Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 22:38 - Рибата се вмирисва от главата
Автор: panazea Категория: Хоби   
Прочетен: 4989 Коментари: 10 Гласове:
29

Последна промяна: 29.02.2012 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какъв морал , какво чудо ! След като обявиха , че заради кризата заплатите се намаляват . След като изхвърлиха на улицата хиляди хора , поради липса на поръчки ,правителството обяви , че НЯМА да има бонуси за властимащите ! Да ,бе ,да ! 
Кризата е за целокупния български народ , но не и за тях . И като ги разобличиха , заговориха , че и предишното правителство си е раздавало бонуси .
Господа министри , от кого да взима пример верният поданик на България ? 
Сега разбираме , че бонусите са лична информация и не трябва да се огласяват !
Нямат информация за раздадени средства за Бог да прости след 2007г.Смях ! 
Къде е Неофит Бозвелията да напише отново  Полумершая Мати Болгарiя и син Болгарiи", писан към 1811; 2. Диалог известен под името "Мати Болгарiя", писан към 1844-1848 .

http://44sou.eu/home/patron/ 
http://www.neofit-bozveli.bg/text/patron_history.htm 
http://www.wdl.org/en/search/gallery/?languages=bul 

Симеон Дянков: Около 100 хил. лева трябва да бъдат върнати за 2010 г.
Раздадените средства за 2011 г. се проверяват, както и полученото от областни и зам.-областни управители, уточни финансовият министър

Около 100 хил. лева трябва да бъдат върнати за 2010 г., получени като допълнителни средства, съобщи финансовият министър Симеон Дянков след призива на Бойко Борисов към министрите висшите държавни служители да върнат взетите бонуси до петък или ще бъдат уволнени.

Дянков уточни, че тази сума трябва да бъде върната от 12-13 министри и началници на кабинети.

По думите на финансовия министър сумата е доста по-малка от взетото от тройната коалиция, защото сегашният кабинет спрял получаването на средства за участие в бордове.

Раздадените средства за 2011 г. се проверяват, както и тези на областни и зам.-областни управители.

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов ще върне получените от него пари във връзка с управлението на Фонд "Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения".Става дума за около 18 хил. лева за година. Дянков каза, че вече е разговарял със заместника си по въпроса.

Дянков поясни, че решението на Министерския съвет е: който от политическите лица, посочени от премиера, не върне пари до петък, ще бъде освободен.

Първоначално парите ще бъдат връщани в бюджетна сметка, за да се контролира кой колко връща. След това ще се решава какво да се прави с тях.

Това са политически кабинети, така че законовото основание е решение на премиера, посочи финансовият министър.

ГЕРБ нарушиха Закона за конфликт на интереси,

като получиха бонуси след 1 януари 2009 г., заяви пред журналисти в парламента депутатът от БСП Корнелия Нинова.

"Логично и морално е. Трябва да се поеме отговорност, да се върнат бонусите, които са взели, защото са нарушили закона, и защото в криза е нарушение на морала. Сергей Станишев вчера ги призова да върнат тези бонуси", каза Нинова по повод призива на премиера.

"ГЕРБ нарушиха морала, защото в условия на криза замразиха доходите на хората, призоваха ги за стягане на коланите, обещаха те да не се облагодетелстват от властта и го направиха зад гърба им, без сега да искат да обявят прозрачно какво са получили. И, след като разбраха, че са сгафили, се скриха зад лъжи и манипулации, прехвърляйки отново отговорността върху предишните", отбеляза депутатът от БСП.

Красимир Велчев ме обвини от трибуната, че съм получила 150 хил. лв. бонус от "Булгартабак", това беше повторено от вицепремиера Цветанов вътре от трибуната – излъгахте, господа, заяви Нинова. Получила съм бонуси от "Булгартабак" в размер на 7600 лв. и веднага съм ги дарила, не съм чакала покани или да ме осветите с камерите, за да си правя пиар, допълни тя. нинова поиска Цветан Цветанов да й се извини.

