Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2023 19:28 - 26 години от 10 януари 1997 година - Стоян Тодоров и Стефан Северин
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3175 Коментари: 8 Гласове:
23

Последна промяна: 11.01.2023 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26 години от 10 януари 1997 година !
Може би, малцина помнят, какво се случи преди 26 години, на този ден.
След като, много бързо и организирано бяха свалени всички лидери от бившите социалистически страни, Варшавският договор и СИВ, бяха разрушени.
Водещата политическа фигура в България, беше Андрей Луканов, ерудиран, уважаван на запад, владеещ няколко езика, икономист.
Един от първите му гости и съветници, които той доведе, беше световно известния мошеник по пенсионни фондове Робърт Максуел. След него, другият, най-голям борсов мошеник Джордж Сорос.След това се появиха консултантите Кьоравият и Глухият, и бе създаден плана "Ран-ът".
Първите три закона, приети от ВНС, положиха основите на унищожението на държавата и икономиката. СССР и съветската икономика се разпаднаха. Нямаше го вече и СИВ. Българските стоки останаха без достъп до бившите си пазари. Икономиката се срина. На Югославия бе наложено икономическо ембарго за да се разпадне и тя.
В това време, България се "ръководи" от правителството на Жан Виденов. Държавата има да погасява дългове, които са отпускани от МВФ и Световната банка, но те отказват да преговарят и предоговарят условията по тях. Новите собственици- олигарси в Русия, искат да изкупят газопроводната ни мрежа. Но, Жан им се опъна нещо и какво се получи. Започнаха да изчезват стоки и пари. За часове, доларът започна да расте и влязохме в кръга на една невероятна инфлация.
Отприщи се всенародно недоволство, в центъра на София. Протестите ставаха все "по-масови" и уж "спонтанни". Жан беше свален, първо партийно, после и "всенародно". Но понеже в БСП, все още имаше хора, които не разбираха за какъв заговор става въпрос, искаха да задържат властта на всяка цена. Тогава партията се оглави от Георги Първанов и Николай Добрев.
Николай Добрев бе нагърбен да състави правителство и да овладее положението, Но, като човек със здрав разум, явно и с повече информация, разбра, че съпротивата срещу това което се случва на улицата и невероятно силния натиск отвън, новото правителство на БСП, няма да може да се оправи и има опасност да се пролее кръв, върна мандата.
Стефан Софиянски стана служебен премиер и за дни долара се върна на нормалните си нива. Последваха избори и победа за СДС.
Иван Костов бе избран за премиер. Последва масова и светкавична приватизация на все още работещите "златни яйца" на българската икономика. Останалото бе превърнато в скраб. Земеделието унищожено с връщането в реални граници. Армията и въоръжението ни, също бяха унищожени. Граничните заграждения бяха премахнати. Това бяха част от първоначалните условия, за да бъдем приети в НАТО и ЕС.
Затова беше необходим 10 януари 1997 година, за да има само територия България. Да дойдат банките-грабителки и световните монополисти, за да станем една от най-бедните страни в света и най-бедни в Европа.
Стоян Тодоров

