Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2020 19:08 - ШАХ И МАТ
Автор: panazea Категория: Технологии   
Прочетен: 1562 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ШАХ И МАТ (нерегистриран)

dir.bg
Спонсорите, разработчиците, производителите и координаторите на пандемията и на ваксината за нея на Запад са едни и същи лица Автор: Александър Садовников, zvezdaweekly.ru Всички статии на автора 13.10.2020 10:33 7484 преглеждания 29 коментар/а  Целите на организаторите на COVID-19 са очевидни: намаляване на населението, подкопаване на икономиката на страните-конкуренти и на противниците, увеличаване на американското и британско влияние, получаване на свърхпечелби от западната фармацевтична индустрия, а главното – започване на световна биологична война. Спонсорите, разработчиците, производителите и координаторите на пандемията и на ваксината за нея на Запад са едни и същи лица   COVID-19 - начало на биологична война 
 На Нюрнбергския процес фашистка Германия беше обвинена в престъпление срещу мира, във военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Тези обвинения включваха планиране, подготовка, развръщане и водене на агресивни войни в нарушение на международните договори, както и жестоки убийства, поробване и унищожаване икономиките на други страни. Именно тази квалификация е одобрена от Общото събрание на ООН като признаци на престъпления срещу човечеството.
     Снимка: Нюрнбергският процес е международен процес над бившите лидери на хитлеристка Германия. Започва в 10 ч. на 20 ноември 1945 г. и завършва на 1 октомври 1946 г.
   Началото на настоящата пандемия е предшествано от поредица съмнителни биологични проучвания и експерименти, включително създаването на химерен коронавирус за прилепи, който е преобразуван от учените така, че да не поразява имунната система на човека.
   COVID-19 показва някои странности в своята структура. 
 Например т. нар. протеин с шипове, който е отговорен за инфекцията, съдържа последователности, които според много експерти са изкуствено създадени, т.е. вирусът е резултат от зловреден умисъл, а не е резултат от случайни мутации. Следователно пандемията също е създадена от човека, което означава, че с нея се преследват нечии специфични престъпни цели. Като се имат предвид броя на болните, броя на жертвите, техните страдания, отрицателното въздействие върху икономиката, както и изискването на параграф 1 от Конвенцията за биологично и токсично оръжие, който забранява развитието на смъртоносни микроорганизми, вирусът може да бъде квалифициран като престъпление срещу човечеството. 
 Кой и как създаде молекулярната платформа на "корона вируса"   Изявленията, направени от представители на световния политически и финансов елит в продължение на няколко десетилетия „за необходимостта от намаляване на човешкото население поради пренаселеността“ и истерията от последните години на Бил Гейтс и на други западни "експерти-биолози" за неизбежността на многобройни смъртоносни пандемии в близко бъдеще, са неразделни части от един процес - подготовка за световна биологична война. Целите на организаторите на COVID-19 са очевидни: намаляване на населението, подкопаване на икономиката на страните-конкуренти и на противниците, увеличаване на американското и британско влияние, получаване на свърхпечелби от западната фармацевтична индустрия, а главното – започване на световна биологична война. 
 Как върви подготовката за тази война и кой е разполагал с подробна информация за инфекциозните и токсикогенни свойства на вируса много преди той да бъде внедрен сред хората? 
 За „образец“ от нов тип пандемия е взет „испанският грип“, който според различни оценки през 1918-1919 г. е унищожил от 60 до 100 млн. души. За тази цел служителите на Института по молекулярна патология на американската армия (AFIP) през 1997 г. изземват белодробна тъкан от жител на Аляска, който умира през 1918 г. от испанския грип и е погребан под вечна ледена покривка. През 2002 г. щамът H1N1 на това заболяване е пресъздаден. 
   Бил Гейтс многократно е заявявал „необходимостта от намаляване на човешката популация поради пренаселеността“. 
 Разбираемо е защо той не е бил използван за предизвикване на пандемия. Тъй като само Америка има този вирус, източникът на инфекцията веднага ще стане очевиден. Освен това човешката генетика през миналия век би могла да развие ефективен имунен отговор на испанския грип и поради това няма да бъде постигнат разрушителен ефект. 
 Има редица интересни „съвпадения“. През същата 2002 г. за първи път е открит вирусът SARS, който причинява епидемия в Китай. През същата година китайската изследователка Ши Дженли (Zhengli-Li Shi, Институт по вирусология в Ухан) за първи път в света изолира коронавирус от кръвта на прилепите и се убеждава в пандемичния потенциал на SARS. Но не само тя го констатира. Американската агенция за международно развитие стартира програма Predict, която има за цел да изгради база данни за зоонозни вируси (предавани от животни на хора). В резултат на това до 2019 г. със средства от правителството на САЩ е създадена база данни с 2000 вируса, от които 1500 са открити от Ши Дженли. Сред тях 160 коронавируси са подобни на SARS. 
