Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2022 08:02 - ЕвроРайха се готви за война срещу Русия, брюкселските милитаристи приеха план за преминаване на “военновременна икономика”
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2733 Коментари: 7 Гласове:
18

Последна промяна: 05.12.2022 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Неотдавна неофашистите от Европейската комисия, която представлява неизбраното от никого правителство на Съюза, начело на който са маняци, определящи еднолично съдбините на 500 мил. души (Хитлер поне бе избран един път, за диктаторката на ЕС обаче никой никога не е гласувал), представиха новия си милитаристичен план за действие „Военна мобилност 2.0“.
(Еврокомисарите не се избират, а се назначават, вкл. и тяхната психопатична председателка - просто в света няма по-недемократична структура от тази на ЕС. А Европарламентът може само да предлага политики, които обаче Комисията НЕ е длъжна да приема. Решенията и политиките на Еврокомисията не подлежат на отмяна от друга инстанция. Европарламента може само да изкаже мнения по тях, без да има опцията да блокира решения на Комисията. В този смисъл Европейският парламент е просто една класическа дърдорилня, параван на структурно недемократичния ЕС. Уж е парламент, уж се избира, но всъщност няма истинска законодателна функция. В този смисъл ЕП е нещо като нищо. Цялата власт е съсредоточена в Комисията, и най-вече в нейната председателка, която е с почти диктаторски правомощия. И на всичкото отгоре директивите и решенията на тази фундаментално антидемократична наднационална структура имат предимство пред законите и решенията на парламентите на страните членки, т.е. дерогират националното право).

Официално се посочва , че тези документи имат за цел “да се справят с влошаващата се ситуация със сигурността след агресията на Русия срещу Украйна и да повишат способността на ЕС да защитава своите граждани и инфраструктура”. Но всъщност реално представлява чисто нападателна стратегия.

Новият план за действие относно военната мобилност има за цел да засили сътрудничеството между ЕС и НАТО. Същевременно това е курс към по-нататъшна конфронтация с Русия и привличане в орбитата на влияние на Брюксел на държави, които все още не са членки нито на ЕС, нито на НАТО като Украйна, Молдова, Грузия и страните от Западните Балкани.

Планът предлага действия за осигуряване на бързо придвижване на големи сили, включително военен персонал и оборудване, и се фокусира върху необходимостта от разработване на:

– мултимодални транспортни коридори, включително пътища, железопътни линии, въздушни пътища и вътрешни водни пътища с транспортна инфраструктура с двойна употреба, способна да обслужва военния транспорт;

– транспортни възли и логистични центрове за улесняване на разполагането на войски и материални средства;

– подобряване на устойчивостта, издръжливостта и готовността на гражданския и военния транспорт и логистичните способности.

Всъщност това е милитаризация на вътрешната политика както на самия Европейски съюз, така и на всеки отделен член на общността. Предполага се, че всичко това ще се извършва в рамките на PESCO (Permanent Structured Cooperation), както и в тясна координация с НАТО. Процедурата за движение през границите в рамките на ЕС ще бъде рационализирана. Успоредно с това ще се провеждат мащабни учения, включително многонационални маневри на НАТО.

Планът е предназначен за бързо прилагане на наскоро приетата Директива за мрежова и информационна сигурност (NIS2) в транспортния сектор. Предвижда се да се установи обмен на необходимата информация за осигуряване на възможно най-пълна осведоменост за ситуацията между военния и гражданския транспортен сектор. Това ще бъде извършено от Европейската мрежа за връзка при киберкризи (EU – CyCLONe) .

В общи линии се наблюдава тенденция към засилване на евроатлантическата взаимозависимост, тъй като освен НАТО, която е ключова партньорска организация на ЕС, се споменават и други участници в проекта PESCO за военна мобилност, по-специално САЩ, Канада и Норвегия. Очаква се към проекта да се присъедини и Великобритания.

Контекстът на тези планове остава непроменен: планираните действия са определени като част от подготовката за военна конфронтация с Русия, която е ядрема сила. 



Гласувай:
18



1. missana - Наистина всички са в подготовка за война
03.12.2022 08:27
под диригентската палка на чичо Сам. За него това си е чист дюшеш, защото ще пласира страшно изгодно оръжията си с изтичащ срок на годност. При милитаризация печалбите са огромни.
цитирай
2. olivie - Последиците от подкрепяните от САЩ безумия
03.12.2022 10:18
може да се видят предварително отразени в панАта на летището в Денвър Колорадо, както и текстуално в капсулата на времето заровена там. Стелата в Джорджия беше взривена, за да не провокира конспиративните теории, но капсулата ще ни каже всичко. Поздрави от пътешественика във времето!
цитирай
3. radostinalassa - Това просто е узаконяване на напечатани от въздуха долари..
03.12.2022 10:57
Байдън вече клекна и предлага на Путин преговори. Ако Русия унищожи някой американски град той ще бъде линчуван за тъпотия.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Ами, ако наистина имат такива на...
03.12.2022 11:12
Ами, ако наистина имат такива намерения, да проверят в голямата енциклопедия , как е приключил дните си предходния Райх и тогава да предприемат каквото и да е било!
цитирай
5. kvg55 - iw69,
03.12.2022 22:34
Сащските мекерета фон дер Лайнен и Борел това правят.
цитирай
6. olivie - Е, все пак не сме 1939-а
05.12.2022 12:30
Хората, ако не да са станали по-умни, то са стократно по-малко агресивни. Дори Сорос го разбра, като подкрепя Китай, победителят, изобразен на панАта на летището в Денвър Колорадо, а може и да се е докопал до капсулата на времето...?
цитирай
7. iw69 - Но
05.12.2022 12:33
сега има много по-разрушителни оръжия от 1939г.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822203
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031