Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2023 14:43 - Антихриста в исляма.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5322 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От Славян Стоянов


Антихриста в исляма.


В ислямската есхатология той се нарича Ал-Месих-ад-Даджал.
Даджал или Деджал (на арабски: دجّال, на латинизиран: Dajjāl, букв. „Измамник“).

Словосъчетанието означава буквално „Лъже-Месията“. Тук ще спомена само някои неща, които ислямът твърди за Даджал. Публикацията ще стане прекалено дълга и трудна като четиво, а целта ѝ е да ви донесе отговори на въпросите, които ви терзаят и са свързани с настоящата ситуация в света.


Всъщност знанието за Даджал се открива в арабския свят като термин почти четири столетия преди появата на свещения коран. Терминът "Ал-Месих-ад-Даджал" ("Фалшивият Месия") е буквален превод на сирийския термин "Meshiha Deghala".



Ето някои пунктове, които ислямската есхатология ни разкрива за него:


1. „Даджал ще има физически дефект и лявото му око ще бъде сляпо. Дясното му око ще съществува, но ще бъде потъмнено".


2. „Той ще може да вижда много неща на различни места едновременно” (бел. авт.: вероятно изградени системи за видеонаблюдение). Всъщност отново става въпрос за компютърна централизирана система.


3. Ще се провъзгласи за единствен Бог и дори ще твърди и показва по измамен начин как възкресява мъртви.


4. Ще прави чудеса, за да заблуждава хората.


5. Ще представи идеологията си, че адът е всъщност рая и обратното.


6. Тези, които отказват да му се поклонят, няма да им бъде позволявано да пазаруват и ще бъдат обречени на глад и жажда.


7. Даджал ще се появи на този свят в периода наречен „края на дните“.


8. На земята ще се е родил вече и станал духовен лидер човек, който се нарича Махди. Той ще е противник на Даджал.


9. “Ще се чуе глас: Даджал е влезнал в домовете ви. Взел е за заложници децата ви”. Под „влезнал в домовете ви“, се визира телевизията, компютрите. Официалните институционални медии и тези, които следват и вярват неговите известия за това какво се случва. Тоест те оформят представата що е истина и лъжа на институционално ниво. Държавните политически инструменти ще се владеят и контролират от Даджал.


„Взел е заложници децата ви“ -визира, че младото поколение ще е в пъти по обсебено от идеологията на модерния свят, отколкото старото. Това е идеологията на Даджал. Телефони, таблети, компютри, модерен живот.


10. Даджал ще има способността да убеждава и най-уверените вярващи. Затова по всякакъв начин трябва да се пазите от него и вие да контролирате източниците, през които обикновено ви владее.


11. “Даджал ще върви бързо като вятъра, бутнал пред себе си облака”. Ще използва свръхскоростни технологии, за да се придвижва от едно място на друго.


12. Демоничните сили ще са на негово разположение. “Дяволите ще го попитат: “Кажи какво искаш, да го направим” и той ще им каже: “Вървете и кажете на хората, че аз съм техният Господ” и ще ги изпрати в различни посоки”.


13. “Докато Даджал прави раздори по света, Аллах ще му изпрати Месията Иса (Исус), син на Мариам (Мария). Всеки неверник, който усети дъха му, ще умре. Иса (Исус) ще се срещне с Даджал при вратите на Лут и ще го унищожи”.


Може да е изненадващо за мнозина, но да, това твърди ислямската есхатология. Според нея в края на дните на тази епоха Исус (Иса) слиза физически от небето като спасител в Сирия или между Сирия и Израел, за да приключи последната битка, която е събрала войските на Даджал и Махди.


Когато пришествието на Исус става факт, Махди се включва към него, за да помага в битката срещу Даджал. Води се ожесточена битка.


В крайна сметка всички овладени и поклонили се на Даджал са избити или измират. А Иса (Исус) унищожава с огнения си дъх Даджал пред вратите на древния град Лут (Лот), отново в Израел.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786032
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия