Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2023 21:59 - Фашиста Дугин отчаян: Русия е една „сбъркана държава“, русияните – „сбъркан народ"
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1803 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Националпатриотите се забъркаха в авантюра, всичко се разпада – и за мен, и за страната
image
Александър Дугин


Алина Витухновская, Каспаров.Ру

УБИЙЦИТЕ

Дугин в поредното си измамно интервю се жалва, че сегашната Руска федерация „няма идеология да води война със Запада“, културата й също „не е на висота“. Всъщност той прокарва идеята за "неспособния народ“ и „сбърканата държава“, говорейки са нуждата от „истинска народна власт“ и „възродена светая Рус“.

Всъщност във всяко изречение той пряко или косвено признава, че националпатриотите са се забъркали в авантюра, която не могат да контролират: „Това беше една антигодина. Всичко се срина в нея, всичко се разпадна. И за мен лично, и за държавата."

Мнозина в отчаяние призовават за разпадането на Русия. Техническият й срив няма да реши нищо, а само ще задълбочи проблемите. Но настъпи нейният душевен, екзистенциален, същностен колапс. Русия във формата, в който е съществувала досега, вече не съществува. Няма да може да унищожите Украйна. Русия, от друга страна, беше подкопавана отвътре в продължение на 20 години и напълно довършена за последните 10 месеца.

МОЗЪКЪТ НА СИФИЛИСТИКА

Това, което ме изумява, е ефимерната глупост на режима, който, разчитайки на излишната сила, пренебрегвайки всички други фактори. Дори фактът, че тази сила в един момент ще се обърне срещу самия него.

Изображението на маймуна с граната точно описва ситуацията в блока на силоваците, както никога досега.

Всъщност имаме апотеоза на червения проект в неговата най-крайна жестокост, но без никакъв намек за интелектуалност. Мозъкът на Ленин беше изяден от сифилис. Мозъкът изчезна, остана само сифилисът.

ОЦЕЛЕЛИТЕ

Когато кажеш, че някой си е сбъркал биографията или некролога, просто не знаеш с кого и с какво си имаш работа. Това са оцелели руснаци от времето на Съветския съюз. Оцелели. А „консервативният реванш“ е едновременно краят и агония на незавършения съветски проект. Тяхното единствено желание е да умрат в леглата си.

Превод: Faktor.bg




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060380
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031