямата лъжа за славяните - II /свидетелства за „подреждането” на българската история/

https://saradiva.blog.bg/history/2010/03/25/goliamata-lyja-za-slavianite-ii-svidetelstva-za-podrejdaneto.517665

Върху някои проблеми на българската историческа наука
 (Исторически преглед, година девета - София, 1953 - книга шеста )
От проф. Христо Христо 

„…В числото на най-важните проблеми на българската история, които след излизането на труда на Й. В. Сталин „Марксизмьт и въпросите на езикознанието“, получиха правилна постановка /?!?!/ и възможност за научно разрешаване, на първо място стои въпросът за произхода на българския народ и за създаването на българския език, а във връзка с това и въпросът за образуването на българската държава. /Забелязахте ли кой е въпросът, който стои НА ПЪРВО МЯСТО?”/

Буржоазните историографи бяха безсилни да дадат правилно, научно обяснение на този въпрос. Основната причина за това се криеше в порочността на буржоазната методология и в класовата ограниченост на буржоазната историография. /Брей-й-й, брех!/

 

 

ИМПЕРСКАТА БУКВА. Късметлията Орбини

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА „СЛАВЯНИ”  III
Терминът

Вече е ясно - върху изкуствено променената дума "слАвяни" в огромна степен се подпира част от голямата соц и грък фалшификация на историята на България. Вярно е, че терминът вече е наложен. Но повтарянето му продължава Лъжата и минимализира шансовете на Истината. Аналогичен е примерът със стъкмисаното "Византия". Повтарянето й не само хрантути фанариотските лъжи, но и прави възможно в "сериозни" "трудове" на дрънкалковци да четем с изумление, че "Византия създаде славянската азбука" /Василка Тъпкова/  , както и прочее описания на "византийски произход", "византийски етнос", "византийска азбука", "византийска култура" и тям подобни глупости. Същата е и моториката при утвърждаването на "славянски произход", "славянски етнос", "славянска азбука", "славянска култура". /То и рожденото им време на двата термина "византийски" и "славянски" съвпада.../

Хващам се за буквата, ама малката буква в случая е една от здравите опори за голяма лъжа.   

Началото 

„Показателно е, че славянската идея започва като така наречената ИЛИРИЙСКА ИДЕЯ. Същността й има политически адрес... с името "илирийци" се наричат всички народи, населявали в античността земите, които през средновековието били „славянски”… За създател на илирийската идея се сочи хърватина Винко Прибоевич от остров Хвар, със издаденото от него през 1532 г. във Венеция „Слово за произхода на увенчаните със слава славяни”, което търси идеологическа формула, за да оглави „славянското” множество, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство... Окончателно „славянската” идея се формира под перото на абата дон Мавро Орбини от Пиза (родом хърватин от Дубровник).” През 1601 г. Мавро Орбини написва по хърватска поръчка книга за историята на славяните, озаглавена „Книга историография”..." 
/из „Митът за панславизма и съдбата на България” - Никола Виденов/

https://saradiva.blog.bg/history/2010/03/29/imperskata-bukva-kysmetliiata-orbini.520020 DJ 89 & Boryana Vasileva - ЛИБЕ ЛЕ | LIBE LE [FUTURE FOLK] | BRATЯТА https://www.youtube.com/watch?v=3AoABQp9hrQ  



Тагове:   българка,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kossef - Право в десятката! -
19.02.2021 11:07
с удоволствие ти връщам възхищението. Няма да им мине номера с панславизма на "бракята" славяни от Рус-Рашън-а и "недостижимото величие" на наследниците на Византия - византийците, днешни ниски и гърбави "елини"... Ха така!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
19.02.2021 11:31
Колкото и да е неприятно за някои панслависти, написаното е истина!
Математиката е на мода днес в разни сметки и ако се приложи, не може да се докаже, как така на мястото на древното население на Балканите, без никаква следа се появяват ..славяните? За които няма и следа в документите на първите две Български държави Но има данни и артефакти- например теракотната плочка от Виница, че са били Българите тук преди тях, с името си! Има и други данни, че са били в Европа ,поне от втори век- далече преди хуни ,татари и разбира се- славяни, с името си!

Затова е прав д-р Евгени Делев, който на база генетични изследвания твърди ,че на База Българи са създадени 10 ...славянски държави!?
Българи и славяни е едно и също! Затова "изчезва" езика на Българите на Аспарух Защото той не е по- различен от този на заварените Може да има някои източни заемки, предвид пътя ,през който са преминали-това са 500-те персийски думи ,засечени в съвременния ни език, но скелетът му е същия!

Хубав ден!

А Сарадива пишеше смело и вярно!
Не знам защо изчезна от хоризонта? На шега и бях писал ,че името и означава - ще съм божествена!
цитирай
3. panazea - Благодаря , приятели !
19.02.2021 12:49
за отзивите !
Тони
цитирай
4. krumbelosvet - Оффф
19.02.2021 18:12
Политика.
Славянското море и малобройните българи е руската версия, ОТДАВНА опровергана. Има АВТОХТОННА версия за българите, и множество доказателства, че ТРАКИЙСКИЯТ език е... протославянски. А ТРАКИТЕ с огромното множество ПЛЕМЕННИ имена (и никое племе траки) според Херодот са многобройни като индусите. Ето ти море, но от ПРЕДИ черноморския потоп.
Родният ни български език, език свещен на моите деди, уви, уви, уви е от СЛАВЯНСКАТА група езици. Имам роднини не просто със сини, а с теменужено-тъмно сини очи. А моите са тъмно-кестеняви, каквито има много у поляци, руси, украинци, сърби.
Но помня един виден поляк който СЪЩО казваше, че поляците не са славяни. Латини (!?!?!?!?!?) били, оти са ора на папапата. А нашите НЕславяни любят американски език.
цитирай
5. dobrodan - Идентификацията на славяни (словени) и прабългари е
19.02.2021 20:45
вредна за вашето здраве.
Българи, но от Дунавска България.
Словеноговорящи, но от Дунавска България.
Славянин държава не е правил. Потърсете и другаде из Европа, защото не очаквам да ми повярвате.
Ако остане време, прочетете и при Стоян Динков. После си задайте въпроса как български цар (Калоян) е разговарял с императора на франките (Вяра Мутафчиева) и на кой точно славянски език ще да е станала тая работа?!
Клатя глава и не вярвам как ни промиха мозъците така дълбоко за толкова кратко време.........
цитирай
6. krumbelosvet - Прав е dobrodan,
20.02.2021 00:11
От Паисий насам има-няма 300 години. И за това кратко време ни промиха мозъците така, че добродан май ще се отчая да ги зацапва повече.
А щом ВЕра Мутафчиева казва, спор няма. Ма те нашите и с византийците са говорили. Сигур на византийски. А аз помня един роман на тая Вера, в който нашенец БЕЗ НИКАКВА военна подготовка участва в конна атака и чисто инстинктивно сече със сабята и се брани от ударите. Веднъж без да искам писах за тая Вера, че е пикателка. А простите казаци са учили с години как се прави конна атака. А то било просто. Фащаш си... инстинкта и сечеш наляво-надясно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6843029
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56403
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031