   Китайската изследователка Ши Дженли от Института по вирусология в Ухан за първи път в света изолира коронавирус от кръвта на прилепите. 
 И още един интересен факт стана известен през 2002 г. Учени от Нюйоркския държавен университет в Стоуни Брук (SUNY) за първи път синтезираха полиомиелит от синтетична ДНК, която беше унищожена в САЩ през 1979 г. Работата бе финансирана от Пентагона.   Това отвори "кутията на Пандора", защото доказа възможността за създаване на живи вируси, използвайки метода на синтетичната биология. Но най-голям принос за създаване на молекулярната платформа COVID-19 има съвместната работа на Университета в Северна Каролина (САЩ), Националния център за токсикологични изследвания (Арканзас, САЩ), Харвардското медицинско училище (САЩ), Институтът по онкология на Дана-Фарбер (САЩ), Институтът по вирусология в Ухан (Китай) и Институтът за биомедицински изследвания (Цюрих, Швейцария).   През 2015 г., използвайки метода на синтетичната биология, те създават химерен коронавирус (химерният вирус е хибриден вирус, създаден чрез комбиниране на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече различни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса драстично увеличава леталността на новия вирус – б. пр.) и чрез манипулации с шип протеин създават възможност да преминава от прилепи първо към цибети (род месоядни бозайници, които живеят в субтропичните и тропическите страни на Африка и Азия - б. р.), а след това и към хората. Още тогава някои учени заявиха, че „траекторията на заразяване на хора с такава химера би била катастрофална“.   Този химерен вирус е пряко свързан с настоящия коронавирус. Доказателство за това е проучването на норвежкия вирусолог Биргер Соренсен и британския професор Ангус Далглиш, публикувано това лято в „Тримесечен преглед по биофизика“. Според тези учени, така нареченият протеинов шип на коронавируса съдържа качества, които изглеждат така, като че ли изкуствено са поставени там. 
   Невидимият враг: коронавирус, наблюдаван под микроскоп. 
 В подкрепа на изкуствеността на коронавируса те цитират и факта, че той няма необходимите мутации, които се появяват при преминаване на видови бариери: прилеп - цибета, цибета - човек. Това означава само едно - вирусът е бил предварително напълно адаптиран към хората. 
 В създаването формулата на вируса особено значение има работата на Националният център за биотехнологична информация (The National Center for Biotechnology Information) към Националният здравен институт (NIH) на САЩ. Неговата задача е да разработи пътни карти за създаване на вируси и програмиране на тяхните свойства.   Изключително важна роля за финализиране на коронавируса имат американските частни лаборатории от ниво BSL-4, които не се подчиняват на никого и не се следят от никого. Никой не знае какво се случва зад стените им.   Друга интересна структура, без която схемата за създаване на пандемия би била непълна, е Институтът за моделиране на болести (Institute for Disease Modeling) на САЩ. Неговият профил е епидемиологично моделиране, включително симулация на разпространението на болести, като се има предвид вирулентността /способноста на вируса да предизвика заболяване – пр./ и патогенността /способност за увреждане – пр./ на микроорганизмите, геоданните, климатичните и природни характеристики на определени територии и държави и други фактори. Преди това той моделира епидемии от заболявания като грип, морбили, малария, ХИВ, туберкулоза, полиомиелит.   Използването на вируса за заразяване на хората най-вероятно е извършено от Военно-медицинския институт по инфекциозни болести на американската армия (USAMRIID). Това е водещата структура за използване на биологични оръжия с богат практически опит, включително на американска територия.     Именно USAMRIID Форт Детрике, щата Мериленд, е водещата организация на Пентагона за разработване на биологично оръжие.   
