Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2011 11:49 - ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАБРАНЯВА БИЛКИТЕ
Автор: panazea Категория: Политика   
Прочетен: 4844 Коментари: 22 Гласове:
47

Последна промяна: 12.03.2011 11:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не мога да остана безучастна . Написах постинг , но никой не повярва . Ще ми повярват ли сега , когато изчезнат билките : мента , глог , лайка , шипка ?
Ето постингите на други блогари .
http://anahata.blog.bg/politika/2011/03/12/protiv-evropeiskata-direktiva-za-tradicionnite-bilki.704710
http://demonwind.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/03/11/evropeiskata-komisiia-zabraniava-bilkite.704409

 



Тагове:   билки,


Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. razkazvachka - Пан,
12.03.2011 11:59
Хехевропейската комисия може да си забранява каквото ще - например свободното ходене на хората по земята им или пък дишането без специална тапия.
Бюрокрацията само отвлича вниманието на хората от истинския проблем.
В следващата епоха човечеството е на път да се изроди в хибридния вид хомо-бюрократикус - анаеробни, членестоглави, мършоядни, бързо размножаващи се чрез пъпкуване, склонни да създават популации на етажи.
цитирай
2. zelas - Ами панацея, когато някои тук се ...
12.03.2011 12:06
Ами панацея, когато някои тук се опитваме да обясним, че тази държава и този т.нар. европейски съюз са ПРОТИВ хората и ПРОТИВ България като цяло, хората обаче не искат да слушат, викат:

"а не, не искаме да започваме отначало, това ще доведе до анархия, ами какво ще правим след като спрем да плащаме данъци, недейте така това е революция"

Еми кажи ми какво може да направи малцинството след като болшинството иска да са роби? Бенковски като запали селата и доволно каза: Е сега вече може да идва Русия, е осъзнал точно това - Запали му къщата та да се стресне.

Пълна заблуда е да си правим илюзии, че в България сега може да се наложи гражданско общество по "нежен" път. Изпуснахме го този влак.

Desrerate times require desperate measures.

п.п. И ако не си вече разбрала сама, да ти кажа кое ще забраняват следващо - зеленчуковите градинки за лично ползване.

Ха сега направи да изпием един билков чай докато все още можем :))
цитирай
3. tit - Не може да бъде! В Европата няма к...
12.03.2011 13:14
Не може да бъде! В Европата няма корупция!:(
цитирай
4. pevetsa - В Европата диктуват парите, но на ...
12.03.2011 13:41
В Европата диктуват парите, но на онзи дядо от малкото планинско село, кой ще го пази, за да не си събере глог и шипка!?
НИЕ ПАК ЩЕ СИ ГИ ПИЕМ, ИМАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ!
цитирай
5. bigbrother2 - омръзна ми да слушам простотии - ...
12.03.2011 13:43
Омръзна ми да слушам високоправителствени простотии - билките забраняват, ансамбъл Тракия закриват, китайците ядели много и храните се вдигали, ББ преборил контрабандата с горива и затова цените на бензина се вдигнали!?!?!?
цитирай
6. boliarkabg - тази лакомия и политика за по-го...
12.03.2011 15:14
тази лакомия и политика за по-големи печалби на едни и за смъртта на други не е на добро. Те също не са вечни. Чудя се обаче ние какво правим там. Много народ се продаде за пари, много, продадоха не само себе си и децата си,продадоха и нас и земята ни.
цитирай
7. tryn - Забранено не значи отменено...
12.03.2011 18:52
Земята ще ражда билки и ние ще си ги берем.
Е, друго е да се продават и по аптеките, но, щом не зависи от нас, малките...?!?!
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Аз също писах за това преди месец...
13.03.2011 00:35
Аз също писах за това преди месец:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/novini/2011/02/09/krai-na-prirodnata-medicina-predvijda-evropeiska-direktiva-d.683090
Много хора подписаха петицията, призовавам да го направите и вие, ако искате да се лекувате здравесъобразно.
цитирай
9. sestra - Подписах петицията -
13.03.2011 08:46
нали затова сме в Европейския съюз, да ни се чуват гласовете :)

http://www.gopetition.com/petition/39757.html
цитирай
10. dalida - Направо от източника:
13.03.2011 09:27
Стотици билкови препарати трябва да бъдат забранени за свободна продажба от 1 май 2011 г. според предписанията на евродиректива от 2004 г., писа „Индипендънт".

След 5 месеца традиционните медицински билки, които се използват в Европа от десетилетия, трябва да са ПРИДРУЖЕНИ С ЛИЦЕНЗ, за да се разпространяват в търговската мрежа.

Според традиционните медици сумата от 95 000 евро или 140 000 евро за лицензиране на билка е по силите само за голяма фармацевтична компания. Според изданието влизането в сила на директивата ще спре достъпа на хиляди пациенти на традиционната медицина до билките им.

В Европейския съюз до момента има 200 лицензирани продукта от 27 растения и билкарите предупреждават, че от май 2011 г. пациентите ще бъдат принудени да си търсят лекарствата по интернет или незаконно, което крие по-големи рискове. „Проблемът е, че не можете да лицензирате растение, което вирее в градината ви, тъй като е невъзможно то да подлежи на патент", заяви председателят на европейската билкова асоциация. Специалистите уточниха, че билките се консумират от клиентите не защото са болни, а за да се поддържат здрави.

Според директивата, приета през 2004 г. държавите членки трябва да съобразят законодателството си с нея до май следващата година, като условията и редът на позоваване се определят от парламентите на страните.

Документът

Според предписанията от 2012 г. ще бъде незаконно производителите или доставчиците на хранителни добавки да съобщават за каквито и да било положителни ефекти на техните продукти. Добавките, съдържащи високи дози витамини, ще бъдат спрени от пазара. Обикновените билкови лекарства пък ще бъдат достъпни около година след влизането в сила на европейската легализация.

Източник: в. "Телеграф"
Всичко е ... заради големите реклами, които правят билковите разпостранители.
Но, народа никой не може да го глоби, че пие чай от билки, които растат в двора му. освен ако някой "голям негов приятел ( враг) не го натопи пред органите за това.
цитирай
11. apostapostoloff - Крайне време беше
13.03.2011 10:00
да се забрани тази шашмалогия! Билките са вредни, защото кашират симптомите и пречат на лекаря да постави правилната диагноза и да назначи овреме подходяща терапия. А на тези абдали, които не ми вярват, пожелавам да лепнат един сифилис, а след това да се излекуват с БИЛКИ!
цитирай
12. tihatavoda - За билките..
13.03.2011 10:36
" Всичко е ... заради големите реклами, които правят билковите разпостранители.
Но, народа никой не може да го глоби, че пие чай от билки, които растат в двора му. освен ако някой "голям негов приятел ( враг) не го натопи пред органите за това. ".....Мечтата на плужека е да се шмугне в храстите....Но народът се изнесе в градовете , а там дворяните са малко , и дворчетата за нищо не стават.... И това е бял кахър. Билкарството е дарба , плюс много труд .От някои шофьори ще излезе билкар, от останалите , по-скоро , би се получил "гробар" . ПП. Само сифилистиците от благородно потекло си пишат името на ...OFF. Здравите хора ,нямат нужда от такива финтифлюшки.
цитирай
13. harvi - Подписах се!
13.03.2011 11:34
Това е пълна лудост! В нашия дом билките са на почит.
цитирай
14. pioneer - Не вълнете без причина. В Германия ...
13.03.2011 13:17
Не вълнете без причина.
В Германия никой няма да ти влезе в къщи да те проверява дали използвате закупени или черна версия на Уиндоус офис или гледаш филм на пиратско DWD.
Само професионалното използване - използване за производство на печалба - се санкционира и следва. Де факто!
Така и за растенията.
цитирай
15. pioneer - http://pioneer. blog. bg/poli...
14.03.2011 10:11
Азиятските навици, НАВЪН!

http://pioneer.blog.bg/politika/2011/03/14/pytiat-kym-ada-e-poplochen-s-dobri-namereniia.707242
цитирай
16. argilos - Това е пълна лудост! В нашия дом б...
14.03.2011 15:49
golden написа:
harvi написа:
Това е пълна лудост! В нашия дом билките са на почит.

---------------------------------------
Правилата са еднакви за всички членове на ЕВРОПА. Щом България е член на ЕС, е длъжна да спазва всички директиви - заповеди.
Време е БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ НАУЧАТ НА ДИСЦИПЛИНА. И, да спазват заповедите на Европа. Защото иначе плащаме / от нашият джоб/ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ НИЕ, А НЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА НИ.


