Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2023 09:52 - „ЧЕРНАТА ДУПКА – УКРАЙНА”
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4131 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 26.01.2023 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"ЧЕРНАТА ДУПКА" - УКРАЙНА

image

Украинците изискват незабавно да им бъдат доставени 1 трилион долара АНДРЮ ЕНГЛИН • 21 ЯНУАРИ 2023 Г

Вашата любов няма да плати сметките на Украйна. Те искат пари и още пари. Ройтерс: „Докато Украйна се бори да получи по-модерни оръжия от своите съюзници, тя едновременно засили усилията си, да си осигури финансова подкрепа от бизнес лидери в Давос, за да помогне за възстановяването на страната. Откакто Русия нахлу в Украйна миналата година, САЩ и техните съюзници предоставиха оръжия на стойност десетки милиарди долари, но Киев все още отчаяно се нуждае от повече. Той също така се стреми да яхне вълната от западната обществена подкрепа, за да гарантира, че обещанията за нейното възстановяване, което може да започне сериозно чак след войната и струва до 1 трилион долара по някои оценки, са повече от думи. Но е твърде рано да се говори за възстановяване.”
Тази статия на Ройтерс изглежда е написана от десен журналист. Работата е там, че те твърдят, че са се възстановили, а после твърдят, че няма доказателства, че са се възстановили, защото са взривени от Русия за втори път. Анализаторите казват, че комбинация от донори, от държави до организации за развитие и международни организации, играчи от частния сектор, или потенциалното преразпределение на конфискувани руски активи вече е усложнило координацията. И реалността е, че напредъкът е труден. „Сложно“ в този контекст означава, че „безкрайните пари изчезват в черна дупка“. „Трудно“ означава, че нищо не се случва. Украйна, която доминираше на последната голяма среща на Световния икономически форум и през май, изпрати десетки лидери, законодатели и вземащи решения с ясно послание от президента Володимир Зеленски:- Действайте сега, не по-късно. СЕГА, СЕГА! ПАРИ, ИСКАМ ПАРИТЕ СЕГА! СЕГА! СЕГА!
„Трябва да мислим за утре. Целият свят има нужда от Украйна като демократична и успешна държава. Това е най-добрият отговор за нашите приятели, но и за нашите врагове. Нашата задача е да я направим успешна страна“, каза кметът на Киев, бившият световен шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко. Украйна никога не е била демократична държава в историята на света и всеки, който чете, че Украйна ще успее, плюе с досада кафето си в екрана. Защо целият свят се нуждае от нещо, което никога не е било и което е невъзможно? Украйна миналата година възложи на BlackRock, най-големият мениджър на -активи в света, да създаде фонд за реконструкция. „Колкото повече правим сега, толкова по-малко ще трябва да правим за реконструкцията“, каза Одил Франсоаз Рено-Басо, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). „Можем ли да го направим малко по-еврейски?“ попитаха. те
„Да, може да се направи“, дойде отговорът. ЕБВР, която инвестира около 1,7 милиарда евро (1,8 милиарда долара) в енергийната, транспортната и друга инфраструктура на Украйна през 2022 г., въпреки това изчислиха, че местната икономика се е свила с почти една трета за една година. Според съвместен доклад на украинското правителство, Европейската комисия и Световната банка, публикуван през септември, разходите за реконструкция и възстановяване са били 349 милиарда долара (322 милиарда евро) и тази цифра нараства с продължаването на войната. Черната дупка току-що стана десет фута по-дълбока! Подчертавайки трудната задача, Юлия Свириденко, първият вицепремиер на Украйна и министър на икономическото развитие и търговията, каза, че оценките са по-близо до 1 трилион долара.
Всеки път, когато руска ракета удари критична инфраструктура, разходите за възстановяване се покачват и апетитите на инвеститорите, особено в частния сектор, спадат.
За Зеленски масовото присъствие в Давос е повече от просто символично потвърждение, че Украйна остава на повърхността и че еднократното вездесъщо присъствие на Русия на събитието вече е приключило. Става въпрос за създаване на импулс и даване на гаранции, че дори по време на война Украйна не е затворена за бизнес. Опитвайте се да разберете колко пошло е това.



Гласувай:
6



1. radostinalassa - Рано е да ги възстановяват...
26.01.2023 16:10
понеже днес има масирана атака срещу инфраструктурите им. Нека да почакат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245484
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031