Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 00:29 - Глоба до 5000 лв. за родители, които водят децата си на църква. Автор: nkf
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5670 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Глоба до 5000 лв. застрашава родители, които водят децата си на църква. Това предвижда проектът на Закона за детето, който изправи на нокти Светия синод.

В чл. 23, ал. 3, се посочва, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности”. Нарушенията се наказват с глоби от 2000 до 4000 лв., а за повторно нарушение – от 4000 до 5000 лв.

Според владиците това означава, че всеки, който иска да си кръсти детето в църква, попада под ударите на закона.
„Забраната за участие в „религиозни дейности”

представлява юридическо полагане на абсолютно необосновани пречки пред религиозното възпитание и образование в дома, храма, детската градина и училището, пред практикуването на религия от страна на децата в семейна и обществена среда. Защото какво, ако не форми на религиозна дейност, са светите тайнства на Църквата (напр. св. Кръщение, св. Изповед, св. Причастие), молитвата, запознаването с и четенето на библейски текстове, богослужението в храма, заниманията в църковното училище, летните лагери в православните манастири, литийните шествия, празничните християнски концерти и пр.?”, питат синодалните старци в свое официално становище.

В него владиците изразяват загриженост, че документът дава прекалено много права на децата и никакви задължения, докато родителите се поставят изцяло в подчинение на своите рожби и за сметка на тях нямат никакви права. Синодалните старци се притесняват също така, че въвеждането на часове по репродуктивно здраве и семейно планиране ще свали границата на възрастта, в която се започват сексуалните отношения.

„По каква причина в проектозакона няма нито един член, който да регламентира задълженията на детето? Нужно ли е – за да се покаже, че се проявява грижа за децата на България – да се създават условия за узаконяването на тяхното превръщане в безцеремонни личности, които ще живеят и растат със съзнанието, че са изключителните носители на права в дома, а оттам и в училището, до такава степен, че да могат да злоупотребяват с тях и да въвличат родителите/учителите си в съдебни саморазправи?”, пита Светият Синод.

Владиците са възмутени и че законът поставя родителите в подчинение на държавата по отношение на децата. „Държавата не може да бъде по-добър родител за детето от същинските му родители”, смятат те. И подчертават, че изолираните примери на родители, които не се грижат добре за децата си, не бива да лишават от права останалите.

Текстът на становището е приет от пълния състав на Светия Синод.

http://bul.bg/globa-do-5000-lv-za-roditeli-koito-vodyat-detsata-si-na-tsa-rkva.html

http://dartsnews.bg/News/27145

..................

Г.С.
Настъпва антихристовото време.
Пазете децата си от юдомасонската държава!




Гласувай:
4



1. kolibri - този път
01.08.2012 02:31
прекалиха
цитирай
2. dinkov - Динков
01.08.2012 03:07
При четенията в законодателната зала мисля, че тези простотийки ще отпаднат.
цитирай
3. audan - Преди емоциите, трезвата мисъл!
01.08.2012 05:23
На Дунавските българи е наложено Християнството, а на Волжските - Исляма.
И двете религии защитават народа-основател, сиреч и двете НЕ ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРИТЕ!
Първата е "еврейска религия за неевреи", а втората е откровено арабска. Говори се за шабец-гоите, но се изтърват слугите на вторите, ... случайно,предполагам ...

Моето мнение
Едно дете трябва да бъде религиозно грамотно за нещата по Света, а изборът си да има след 18-тата си година, когато е зрял член на обществото. Дори след 21-ата година, когато и емоционално е зрял, но това едва ли ще се осъзнае от законниците.

Иначе ... кръщават едно беззащитно бебе или го обрязват и - край, вече е от еди-коя си религия. Това е насилствено отнемане правото на свободна воля, която всяка религия тръби, че давала.

Помислете, без емоции, пък после пишете коментариите си.
Аз съм българин и не желая чужди религии да сеят отровните си семена в моя народ!

ПП. И само някой да не ми почва с това, как еди-коя си религия била толерантна към другите. Раснах през Соца и тия номера са ми до болка познати. :)
цитирай
4. grigorsimov - Григор Симов, на audan:
01.08.2012 20:07
Прочети и публикацията ми: "Поредният опит да "защитим" със закон децата е лукаво лицемерие. Целта е много по-коварна!"
Та дано нещо ти "светане", по отношение християнството (в лицето на Православието), от едната страна, и антихристиянство, в лицето на юдейството и юдейския месия - звяра - антихрист!

Защото в този свят борбата е между доброто и злото, между истината и лъжата, между човеколюбието и човекомразието. И представителите на тези сили, за интересуващите се, са добре обособени. Трети път няма. Има само безброй юдейски измами и заблуди.

От векове се води война от юдомасоните, контролиращи света със сатанинската си, мафиотска тайна организация, контролиращи парите на всички държави, – срещу християнството и на първо място срещу Православието. Така е било и във Франция, след "великата" им юдейска революция, така е било и в Русия, след "великата" им еврейска болшевишка революция, така беше и у нас, през комунизма, така е и днес, при демокрацията, и в България, и в Европа и в Света.
Който има очи и чувство, ще види, ще усети и ще разбере.
Всички други обяснения - залъгалки, са от ликавия и избрания му народ.
цитирай
5. eltimir - Копирах го
03.08.2012 12:07
Пуснах го в моя сайт:
http://erigkan.ucoz.ru/
Със следния увод:
Поредната демократична идиотщина гласи, че децата не са ваши деца. Поне така излиза на практика. Според новия «закон», измъдрен от великомъдрите ни законодатели под юдейска диктовка, вие нямате право да възпитавате децата както желаете. Дори, ако ги учите на добродетели и морал. И щом Светият Синод на БПЦ скача срещу «закона», значи нещата наистина са сериозни. Вие нямате правото да възпитавате децата си така, че те да бъдат ваше продължение и продължение на вашия род.

Недомислие? Не. Заповед, спусната от върховните господари. Децата вече не принадлежат на семейството. А на кого в такъв случай принадлежат? Ще ви го кажа направо, макар че повечето от вас няма да повярват. Според новите „закони”, децата принадлежат на онези, които се стремят към пълното унищожение на човешкия род. Но вижте фактите, пък на темата ще се спираме още много пъти.
цитирай
6. bgzemia - сатансити. . . искат да лишат хората ...
04.08.2012 17:25
сатансити...искат да лишат хората от възможността да възпитават децата си в духа на вярата в Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312402
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031