Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 22:22 - Слави и политическия Олимп: Тука във комбайна - на-на-най-на
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 665 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


. 

Има само една малка подробност, той също е част от олимпийците

 

Светослав Пинтев

 Росен Петров преди време публично предупреди бившия си съдружник Слави Трифонов от телевизионния екран, знаейки, че тази картина никак няма да му хареса  и го плаши не на шега:   "Влезеш ли в политиката – обратното броене започва. Постепенно хората те намразват…. Основният ни проблем е, че нямаме качествени кадри“.

 В студиото на Дългия гостуваше и Соня Момчилова, която навремето пък беше един от най-креативните сценаристи на студентското предаване „Ку-ку“. Там изгря звездата на Слави, а и на почти всички, които после завладяха телевизионния екран.  Тя категорично отхвърли думите на Росен, че у нас липсват кадърни и мотивирани хора, които да променят политическото статукво. "Имаме хора и не е вярно, че материалът е лош.

 Лош е материалът на политическия Олимп

  На път за него хората много се променят. Слави има една сериозна банка кадри. В България има поне 121 човека с висок морал и мотивация за промяна – колко

Най-удачно е Слави да се оприличи на вестителя на боговете Хермес, който само часове след раждането си изобретил лирата, като опънал струни върху бронята на костенурка и възпял на нея любовта на Зевс и Мая. Пак този паметен  ден откраднал кравите на брат си Аполон и превърнал в студена скала Бат, когато той издал на повелителя на музите  в коя пещера ги е скрил. Този Хермес бил и защитник на пътниците, а с крилатите си сандали и жезъл  съпровожда душите на мъртвите до подземния свят. Апропо, бил и патрон на крадците.

Слави сигурно вече знае кои ще са повечето „нови лица“, които да вкара в политиката. И те са все хора на


политически и бизнес лъвове


Така поне твърдят запознати с проекта му. А Дългия има много близки приятели сред въпросните лъвове, например червения Георги Гергов, сега в немилост пред органа, които навремето се наричаше  ЦК, но с амбицията да се върне там на бял кон. Тук дори няма да се впускаме в посока на масонското им братство и членството в пловдивската ложа “Слънце Ориент”, осветяваща пътя на червения капиталист. По признание на самата Корнелия Нинова именно при Гергов в ЦУМ тя се е срещала със Слави Трифонов. Сигурно не да правят заклинания за успех на парламента и правителството.

 Водещият е изключително близък със съгражданина си Румен Петков, сега от АБВ, а тази дружба го превърна във верен боен другар на президента Георги Първанов, когато той беше държавен глава, че и след това. Слави добре пазеше гърба му. Не са тайна и близките му отношения с Ахмед Доган.  Още от времето на общия им приятел Илия Павлов. Сокола и обкръжението му много се разгневиха, когато Слави допусна в шоуто му да бъде прочетено писмото на Октай Енимехмедов, писано в килията, след покушението срещу лидера на ДПС. Това обаче едва ли ще попречи на бъдещите им творчески планове, ако Дългия стане тежък политически играч. Какъвто е искал да бъде още, когато е предлагал на Бойко Борисов да си разделят 50 на 50 министрите в един бъдещ кабинет. Факт, който беше категорично потвърден от третия участник в разговора Росен Петров.   

Самият Бойко Борисов изгря и влезе в голямата игра след гостуванията си в  „Шоуто на Слави“ . Последва голямата им дружба с Дългия, която беше обречена заради неизбежния сблъсък на два „СвръхАза“, на

 едно вулканично „его“ с друго вулканично „его“

  Престанаха да ходят заедно на кино, да гледат мачове, остана само съперничеството.

България е тясна за тях двамата, както забеляза един друг бивш съдружник,  сърдечен другар  и политически съратник на Слави, а именно Любо Дилов. 

Слави и Дилов-син навремето направиха заедно два политически проекта, ако си спомняте. Първият беше Всенародното движение „Ку-ку“, което по-късно беше заличено от съда, а някои от участниците в проекта  станаха единствените наши „дисиденти“, получили политическо убежище в САЩ след 10 ноември 1989 г., именно заради членството си в него. Другото беше „Гергьовден“, което Слави кръсти така заради любимия си светец и песента, която му  посвети – Свети Георги –Победоносец. Сценаристите на Трифонов до един бяха членове и активисти на „Гергьовден“, но после демонстративно напуснаха, след като двамата с Дилов не се разбраха.   Слави има богата политическа биография, както виждате.   Да не говорим за опитите му да лансира общински съветници чрез предаването си, за референдума.

Затова сега Трифонов е предпазлив и няма никакво намерение да слиза от телевизионния екран , нито да влиза лично в политиката, смята че ще може да дърпа конците отдалеч. Интересно по какъв механизъм ще контролира хората си?

 

Има начини, практикувани от някои наши политически  лидери, които обвързват кандидатите финансово, но те са незаконни. А и Слави има прекалено близки отношения с много от олимпийците, които едва ли ще позволят да остане чист като сълза на сърна, когато интереса клати феса..

  Нещата започват да приличат на действието в една от песните му наречена „Комбайнеро-интелигентска“ :

Няма да те питам на-на-най-на искаш ли да правим на-на-най-на. Тука във комбайна на-на-най-на двама ще изпълним плана-на-на- най-на.




Гласувай:
4



1. zaw12929 - ХАРЕСВАМ ШОУТО, НАЙ ИНТЕРЕСНАТА ...
05.12.2020 19:23
ХАРЕСВАМ ШОУТО , НАЙ ИНТЕРЕСНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, СЛАВИ Е ИСТИНСКИ ЛИДЕР И ЩЕ СЪУМЕЕ ДА ДАДЕ НА БЪЛГАРИЯ НОВИ УПРАВНИЦИ.
НУЖНО Е ДА СИ ДАДЕМ СМЕТКА КАКВА ОГРОМНА ПРОДУКЦИЯ Е СЪЗДАДЕНА ОТ ТОЗИ КОЛЕКТИВ. - СЪЗДАДЕНА,ПРЕДСТАВЕНА В УСЛОВИЯТА, В СРЕДАТА БЪЛГАРСКА, КЪДЕТО ДА ДЕ СПЪВАТ , ДА ТИ ХВЪРЛЯТ НЕЗАСЛУЖЕНА КАЛ Е НЕЩО НОРМАЛНО! ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА. ТОВА Е СЪКРОВИЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
2. kerry - 100 кила,ти ли си?
07.12.2020 10:31
И каква е огромната продукция,която е създадена?Албумите са единствената продукция,другото не е техен продукт,само!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031