Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2023 19:13 - Инсайдър русофоб и пещерна история ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3640 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2023 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                      .....






Гласувай:
1



1. getmans1 - Започвам да ги колекционирам тия реплики на моите постинги ...
27.05.2023 22:36
... Я ГЛЕДАЙТЕ ДО КАКВИ ОТКРОВЕНИЯ И ПРОЗРЕНИЯ СА ДОВЕЛИ ГОРКИЯТ ЧОВЕЧЕЦ.

ДАЖЕ БЕЗ ДА ИСКА ОТКРИЛ И ВИНОВНИЦИТЕ...

Е ЩЕ СЕ НАЛОЖИ И ВИНАТА ЗА СМЪТА НА БОТЕВ ДА ПОЕМА.

Реплика към китаистите от Делиормана и Панагюрище

Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика
Прочетен: 85 Коментари: 0 Гласове: 2


Преди дни разбрах как на "Мишустина не повезло в Пекине" Срещат го с почести, гвардейци, водят го като мечка натук и там, водят го в завод за чипове, говорят за полупроводници/а за цели "ускоглазии "и дума не отварят. Залъгват го за оръжейни сделки, а за голямия удар който искат да нанесат на Русия и дума не отварят. Тайно/ освен гилдията на енергетиците никой не звае/ обаче водят преговори с Туркменистан за газопровод Е не точно за самостоятелен такъв, но нова тръба към Централно азиатския газопровод Въобще нож в гърба на Русия, а Мишустин го баламосват с разни ръстчета от 60% на стокооборота и в учакване на следващата година ръст от 100% спрямо довоенното време. Пък и тържествено го изпращат, а не тихо, скромно ката Макрони и фонката-последната даже я пратиха да се чекира-в протокола не била ВИП-началник на някаква комисия...!?
А така ли е наистина? Нож ли е в гърба , или приятелско рамо
В Делиормана са прочели , че китайциет са вносител номер едно на газ от Туркмения
И сега искат още? Защо? Да прецакат руснаците мислят в Панагюрище
Ако обаче са отворили и на другата страница, то щяха да прочетат , че вносител на газ номер 2 , до войната бе Русия По понятни причини руснаците престанаха да внасят газ
а това е сериозен ущерб за приятелска Туркмения-приятелска и за Русия и за Китай.
Тогава се заговори за проект на нова тръба към централноазиатския газопровод и с голяма вероятност отново подрядчици при евентуалното му изграждане ще има от Русия.
Не казват от делиормана-китайците прецакват руснаците с проекто тръбата и не подписват договор за евентуална такава от Русия през Монголия.
Гледам българската карта, гледам и тази на Азия. И си мисля , че има някаква "минимална" разлика. Ако в Панагюрище например направят завод за антибиотици, възможно е да се получи напрежение с Делиормана. Ама къде е Централно-азиатския газопровод, къде е Силата на Сибир и по точно втората евентуална тръба през потомците на Чингис-хан-хиляди километри, захранвата различини икономически райони с десетки, стотици милиони души. А че в монголската тръба , че има някакъв проблем за който спорят , има с голяма вероятност Тръбопроводът ще го има, въпросът е за дебита му. Дали ще захранва само Монголия/не е много изгоден в близко бъдеще такъв газопровод, понеже потреблението не е голямо/ или Монголия и Китай е въпрос на преговори Доколкото съм чел тук таме не могат да договорят плащането-китайциет искат газта на рускомонголската граница, руснаците искат на монголско китайската. Какво ще стане аз нямам хетманска далновидност, трябва боб да хвърлям.
В коментар към постинга за газопроводите до Китай, се вмести капу ди тути на световната експертиза , като ме обвини, че съм бил написал за в пъти нарастването на газодоставките от Русия до Индия Нещо което може да съм споменал в лапсус-газ вместо нефт Иначе не е трудно да се увеличат тези доставки-аз не знам дали ги има вообще.
Написах нещо друго, че Русия достигна довоенния се експорт на нефт и че Индия от нетен вносител на петрол, се превърна в сериозен износител на същят Също така може би съм написал, че почти неизвестна индийска фирма е станала втората по тонаж на танкери . Може би съм написал някъде, че и азерите , които двойно увеличиха износа си на газ и петрол в същото време увеличиха вноса си на тези енергоносители от Русия
Преди малко погледнах и постинг от два клипа. Впечатли ме този от "пещерата"-ах този Делиормански ПлАтон.
И се замислих. Замислих се за нашенските клипове. В един запис чухме , че спикерът ни бил Тъпа КП, а тя така мило гледаше "кръстника "си. После пак запис на същия "кръстник"-какво се набивало на тъп и съответно умен човек. От вчера, онзи ден слушаме нов запис, който удари в дъното предишните два.
Днес бях на помен на близък в църква в "Дружба" Изнеслите помена бяха състоятелни хора и бяха се постарали нищо да не липсва на масата Същевремено в сграда до църкава раздаваха безплатна храна -супа и сандвич-огромна опашка. Част от тези хора се наредиха покорно и до масите на помена Възрастни и не толкова възрастни хора.
Малкият внук/първолака/ ме разби с признание и въпрос. Чуствал се виновен щото не познавал чичото когото поменавахме, а въпросът му беше за милиони-Тези хора които дойдоха при нас , роднини ли ни са??? Децата е знайно , че задават най-страшните въпроси. как да отговориш? Въпроси за милиони...за много милиони сълзи
А ние се делим на русофили , русофоби...подиграваме се на руси, американци и на когото хванем Един копа криптовалута, друг домати, трети епистоларно обикаля скъпите курорти по света. ние сме голямата работа, на лайното горницата...А повечето от нас са на ръка растояние от тези хора с котленките, наредили се покорно на опашка за къшей хляб. И дали са роднини? Да роднини са, които не искаме да забележим и от които се страхуваме да не ги последваме.
Един ни го каза в очите:
"...а вий...вий сте идиоти..."
И някй от нас "прониза челото му"!
Нагоре
цитирай
2. vmir - Нема лабаво. Паметта на матката знае всичко.
28.05.2023 00:50
Но най-паче, върховната гордост е, че путлер е на свобода, защото а - некой се опита да го фане, а е разцепил земного шара с ядерньiми ракетами.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071544
Постинги: 2741
Коментари: 26491
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031