Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 14:04 - Моята Оптимистична теория за Българския народ
Автор: panazea Категория: Технологии   
Прочетен: 9533 Коментари: 0 Гласове:
29

Последна промяна: 20.11.2022 13:56


 

Българския народ държи първенство по воля за оцеляване . Какви ли не перипетии , какви ли не нашественици . Всички минаха и отминаха и техните царства вече ги няма на картата , а българинът остана . Такъв як , издръжлив и великотърпелив !

Някои смятат , че това е недостатък . Аз пък смятам , че е добродетел .

След като е създал стройна държава и обединил траки и славяни , той се е опълчил на една богата империя . И византийците яли такъв пердах , че 50 години не смеели да минат по българските земи и така ни намразили , че писали в техните хроники „този мръсен новопоявил се народ „ и създали термина „вулгарен „ т.е. българин .

Е , много съжалявам , че не сме били хилави и страхливи , за да им се харесаме .

И тъй много години . От Драч до Кърпатите ,  бреговете ни са миели три морета : Черно , Бяло и Синьо . Който не знае къде се намират , ще му обясня специално . И нашия княз Тервел е нанесъл съкрушителен удар на арабите , обсадили Цариград 717/718г. по суша и по море , а пък българите направили двоен обръч около обсадата и като изклали 22 000 араби / моля хората с нежни сърца да не четат тези редове/ ги отказали завинаги да нахлуват в Европа , а пък Карл Мартел ги спрял при Поатие .

Княз Крум дотолкова увеличил земите , та нямало достатъчно българи да ги вардят и той преселил ромеите във вътрешността на страната , а пък българите пратил по краищата . Затова няма да се учудвате , че има българи и в Албания и в Банат , до Кърпатите и в Украйна.

Той нанесъл последния удар върху аварите , взел си Карпатите  , а в битка с Карл Велики го победил и присъединил моравците към империята .

И така дами и господа , въпреки превратностите на съдбата , българите падали и се изправяли и като птицата феникс се съживявали за нов живот . И не слушайте разни платени журналисти , които пишат глупости . Те пишат за пари и са си чиста проба платени агенти. Ама нейсе.

Когато турците се появяват като заплаха за България , ние сме наброявали 3 милиона , колкото са били англичаните по това време . И само не ми говорете , че сме малка нация !

Раздробени , българските княжества и деспотии стават лесна плячка . Един български рицар се е справял с 300 турци . Но разединени , княжествата са падали едно след друго и е загинал цветът на българското рицарство.

Минавайки през Балканския полуостров , носещите „ нова култура „ турци избиват или отвеждат в робство 2/3 от населението . Ето това е културния принос на Османците. Всичко живо е избягало по планините и там е търсело спасение.

Когато войските отминават в търсене на нова плячка , българинът  се връщал в полето , строял е къща , създавал е семейство и с труд , а не с плячкосване е преживявал.

И ето го Българския ФЕНОМЕН . За един век българите станали най-многобройната нация на Балканския полуостров. Ето защо ще чуете българска песен и българска гайда из далечни краища.

След Руско-турската война , България е разделена на 5 части . Тя успява да съедини само две от тях. След три войни и много страдания , българите се отказаха да осъществят своя идеал . Но има нещо по-голямо от това да владееш територии.

Най- великата цел сега е ОБЕДИНЯВАНЕ на БЪЛГАРСКИЯ ДУХ .

След като оцеляването е закодирано в гените ни , трябва да търсим път за обединение и израстване в духовен смисъл !

Явно е , че българското общество е болно. Когато човек има 40градуса температура , той не се пита: Как стигнах до тук? Той се нуждае от спешна помощ : да пие течен аналгин , да се увие с мокри чаршафи , за да не получи гърч . И след това да започне лечение.

Аз няма да разсъждавам : Как стигвахме дотук?

Два месеца чета блоковете в блог бг и смятам , че интелектуалния потенциал на хората е висок .

От известо време ми прави впечатление , че хората не се възприемат само като личности , а като част от нещо общо , нещо голямо. И разбраха , че трябва да обединим силите си . Първа писа Джулия Бел и призова блогърите да създават реклама на България пред света. След това Комфи започна да събира линкове за списание на Свободните блогъри. Пегас създаде дискусия за „ Младите в България „  Гатора събира мнения. Нещо се раздвижи в блог бг. Може би е дошъл момента , когато всеки , от своето място и със своите сили може да направи НЕЩО.

И ето , аз като дядо Славейков взех да мисля как да спася народа си .