Коя е тази Европа, която взема решения над главите на европейското население!? Европа на бюрократите, услужващи разни индустрии ! Егати робовладелеца, тръгнал да учи хората на дисциплина. В Германия имаше протести от билкари както и в България, на хората им се взе хляба от ръцете. Да не говорим за медиялня поход срещу природолечителите, специално хомеопатите (които при нас нямат традиция, но човек може и да се научи нещо ново) които в Германия минаваха през дългогодишно и интенсивно обучение, одобрено и лицензирано от държавата. За разлика от Германия, тук в България имаше в соца структури за:
-производство на билки (известни български сортове се създадоха по това време- къде новите, създадени през последните 20 години?),
-изкупуване на диворастящи билки, като на всеки приемателен пункт имаше контрол и лаборатория за изследване,
-както и фармацевтична промишленост, която работеше с тези билки
-смешни цени за лекарства, достъпни за всекиго, нещо което също изчезна.

Целият този промишлен цикъл бе разрушен, а заедно с него се губят и хилядолетните знания, свързани с билките.
А това че никoй няма да влезе да проверява е пълна глупост, защото никoй не е забранявал (също и в горепосоченото решение на EU) брането и личната употреба на билки (всяко растение може да е билка). Забранена е търговията им, придружена с напътствя, коя билка за какво се прилага, както и продукти от билки, които не са минали официалниа изпитателен път на лекарства. Да напомним ли обаче в тази връзка за скандалите по повод официална фарматика?
Така че няма кого да учите на дисциплина, освен концерните, а пък ако научите и банките на дисциплина, ще блеснете действително като GOLD.

цитирай
17. penchoan - Време е да забраним Европейския ...
14.03.2011 15:51
Време е да забраним Европейския съюз.
цитирай
18. pioneer - Ние искаме шаманите назад! Ха...
14.03.2011 16:50
Ние искаме шаманите назад!
Хауг!
:-)
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3HI6G6nB2ywM4jnpbc2quumI7Elfne3kYGVLSpLZ8xR4sY2Nf&t=1
цитирай
19. pioneer - Ето тук пише за „Научния Метод„ на ...
14.03.2011 17:22
Ето тук пише за „Научния Метод„ на Рене Декарт (Made in EU).
:-)))))

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B5_%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82#.D0.93.D0.BD.D0.BE.D1.81.D0.B5.D0.BE.D0.BB.D0.BE.D0.B3.D0.B8.D1.87.D0.B5.D0.BD_.D0.BC.D0.B5.D1.82.D0.BE.D0.B4
цитирай
20. liliyanaandreeva - Дали няма да изчезнат лечебните билки: лайка,мента,шипка,мащерка ипр.
15.03.2011 10:12
И да оставят ментетата: сибирски шлемник,канадски клек,шведска горчивка,гинко - билоба и т.н.

Изчезва МЕНТАТА и я подменят с МЕНТЕТА...Като всичко останало!
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Да, билките, брани за лична упот...
15.03.2011 10:58
Да, билките, брани за лична употреба няма да са забранени, но колко хора ще намерят време да отидат да си ги наберат, пък за това е нужно и да ги познават. Малкото хора, които се занимаватс този бизнес, ще бъдат с вързани ръце, ако петицията не вразуми Европейският парламент. Всичко това е за да печелят голямите фармацевтични компаниии, защото на тях печалбите все им са малко, искат да контролират всичко, могат да си купят евродепутати, парламенти и т.н.
Ще ви продават по-скъпо това, което до сега сте употребявали, пак ще има билкови хапчета, но няма да се казват добавки. Все по-малко ще има билки в естествено състояние, пакетирани в пликове, защото те ще се използват само за получаване на скъпи лекарства.
Не бойте се деца за утрешния ден. Ще ви направя открити курсове по билкосъбиране и ще ви обуча да ги познавате, разбира се за тези, които проявяват интерес. На първо време прочетете всички мои постинги в блогрола ми№10 и №24, те са за разпознаване на билките.
цитирай
22. panazea - Мила , Невена !
15.03.2011 12:00
Прегръдка !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6840720
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031