Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2023 15:46 - Русия казва на ООН, че украинската криза е „война със Запада за оцеляване“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Русия казва на ООН, че украинската криза е „война със Запада за оцеляване“

от Mac Slavo | 24 февруари 2023 | Главни новини | 

https://www.youtube.com/watch?v=R_EX-VwKjng&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.shtfplan.com%2F&feature=emb_imp_woyt

image

Тази статия първоначално е публикувана от Tyler Durden в ZeroHedge. 

В два дни от специалните сесии на ООН тази седмица, свързани с Украйна, както и саботажа на тръбопровода „Северен поток“, Русия организира стабилна защита, твърдейки, че вижда продължаващите военни действия в Украйна като въпрос на „оцеляване“.

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя изрази категоричната перспектива в сряда, определяйки войната като война срещу колективния Запад. „Що се отнася до нашата страна, ние виждаме всичко това като война със Запада за оцеляване, за бъдещето на нашата страна, за нашите деца, за нашата идентичност“, каза  той  .

Той заяви, че  „Украйна не е нищо друго освен разменна монета в този заговор“  – част от по-широк план, който се изпълнява дълго време, връщайки се през 2014 г.

 

image

Постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя, чрез АП

Думите на руския дипломат последваха изненадващо признание на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който на пресконференция на 14 февруари в Брюксел  описа  , че „войната не е започнала през февруари миналата година.  Войната започна през 2014 г.

Ден преди забележките на Небензя Съветът за сигурност на ООН се събра по настояване на постоянния член Русия, за да разгледа нови обвинения около саботажа на Северен поток. По време на тази сесия Небензия призова за провеждане на независимо разследване.

Той специално се позова на бомбения доклад на носителя на наградата Пулицър журналист Сиймур Хърш,  който казва, че тръбопроводите са били бомбардирани като част от сложна тайна операция на ЦРУ, включваща американския флот и помощта на норвежците:

„Този ​​журналист казва истината“, каза  Небензя  на срещата . „Това е нещо повече от димящ пистолет, който детективите обичат в холивудските блокбъстъри. Това е  основен принцип на справедливостта; всичко е във вашите ръце и можем да разрешим това днес.

Най-важното е, че  Китай веднага подкрепи призива . „Като най-авторитетната и представителна международна организация, ООН може да играе активна роля в провеждането на международно разследване и гарантирането на сигурността на трансграничната инфраструктура“, каза китайският посланик пред Съвета за сигурност.

Но американският посланик Джон Кели заклейми това, което той нарече опитите на Москва да прикрие и отклони вината от своята агресия в Украйна, като каза, че  „днешната среща е крещящ опит да се отвлече вниманието“ от предстоящото извънредно заседание на Общото събрание. На тази предстояща среща се очаква САЩ да се сплотят в полза на остро осъждане на Москва от ООН, за да отбележат една година от нахлуването на Москва на 24 февруари.

„Върху това трябва да се фокусираме“, каза Кели. „Русия отчаяно иска да смени темата.“

Но също така се обърнаха към съвета като външни експерти американският икономист Джефри Сакс и Рей Макгавърн, бивш анализатор на ЦРУ, и авторът Рей Макгавъ






Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39950867
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930