Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2021 20:05 - Уличен в корупция, политик подава оставка
Автор: andri Категория: Политика   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 




        Какво се случва със съдиите по света, заради обвинения в корупция

            (корупция, подкупи, подаръчета, лобиски закони = корупция)


СЛОВАКИЯ (държава в ЕС,където корупцията е начин на живот)
Словашката полиция арестува на 11 март 2020 г 13 съдии и няколко други служители по подозрения за корупция.
5.12.2020 г. — Главният специален прокурор, бивш директор на полицията, няколко съдии и редица влиятелни бизнесмени са обвинени в корупция.


БЪЛГАРИЯ (където корупцията е начин на живот на тези, по високите етажи на властта)

Западът сочи с пръст разядената от корупция България
Много често се задава въпросът защо в България няма осъдителни присъди за корупция.?........ А за да има такива, е нужно да има дело. .........За да има дело, е нужно да има обвинителен акт. ..............За да има обвинителен акт, сами разбирате, че трябва да има досъдебно производство. ............................Така че – много резонен е въпросът: образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод?

15.02.2015 - Арестуваха съдия за подкуп
ДАНС задържа русенския магистрат Стефан Николов, Според първоначалната информация русенският съдия е задържан с обвинение за подкуп.

Европа също страда от корупцинни скандали

Корупция от А до Я

Текущите корупционни афери в Австрия са толкова много, че едно издание ги подреди по азбучен ред. И се оказа, че има горе-долу за цялата азбука. Да вземем например аферата Бувог с приватизацията на държавни жилища, в чийто център е бившият финансов министър Карл-Хайнц Грасер. Твърди се, че хора от приятелския му кръг са получили огромни комисионни за тази сделка. Прокуратурата взе на мушка и сделката за изтребителите Юрофайтър. Магистратите подозират, че британската компания Вектър Еърспейс е предлагала астрономически суми на високопоставени политици, та чак до бившия министър на отбраната.

Подозрения в корупция непрекъснато изникват и около австрийския Телеком. В медиите блуждае подозрението, че операторът се опитвал да купува политическо влияние, за да получава сочни поръчки от вътрешното министерство. В тази връзка понякога споменават и сделката за българския Мобилтел.

Най - голямата корупция се появява, когато политици се сприятеляват с бизнесмени и мафиоти. Тогава се приемат най - скандалните лобиски закони и непрекъснато се променят в полза на мафията омесена в бизнес тестото.

На запад политиците подават оставка, включително и под медийния натиск, който създава атмосфера на нетърпимост към корупцията. Бившият австрийски канцлер Волфганг Шюсел неотдавна напусна австрийския парламент заради корупционните афери около няколко негови министри, главно от крайнодясната Партия на свободата, с която канцлерът беше в коалиция в началото на века. Бившият канцлер окончателно излезе от голямата политика само заради едно подозрение за корупция, което дори не го засяга директно.

Общественото доверие в полицията е ниско, няма ги и храбрите магистрати, които водят битки срещу корупцията, без да се страхуват от високопоставените и от покровители на престъпността...

https://www.dw.com/bg/защо-българската-корупция-е-по-лоша/a-15427799



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031