Моята идеа е всички блогъри и техните приятели , и всички единомишленици да се включат в създаването на една електронна енциклопедия , предназначена за деца и възрастни . Този пътеводител ще помогне на децата и възрастните да оцеляват в градската джунгла.  Когато човек е предупреден какви трапове и опасности го очакват , той ще събере всички сили , за да преодолее опасността . Организмът притежава резерви , които се използват само при опасност за индивида . Ето този момент е настъпил и за нашето общество: да използваме всички неподозирани резерви за да се спасим .

На времето четох „ Домашен лекар „ и „ Половия въпрос” на д-р А. Форел , писани 1904 г в Швейцария . Сигурно това издание много ми е помогнало в моя живот . Сто години по-късно обаче има толкова промени . Първия ми апел към лекарите е да напишат кратки статии , за различни сфери от живота. Малко текст , картини , филми . Трябва да има раздели за най-малките 5-7годишни , за юношите и за младите.

Програмистите , които пишат компютърни игри , да ги направят поучителни. Художниците да нарисуват картини. Музикантите да напишат песни , поетите – стихове. Всичко да бъде представено кратко и ясно , без страх и насилие.

Като се започне от песничките „ Хей ръчички”, Зеленчуци, който не яде „ и „Зайченцето бяло” „ те всичките са поучителни . Ако Зайченцето бяло не беше срещнало малката Светулка на Щуреца булка , какво щеше да го очаква?

Новото време изисква нови форми . Освен хубавите книги има дискове , компютри и филми. Хайде обучението на нашите деца да не оставаме в ръцете на неизвестни личности. От тази енциклопедия ще намират материали за обучение първо учителите и родителите, после самите деца . Щом като ще има електронни учебници , защо да няма електронна енциклопедия , която ще учи децата , как да се грижат за своето тяло и за своето здраве , какво да ядат и пият , кое е полезно и кое е вредно .

Първата част трябва да съдържа човешкото тяло : Както къщата се строи от тухли , така и човешкото тяло е съставено от клетки . Органи , тъкани .

Какво му трябва на нашето тяло , за да бъдем здрави и бодри? Белтъчини , въглехидрати , мазнини , захари , витамини , минерали. Кои храни ги съдържат ?

Какво да ядем и пием и от какво да се въздържаме?

Петте сетива. Хигиена .

Очи: предпазване на очите от вредни влияния. Защо мигащите светлини в дискотеките са вредни и можем да ослепеем?

Кожа , функция , хигиена , къпане . Защо татуировките нанасят не само вреда на кожата , но са опасни за заразяване със спин и хепатит.

Уши , хигиена . Кое намалява прага на чуваемостта.? Защо след думкането на уредбите се чувстваме глухи?

Уста , хигиена . Зъболекаря , най-добрия човек когото познавам. Предпазване на зъбите от кариеси.

Нос . Как да се предпазим в грипно време ?

Бели дробове. Дишане. Как изглеждат дробовете на пушач и непушач .

Как невинното пиене води до деградация на личността.

Движението – за да бъдем красиви и здрави!Гимнастиката! Танците .Плуване и различни спортове.

Техника на безопасност . Как да се предпазваме на работното си място ? Вашето здраве и опазването му си е ваше задължение.

Междуличностни отношения.

Участници в движението.

Очаквам  включване и от най-младите. Те могат да споделят лични наблюдения или примери с техни праятели . Всеки , да  напише или да намери линкове към поучителни материяли , които да се включат в тази енциклопедия.  Привет и на добър час !


Много от нещата ги има вече написани .
Само трябва да ми изпратите линковете .
Ето първите линкове :

http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/23/na-decata-mi.352694

http://www.youtube.com/watch?v=P-CBgOvAVFo


http://www.youtube.com/watch?v=eqsBI4OiD78


http://www.youtube.com/watch?v=uXPaCmg43cg


http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/17/kakvo-propuskame.349972


http://pollyatanasova.blog.bg/zabavlenie/2009/06/20/proshkata.351378


http://pollyatanasova.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/06/21/v-pamet-na-roditelite-mi.351852

 

 http://dialog.blog.bg/izkustvo/2009/09/06/ptici.392360
http://kontrasti.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/09/06/nespravedlivost.392480
 

http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571

http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/22/gorskite-cvetia.383940

 

 

http://comfy.blog.bg/drugi/2009/04/29/dobroto-zdrave-e-neobhodimost-prodyljenie.328516

http://comfy.blog.bg/drugi/2009/04/24/dobroto-zdrave-kapriz-luks-ili-neobhodimost.326332

 

http://mileidi46.blog.bg/zabavlenie/2009/09/01/gotin-li-sam.389551

 

http://mileidi46.blog.bg/hobi/2009/09/07/obidena-sam.392889

 

 



Тагове:   Моята,   народ,   теория,


Гласувай:
29



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6839648
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031