Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2022 07:44 - В разгара на казахския метеж американска биологична лаборатория бе превзета от неизвестни
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 796 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2022 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вируси от Алмати заплашват Китай и Русия

Hа 9 януари, американска военна биологична лаборатория в Алмати беше превзета от неизвестни лица. Тази информация почти се удави в лавината от съобщения за грабежи и погроми в различните градове на Казахстан. Това обаче беше специално опровергано от Министерството на здравеопазването на Казахстан, което официално наблюдава тази тайна институция, където на самите казахи е наредено да не влизат.

В онези дни и нощи в бившата столица беше възможно абсолютно всичко. Последиците и резултатите от неподправения интерес на определени сили към лабораторията могат да се очакват в близко бъдеще. Междувременно вниманието ми беше привлечено от богата на факти публикация в китайското онлайн издание “Strategic Headline Platform”. Авторът е някой си Цин Ан. Заглавие: „Тъмна китайско-американско-руска биохимична война по време на хаоса в Казахстан“. Статията е дълга, но ето някои от нейните пикантни моменти:

„Основните стратегически ресурси на САЩ в Казахстан, петрол и газ, се съкращават постепенно от президента Токаев, като темпът се ускорява от 2019 г. След това Токаев пристъпи към прочистването на втория по важност ресурс, американските биологични военни лаборатории и тяхната система за изпитания върху жителите на Казахстан. На 20 декември 2021 г. Токаев освободи от поста министър на здравеопазването Алексей Цой, който ръководеше дейността на лабораторията и беше смятан за създание на главния чекист на Казахстан и в същото време за основен приятел на Америка Карим Масимов. Цой и двамата му предшественици бяха завършили американски университети и не криеха ориентацията си към Вашингтон”.

Цин Ан, по-специално, пише: „На 8 януари Масимов беше обявен за заподозрян в държавна измяна и арестуван, което означава, че заговорът му в Казахстан напълно се е провалил и по-нататъшното развитие на ситуацията стана необратимо. Имаше спешна нужда от съответните доказателства за делата му. Това може да е и причината за взлома, който се случва на 9 януари. Както каза самият шеф на Комитета за национална сигурност Карим Масимов преди да бъде неутрализиран, Алматинската военна биологична лаборатория трябва да бъде ключов обект на защита. Китайските и руските сили не могат да проникнат там. Едва след като Токаев заповяда „да се убият на място всеки, който не се предава“, силите на Масимов бяха разпръснати”.

Китай и Русия, заедно и поотделно, са повдигали въпроса за достъпа до лабораторията в Алмати по време на световното търсене на източника на КОВИД-19, но не получиха разрешение. Следователно може да се предположи, че по време на хаоса в града някои тесни специалисти с дипломатически паспорти са искали да влязат в институциите, за да събират данни и информация за дейността на лабораторията. Това може да е причината за взлома, който най-вероятно се е случил на 9 януари. „По-вероятно е обаче американците или свързаните с тях сили да са били първите, които са проникнали във военната биологична лаборатория в Алмати“, смята авторът на публикацията в китайското онлайн издание.

Американците и техните местни агенти са имали какво да крият. Дейността на лабораторията в Алмати в продължение на няколко години предизвика подозрение не само в Москва и Пекин, но и сред казахстанския елит. Според китайския автор: „През юни 2020 г. генерал Амирбек Тогусов, бивш заместник-министър на отбраната на Казахстан, обвини Карим Масимов, че е сътрудничил с американската армия при експериментиране с казахи като морски свинчета. Месец по-късно генерал Тогусов почина, според официалната версия, от коронавирус. Това засили подозренията на Китай и Русия, че в американската военна биологична лаборатория в Алмати се извършва аномална дейност. В академични и патентни документи Пекин и Москва наистина са открили улики за сътрудничество между определен професор Смит и експерти от Казахстан. Според публикувани в Русия данни проектът КЗ-33, ръководен от Смит, се нарича близкоизточен коронавирусен респираторен синдром, той също има добре известно международно име - МЕРС”. (Очевидно става дума за американския биолог Джордж Смит от Университета на Мисури. - бел.авт.)

От 2012 г. вирусът МЕРС се разпространява в Саудитска Арабия и други страни от Близкия изток, както и Европа и Югоизточна Азия. До 2015 г. са били болни около 3 хиляди души, до 900 починаха. Струва си обаче да се обърне внимание на факта, че при изследването на проекта КЗ-33 са използвани ресурсите на клона на Казахстанския институт по биологична безопасност в района на Кордай на Жамбилска област. През 2017-2019 г. американски военни биолози набираха местни жители-дунгани да участват в тяхната работа. Дунганите, мюсюлмански китайци от народа Хуей, бягат от Китай в Руската империя през втората половина на XIX век след поражението на едно от въстанията на мюсюлманските малцинства. Генетично те не се различават от народа Хан – тоест китайците. Най-добре е да се изпробват нови биологични оръжия срещу Китай върху дунганите. Опитите за създаване на биологични оръжия, „заточени“ срещу отделни нации и народи изобщо не са нови. Още през 30-те и 40-те години на миналия век, в околностите на окупирания от Япония Харбин, биологична лаборатория на Квантунската армия работи под командването на професор Широ Иши, който имаше генералски чин. Той извършва чудовищни експерименти върху живи хора от различни националности, като се фокусира върху китайците, руснаците и американците. Клонове на Отряд 731 в Нанкин и други китайски градове хвърлят отрова в кладенците. По време на боевете при езерото Хасан и река Халкин Гол диверсантите тровят съветски войници по различни начини. В края на войната в Китай е планирана мащабна операция за „разчистване на жизненото пространство“. Освен това са разработени и изпитвани варианти за доставка и пускане с парашут в Съединените щати на порцеланови бомби, пълни с чумни бацили и бълхи.

Съветският блицкриг през август-септември 1945 г. слага край на съществуването на милионната Квантунска армия в Манчжурия, както и на дейността на Отряд 731. Някои от заловените убийци в бели престилки се явяват пред военен трибунал в Хабаровск през 1949 г. Но благоразумният генерал Иши успява да избяга в Япония, вземайки най-ценните резултати от изследванията. Той бързо се предава на американците и избягва разследване и наказание в замяна на сътрудничество с колегите. Следите му след това водят до Форт Детрик, основният център на биологичната война. Разработките на Иши са използвани по време на войните в Корея (1950–1953) и Виетнам (1965–1975). В същото време бяха избрани онези варианти на биологичен саботаж, които се смятаха за най-ефективни срещу "жълтата раса" като цяло и в частност срещу конкретни националности.

Не е известно колко успешни са били американските експерименти в центъра на Алмати, в една от 200-те лаборатории, разпръснати по света. Между другото през февруари 2020 г. бунтовници нападнаха села на дунганите, в резултат на което бяха убити десет жители, а още няколко десетки бяха изолирани в затворите. Професионалното извършване на погромите, за които местните власти и Комитета за национална сигурност са били уведомени предварително, очевидната пристрастност на разследването и съда, както и строгата информационна блокада на инцидента, предполагат, че това може да бъде един вид отърваване от „употребяван материал” или почистване на нежелани свидетели, провеждано от подчинените на Карим Масимов по указание на американците.

Какви други изненади ни очакват, докато изследваме скритите пружини и механизми, участващи в кървавия казахски метеж? Скоро ще разберем.

/Поглед.инфо/ 



Гласувай:
5



1. kvg55 - iw69,
19.01.2022 08:05
Предполагам, че руснаците са взели мерки да обезопасят лабораторията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4864209
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16673
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930