Създатели, маркетолози, координатори   Експертите, взели най-активно участие в създаването на вируса и на маркетинговата подкрепа за организация на пандемията, са :   Денис Карол (Dennis Carroll), който ръководи финансираната от USAID десетгодишна програма Predict и която изследва над 2000 зоонозни вируса - тези, които могат да се предават от животно на човек. Именно с помощта на тази програма е отгледан химерният вирус, който стана основа за COVID-19. Това струва на американския бюджет 207 милиона долара.   Ши Дженли от Института по вирусология в Ухан заема важно място сред създателите и за първи път в света успява да изолира коронавирус от прилеп през 2002 г. Тя също е част от групата, отговорна за създаване на коронавирусната химера с методите на синтетичната биология, на която е придадена способност да игнорира имунна система на човека.   В тази група участват Vineet D Menachery, Boyd L Yount Jr, Kari Debbink, Lisa E Gralinski, Jessica A Plante, Rachel L Graham, Trevor Scobey, Eric F Donaldson, Ralph S Baric (Университета на Северна Каролина); Sudhakar Agnihothram (Национален център за изследване на отровите в Арканзас); Xing-Yi Ge & Zhengli-Li Shi (Институт по вирусология в Ухан); Антонио Ланзавекия (Институт по онкология на Дана-Фарбер); Scott H Randell (Институт по биомедицина, Цюрих); Уейн Мараско (Харвардското медицинско училище).   На 16 март тази година Imperial College London публикува математически модел на пандемията от коронавируса, който поради преувеличаването на мащаба и леталността предизвика истинска паника. Например, беше аргументирано, че през следващите месеци броят на смъртните случаи във Великобритания ще надхвърли половин милион, в САЩ - 2,1-2,2 милиона.     Отчет на групата за реагиране на COVID-19 от Лондонския имперски колеж, оповестен на 16 марта 2020 года.   Създателите на модела са двама изследователи: Рой Андерсън, професор в Медицинския факултет на Imperial College London и директор на Центъра за изследване на редки тропически болести, и Нийл Фъргюсън, ръководител на Центъра за анализ на глобалните инфекциозни болести към Съвета за медицински изследвания на Imperial College London и Катедрата по епидемиология на инфекциозните болести. Те отговарят за маркетинга. В същото време Андерсън е и координатор на усилията за извличане на печелба от пандемията, тъй като е член на борда на британския фармацевтичен гигант GSK и участва при вземане на ключови решения от Welcome Trust, британската фондация за биомедицински изследвания. Гореспоменатият панически доклад от 16 март е част от PR кампания за популяризиране на ваксините.   Основен клиент на ваксината е Коалицията за иновации и готовност за епидемии (CEPI). Тя е основана през 2017 г. от фонда Welcome Trust, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и редица други структури. Във връзка с това нека обърнем внимание и на друг координатор и мощен лобист - Ричард Хачет, изпълнителен директор на CEPI, който преди това е заемал редица важни постове в Белия дом, свързани с биологичната защита. Той е и член на групата на Доналд Ръмсфелд, която пропагандира идеята за обща карантина като отговор на САЩ към възможно използване на биологични оръжия от Китай. Ричард Хачет е говорител на фонд Welcome Trust и се занимава с маркетинга на пандемията. На 6 март по Channel 4 News той казва, че при епидемията от испанския грип не е имало вирус, който да съчетава две важни качества - висока заразност и висока смъртност. В отговор водещата го обвини в материален интерес - да плаши хората, за да осигури финансиране за производство на ваксина.   Има една странност относно датата на създаване на CEPI. През ноември 2015 г. списание Nature публикува резултатите от създаването на химера на коронавируса, който както беше споменато по-горе, има пандемичен потенциал. И още през януари 2016 г. на форум в Давос е обсъдена самата концепция на CEPI и година по-късно тя е създадена. Имено през този период Бил Гейтс (един от основателите на тази организация) започва да твърди, че катастрофалните пандемии са неизбежни.   Бизнес-схема 
 Тя включва спонсори, разработчици на ваксини, производители на ваксини и координатори. Основното финансиране е осигурено от фондация "Бил и Мелинда Гейтс", фонд Welcome Trust, USAID по програма Predict. Освен това CEPI събира 2 млрд. долара от правителствата на редица страни за разработване на ваксина. Между другото, в рамките на пиар кампанията тя е позиционирана като „спасителката на човечеството“. Разбира се, за много пари.   Британският фонд British Welcome Trust е един от водещите спонсори на биомедицински изследвания в западните изследователски центрове с десетки милиарди лири. Впрочем фондация "Бил и Мелинда Гейтс" по-рано стана известна със скандал в Кения, където ваксината срещу тетанус, създадена с негови пари, доведе до безплодие на над 2 млн. жени.   Разработчиците на ваксина COVID-19 са: Американският национален институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) в сътрудничество с биотехнологичната компания Moderna, Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Военномедицинското командване на САЩ във Форт Детрик и Изследователския институт на армията Уолтър Рийд в Silver Spring, фармацевтичната компания Pfizer в партньорство с германската компания BioNTech, биофармацевтичната компания Sorrento Therapeutics и др. Във Великобритания тя се разработва от Института Pirbright, Университета в Кембридж, Имперския колеж в Лондон и компанията AstraZeneca.     