Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2021 13:14 - Важно за патогените - продължение
Автор: truthful Категория: Новини   
Прочетен: 823 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Заразяването с патогени става основно през носа и устата. Най-често след пипане на заразени повърхности и последващо по невнимание пипане по лице, нос или устните.

Другите варианти на зараза са половите контакти, кръвопреливане, използване на общи предмети за бит и хигиена и т.н.

Един от честите и забравени начини за зараза е наличие на бацилоносител. Това е лице, което е било и е в контакт с хора, които са немарливи по отношение на хигиената и в последствие контактува с Вас. То е без симптоми, но носи зарази непрекъснато и където мине след него всички се заразяват ден след ден тихомълком. Колкото контакта с такова лице е по-близък(прегръдка, целувка) толкова повече зарази се предават. Обикновено бацилоносителят и представа си няма за това и не допуска че може да пренася зарази, мислейки че всичко при него е ОК щом спазва хигиена.

Обикновено това са хора учещи и работещи в среда от хора с ниска хигиена. Откриването на бацилоносителя винаги е на края. През това време той е нанесъл много вреди.

Откриването на заразите от патогени от съвременната медицина дори с микробиологични тестове е непосилна задача, тъй като броят им може да е десетки хиляди, има много пластове и огнища със смесени различни патогени. Съвременната медицина „хваща“ една малка част от тях и прави кратко лечение на повърхността – това, което се вижда. Но патогените окопали се и потънали надълбоко в организма не може да види и да лекува. Предписват се лекарства за временно подобряване. Патогените останали продължават да работят и да отравят човека с дейността си. Ако патогените не бъдат премахнати до край след година – две се образуват многомерни системи и нещата стават още по-сложни за заразения. И още по-късно във времето почват силни изблици на проблеми по цялото тяло – „от главе до пете“ както казват сърбите. Но човек не познавайки много неща отдава тези изблици на други неща – студ, физическо претоварване, стара травма и т.н. А то са ... патогените. И много от тях дори се обиждат, когато им се открият гъбички и скачат до небето че не е така, не се съгласяват дори когато им кажат че имат глисти от десетки години или инфекция в белия дроб, която ги отравя и намаля много неща в организма им. На края заявяват гордо че ще отидат на лекар...

Като извод и препоръка – бъдете много внимателни къде ходите, какво правите и с кого го правите. Бъдете предпазливи и не се плашете. Страха е също един вид патоген, който също може да ви навреди.

Четете и се ограмотявайте, не се оставяйте да ви манипулират на база вашето незнание.




Гласувай:
4



1. kolevdobri - Всъщност...
01.10.2021 11:31
...въпросът, който зададох в "коментари" под предишната статия, намира отговора тук. "Бъдете много внимателни къде ходите, какво правите и кого го правите". Простичко и ясно. Плюс от мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: truthful
Категория: Новини
Прочетен: 590477
Постинги: 252
Коментари: 295
Гласове: 1037
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031