 Стефан Северин за Софийския майдан през 1997 !
АХ, ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ИМАЛО РЕВОЛЮЦИЯ!
Поне това иска да ни внуши нашата велика национална телевизия, дори БНТ е подготвила и филм за довечера. В анонса превъзбудени пъпчиви репортери се задъхват – ах, каква революция беше, народът/???/ разби парламента! Стотици хиляди бяха пред Народното събрание.
На 10 януари 1997 година нямаше революция, а просто един варварски вандализъм подмолно организиран. Трябва да си политически профан, за да не съзреш почерка на ЦРУ, това беше нашият майдан.
След това видяхме същият сценарий в Македония, в Грузия, в Украйна – все едно и също, очевидно режисьорите от ЦРУ ги мързи да фантазират. Пък и защо да променят нещата, като им вършат работа.
Същото сега го виждаме и в Южна Америка… Тръмп се закани най-сетне да спре тази „демократична” вандалщина. Дано.
Преди двайсет години имахме организиран великолепен сценарий за крадене на пари чрез банките – спестяванията на народа отидоха по дяволите, а тарикатите, които бяха взели по десетки милиони върнаха десетки хиляди. Те имаха най-голям интерес. Изкуствено беше създадена така наречената зърнена криза – огромни опашки за хляб, за да се изнерви народът. А частните силози пращяха от зърно, но заповедта беше да не се пуска в мелниците. Иначе как така изведнъж пазарът беше заринат с хляб още в първите дни след като Софиянски пое властта?
Много бъркат някои като казват, че улицата е свалила Жан Виденов. Улицата свали Борисов, а Жан беше свален от своите – писмото на 35-те от висшия съвет на БСП. Жан беше предаден от БСП върхушката и сам си подаде оставката и от двата поста. Жан не беше удобен и на своите, и на чуждите.
В подготовка беше войната срещу Югославия – Жан Виденов никога нямаше да даде небе на американските самолети, за да сринат Сърбия – 38 хиляди бомбардировки, разрушени бяха 400 училища, болници, мостове, телевизията, китайското посолство – това военни обекти ли са?
Клинтън е военнопрестъпник, само че няма кой да го съди! В протестите имаше няколко пласта участници – антико-мунисти , зомбирани студенти, платени викачи и отряд от криминални типове, които трябваше да атакуват парламента и да трошат. Онези зад тях бяха масовката, демократичният фон, световната заблуда…
А двеста бандити, бивши затворници и с богато криминално минало кретени бяха подготвяни в изоставени казарми край София, където им се даваха наркотици, пиене и ядене на корем и марки – германски марки, тогава нямаше евро. Това го знам от абсолютно сигурен източник, бивш генерал в МВР.
Павета се вкарваха с линейките – я се опитайте да изкопаете поне едно паве пред парламента – колко часа трябва да махате с кирката.
А обстановката се дирижираше в ефир от Дарик радио.
Получи се смехотворен парадокс, който беше отбелязан и от западни дипломати. Те казаха: абе, нали протестирате, че сте гладни, но тълпите не атакуват магазините, а парламента!
Ясна е целта и накъде се насочва гнева – сиренето, хляба и луканките не са в парламента. И целият този вандализъм обилно заснет от камери сега ни се представя като върхово постижение на народната демокрация! Ето как се промиват мозъци, такъв опит ще бъде направен и довечера.
И никой не беше арестуван и съден – има си хас, нали това е обещано на криминалните типове: атакувайте, трошете, бийте никой няма да ви пипне.
Никой не беше съден за палежа и грабежа на партийния дом през 1991 година, никой не беше съден за вандализма през 10 януари 1997 година, никой не беше съден за пораженията от организираните и платените протести през 2013-та…
У нас вандализмът е на почит, правят се филми дори и го възхваляват ! Американският сценарий, които подари властта на Иван Костов
Акад. Сендов: И до днес не знам защо Николай Добрев се обедини с Костов за погрома през 97-ма.

 








Гласувай:
23



1. tota - 10 януари 1997 г. Щурмът на парламента (ВИДЕО+СНИМКИ)
11.01.2023 19:29
Венцислав Михайлов
https://fakti/bulgaria/745584-10-anuari-1997-g-shturmat-na-parlamenta-videosnimki
цитирай
2. panazea - Спомняме си ! Всичко си спомняме , Ати !
11.01.2023 19:43
Сега го прилагат същото на Украина и няма как да не им съчувствам !
Разколниците им взимат църквите , за да настанят в тях Икуменизъм !
цитирай
3. kvg55 - tota,
22.01.2023 22:30
Така е!
Съвременници сме, знаем и помним.
Да добавим и Сорос!
цитирай
4. kvg55 - tota,
22.01.2023 22:32
Абе, тази година отбелязаха ли събитието.
цитирай
5. panazea - Сега прилагат същия сценарий на Пакистан !
26.01.2023 01:29
Няма как да не им съчувствам !
И те са хора ! 100 години едно и също !
Същото бяха направили и шайката на Ленин , изпратени от Англия , за да колонизират богатствата на Русия.
За тези години са убити 140 милиона руснаци , колкото и индийци за колонизацията им от Великобритания. Еднакъв подход , еднакви цели. Горките пострадали народи !
И защо трябва да обвиняват горкия ни народ?
Ограбиха го и го обвиняват !
цитирай
6. zaw12929 - помня тези тревожни дни и сблъсъ...
07.02.2023 18:56
помня тези тревожни дни и сблъсъци
груба борба за власт
цитирай
7. krumbelosvet - Технология "Цветна раволюция"
17.02.2023 00:37
Стартът го даде МВФ, като спря на Жан ДОГОВОРЕН транш от 1млд, който трябваше да върже бюджета след платените 2млд дълг. Цялата 96-та съм черта графиката. Как първо скача ку са на долара, после цените на стоките, и накрая заплатите с неизбежно, но убийствено закъснение...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12148850
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031