Един от разработчиците на ваксина за COVID-19 е Американският Националният институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) на САЩ.   Още един интересен факт. През януари 2019 г. британският фармацевтичен гигант GSK и Университетът в Куинсланд (Австралия) обявиха партньорство за разработване на молекулярна платформа за избор и мащабиране на производство на антивирусни ваксини. Достоверно може да се твърди, че след създаването на химера на коронавируса през 2015 г., изброените по-горе структури са знаели или са се досещали за свойствата на коронавируса и механизма за заразяване.   А сега за производителите. На 7 февруари тази година CEPI и GSK обявиха сътрудничество за разработване на ваксина срещу вируса 2019-nCoV. GSK предоставя на разработчиците достъп до адювантни системи (добавки, допринасящи за повишаване ефикасността на ваксината и нейната имунологична сила – пр.), разработени от компанията за ваксина срещу пандемия от грип. В САЩ желаещи да произвеждат ваксината са компаниите Moderna, Pfizer и редица други.   Отделно си струва да се споменат японските компании, които претендират за своя дял от тортата. В Управителният съвет на CEPI е Раджив Венкая, президент на отдела за глобални ваксини на японския фармацевтичен гигант Takeda Pharmaceutical. Тази японска мултинационална фармацевтична компания се смята за един от 15-те най-големи фармацевтични гиганти в света. Венкая е служил като старши директор по биологична защита в Белия дом от 2005 до 2007 г.     През февруари тази година CEPI сключва договор с GSK за разработване на ваксина против COVID-19.   Вече споменатите Хачет, Андерсън и Фъргюсън са идеолозите на продължителната карантина. Налагането ѝ чрез сплашване предполага само едно - да принуди правителствата и обикновените хора да купуват ваксината. Между другото, след публикуването на програмните кодове на математическия модел на Андерсън-Фъргюсън, експертите го нарекоха „недостоверен“ и „пълен със софтуерни грешки“. 
 Моделиране на биологичната война   Нека обърнем внимание на още един важен аспект - репетицията на биологична война. За тази цел през май 2003 г. в САЩ се проведе Национално учение по противодействие на тероризма TOPOFF-2, на което е моделирано отразяването на вирусна атака от някаква условна терористична група GLODO. Целта е да се определят слабостите на взаимодействието между федералните и местните силови и медико-биологични структури при възникване на терористична заплаха.   За учението е разработен сценарий в обем от 200 страници. Според него в центъра на Сиатъл терористите взривяват т.нар. "мръсна бомба", причинявайки грандиозно радиоактивно „замърсяване“ на района. След това действието се пренася в Чикаго, където „болни“ пациенти с грипоподобни симптоми започват да се приемат в болниците. Броят на пациентите рязко се увеличава, след което, според сценария, епидемията обхваща Канада и други части на света. Това предполага, че срещу Чикаго е използвано биологично оръжие на базата на неизвестен вирус с пандемичен потенциал. Впрочем дали този вирус наистина е толкова неизвестен? 
 Нека напомня, че година по-рано САЩ пресъздадоха щам на живия вирус на „испанския грип“. Поради това целта на учението е моделиране реакцията на противника при въздействие с американско биологично оръжие и възможното му противодействие. Бяха отработени и действия в случай на самоинфекция от този вирус на територията на САЩ, причинена от изтичане или от преднамерено дейстие на сътрудници от секретните лаборатории.     През май 2003 г. в САЩ се провежда Национално учение по противодействие на тероризма TOPOFF-2. 
 Това учение се оказа най-голямото в историята на подобни мероприятия. Вероятно на него са дадени „перспективни“ и „необходими“ препоръки във връзка с решението на някого да реализира пандемията на практика.

   Гласувай:
8Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - много думи, много печал
18.10.2020 19:41
г жа, а вие как смятате
Кое е най важното тук
наистина ли мислите.че има нормален човек
да седне, да чете тези фермани ...
а.кой ще работи, кой ще живее,кой ще гледа тези деца
))
да ви кажа ли моето лично мнение накратко,м..
. covid 19' е Програма, план
който е замислен още преди 2000 год. от елитните архитекти и сътрудници на демиурга на нашата планета

..... в крайна сметка, ако трябва с 3 думи да
изразим
целта и смисълът на тази план=демия
това е поетапно и плавно събаряне на т.н.трето измерение. в което живеем /тоест физично
и преминаването на хомо сапиенс към живот в пето, духовно измерение.

ето затова и план де мията, се цели в икономиката и във финансовия и банков сектор. които ще бъдат разрушени в познатият им вид.

точно поради тези причини,
”нормалните” хора се бунтуват и негодуват
защото. това е огромна еволюционна крачка
скок в непознатото )
беше ми приятно да споделя с вас
хубава вечер ви желая..
Юлия


цитирай
2. panazea - Здравей, Юлия!
18.10.2020 20:07
Аз го прочетох ! Беше ми интересно да разбера кой ни мисли доброто !
Панацея
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6798046
Постинги: 3986
Коментари: 11585
Гласове: 56323
Календар
«  Февруари, 2024  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829