Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 21:44 - Моряците от Нихау. Китайски хакери хакнаха 6-ти флот на ВМС на САЩ
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        image  

Здравей, скъпа руска цивилизация. Американците имат няколко чувствителни места едновременно - доларът, военните бази и киберуязвимостта. Когато някой започне да посяга на поне един от горните стълбове на тяхната хегемония, тогава започва силен писък, подобен на звуците на Ерихонската тръба, а след това, когато това не помогне, те започват да се опитват да премълчат темата с ясно опънат лицев нерв през устните на Карин-Жан-Пиер.

И така, миналата седмица янките бяха сериозно разтревожени. Веднага след като руските хакери се заиграха сърцато в сървърите на НАТО и сътвориха куп „подаръци“ за алианса, неуморните ни китайски съседи се заеха с работата.

    „Хакерската група Volt Typhoon хакна правителствени, комуникационни, производствени и ИТ организации в повечето щати на Съединените щати, а след това и в Гуам, най-важната военна база в Западния Пасифик“ - Microsoft."Китайската хакерска атака засегна сериозно нашия флот. Мащабът на нарушенията е повече от сериозен. Все още броим щетите и съставяме пълен списък на щетите", каза министърът на военноморските сили на САЩ Карлос Дел Торо.     image  

Тоест, първо руснаците „разбиха“ сървърите на НАТО и ръководството на алианса не намери нищо по-добро от това да изхвърли хилядите си компютри в кошчето, а след това китайски ученици от киберпрофесионалисти отидоха на посещение в мрежите на Пентагона без покана и в същото време здраво "рови" в системите за управление на военния флот на САЩ. Същият 6-ти американски флот, който Псаки щеше да изпрати до гостоприемните брегове на Беларус, не заобиколи вниманието им.

    image   От отворени източници

Не, всичко е ясно, китайците се учат да нарушават работата на стратегическите сили на противника си в навечерието на Тайван, но едно е да го правят внимателно и незабележимо, а съвсем друго е показателно и в такъв мащаб, че все още не могат оценявам.

„Междувременно Роб Джойс, директор по киберсигурността в Агенцията за национална сигурност, каза, че китайските хакери все още могат да имат достъп до поверителни американски мрежи, в които са проникнали. Джойс каза, че хакерските атаки са били нагли и за първи път в такъв мащаб.“

Е, тогава започна забавлението. Джон Дарби, главен оперативен директор на NSA (Агенцията за национална сигурност) влезе на арената:

„За 39 години в агенцията, това е първият път, когато виждам този хак да се извършва по този начин. Интересното е, че китайски хакери са проникнали от домашните рутери директно в инфраструктурата на ВМС на САЩ. Най-страшното е, че след като са проникнали в системата за контрол - те могат да предприемат опустошителни атаки и да дезактивират цялото ни оборудване. Веднъж попаднали в нашите мрежи, те могат да предизвикат хаос и да парализират системата за контрол на целия флот. Агенцията се ангажира да идентифицира и поправи уязвимостите, които им позволиха да проникнат в тези мрежи "- Джон Дарби, директор на операциите на NSA.

По принцип почти същото се каза и за руските хакерски атаки. И ако преди момчетата от Москва и Пекин просто се занимаваха с правителствени уебсайтове и понякога с платежни системи, то от май тази година те се изкачиха в самото сърце на американската военна машина. При това публично, нагло и един след друг, без да дават почивка на момчетата от НСА. Днес в света има три държави, които играят с кибер мускулите си, демонстрирайки своите възможности. Това са Русия, Китай и Северна Корея, която миналата година стана държава номер едно по брой откраднати електронни активи от сметки на корпорации от военно-промишления комплекс на САЩ. И колкото по-слабо става присъствието на долара в света, толкова по-малко военни бази ще остават извън самите държави. Но кибернатискът неизбежно ще се увеличи.Всяка такава атака ще доведе до изхвърляне на най-важното оборудване и системи за контрол, предупреждение, предаване на данни, което означава, че военният бюджет на САЩ, 885 милиарда долара, ще бъде принуден да бъде преразпределен от някои системи за противовъздушна отбрана към преградата на условни процесори.

Китайците и руснаците, разбира се, направиха кръгли очи и казаха, че не сме видели нищо и не знаем нищо, но ако изведнъж забележим нещо подозрително, определено ще го докладваме. Така че всички предишни лудории на Москва и Пекин, като заемането на интелектуална собственост, включително изтичането на данни от администрацията по човешки ресурси през 2015 г. и хакването на Equifax през 2017 г., са толкова дребни неща в сравнение с това, което вече се случва днес. Играта става голяма.

И докато нашите в сферата на кибервойните са с глава над опонентите от НАТО. Продължавайте така.
Геополитика цивилизаций



Тагове:   хакери,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13129171
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години