Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2023 09:04 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 948 Несвързани мисли 111
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2023 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 948
Несвързани мисли 111


Как мислите – дали, на територията на България - член на Европейския Съюз и НАТО има чужди военни бази? Питам, защото медиите, без да мислят, разпространяват идиотски новини. И за да е ясен въпроса ми, ще попитам по-конкретно – чия собственост могат да бъдат черноморските ни брегове и могат ли да бъдат частна собственост, освен, когато ... ?!
*
Винаги съм се учудвал на единството на народа при освобождението му от турско робство и колко разединен е при последвалото го руско.
Можем ли да направим сравнение между вредите, нанесени от едното и от другото!? Кое е по-зловещо по отношение на свободата му?
Кое е донесло повече вреда за живота му?
Вероятно, няма място за сравнение, но, все пак - нека да помислим, нека и коректно да сравним факти и информация като се основаваме на вярната, и проверената. И тъй като четенето, размислите и анализа на прочетеното, ако не е манипулирано, се формират строго еднолично и специфично, съобразно с моралното, етичното и политическо отношение на всеки конкретен изследовател към фактите, засягащи изследването, то нека всеки, който има интерес към материята и въпросите ми – да направи сам и независим, своите изводи.
*
Интересен е паралелът между днешните лакеи и полу-интелигенти, унищожаващи училището, възпитанието - и любовта към род, Родина, и жаждата за знание на предците-строители!
Представяте ли си народ, оживял след петстотин години турско робство, да оживее и да се изправи, а днес, сто и петдесет години след началото на руското – да е на колене!
Свободолюбивите се махнаха, други побягнаха като от чума.
Останалите не могат да избягат от манипулираното възпитание и фалшивото образование, поглъщайки любов към чуждото, борейки се за своето спасение, само на думи!
Има и други, но за тях не е редно, дори и да мисля, защото са се превърнали в психично болни червеи, превърнали са се в стадо неуки и алчни вируси, гладни за всичко антибългарско!
Очевидно народът, никога няма да успее да се избави от изостаналите, завистливи и отмъстителни свои сънародници!
*
Създателят и Природата са сътворили човека, след дълги и продължителни опити, и работа. Усъвършенствали са го, но … са го задължили да спи през една трета от денонощието и то, поне с надеждата – да спре да говори!
Създали са му и чувството за отговорност, и за справедливост, защото, ако не притежава такива – за него няма да има, нито мир, нито нормален живот.
мп

image     image     image     image     image          



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380978
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031