Министърът на културата Вежди Рашидов каза, че

ще бъдат върнати бонуси, ако са раздавани такива в министерството,

за което предстои проверка. Рашидов смята, че ако е имало, те не са били повече от 200 лева. Той заяви, че заместниците му не са вземали допълнителни средства.

"Ще проверя дали сме давали на някои директори. Това е най-бедното министерство, държа хора със заплати 400 лева. Мисля като министър-председателя – проблемът е чисто морален. Когато хората са бедни и гладни, мисля, че не е време за раздаване на пари, а за даване на пари. Щом казусът е морален, всеки сам ще прецени дали е морално", заяви министърът на културата.

Тази сутрин пред Би Ти Ви земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че не е взел никакъв бонус.

"Аз ще кажа за мен като министър - не съм вземал една стотинка бонус, нито някой от моя политически кабинет. Мисля, че мога да го кажа от името и на другите колеги министри. Няма система, по която министрите да вземат.

Премиерът не е давал бонус на абсолютно никой министър. Не знам дали някой от тях е дал на своите заместници", заяви Найденов.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи пред журналисти след края на заседанието на Министерския съвет, че в министерството няма заместници, които ще трябва да връщат пари, защото такива не са били получавани.

Бонуси в МВР не са раздавани, няма раздадени пари като допълнително материално стимулиране на служителите, заяви Цветанов.

По една заплата е разпределена към зам.-министри, началник кабинет и за награди,

заслужени чрез атестация в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2011 г., съобщи министър Ивайло Московски.

Той заяви, че не е вземал бонуси, нито в министерството са давани такива.

Зам.-министрите на здравеопазването са взели 10 хил. лева и 9 хил. лева, каза министърът на здравеопазването Стефан Константинов. Уволнената зам.-министър Гергана Павлова все още не е върнала парите.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4606371

Борисов към министрите: Връщайте бонусите или ще уволнявам Министър-председателят заяви, че ако взетите от заемащи висши длъжности бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява

Министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители трябва да върнат взетите бонуси до петък.

Това нареди на министрите в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус".

Министър-председателят заяви пред кабинета, че ако взетите бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един - бонуси, други - допълнително материално стимулиране, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на съвет, в петък като се върна ще пиша до ДПС, те са ми пратили писмо, кои от този кабинет са вземали такива пари", казва още премиерът.

"В петък ви е крайният срок. Повтарям: От тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник – ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му.

В петък аз ще подпиша писмо отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени, каза премиерът още пред министрите.

Борисов призова за връщане на бонусите и предишния кабинет "които в пъти повече са взели от нас".

По-рано днес пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова заяви, че

висшите администратори категорично не трябва да имат право на бонуси
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4605731

Венета Шопова: Парите, които получават чиновниците са лични данни И за министъра, и за младшия експерт заплатата и бонусът са лични данни, обясни председателката на Комисията за защита на личните данни

Ако общественият интерес изисква информация за бонусите на чиновниците, администраторът, т.е. министерството или институцията, има свобода да прецени дали да я предостави, каза председателят на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) Венета Шопова в интервю за БГНЕС.

Парите, които получават чиновниците са лични данни те са от т. нар. категория "икономическа идентичност", отбеляза тя.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4587931

ГЕРБ: Тройната коалиция раздала над 700 хил. лв. на политически лица през 2007 г. От БСП и ДПС контраатакуваха, че последните три години управляващите раздавали големи бонуси на членове на политически кабинети

Само за 2007 г. политически лица от тройната коалиция, които са били членове на бордове на държавни предприятия, са получили възнаграждения в размер на 733 625 лв., съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев на пресконференция днес.

За още 315 470 лв. има несъответствие при 11 лица между декларираните от тях договори в публичния регистър и това, което са декларирали в НАП, допълни той.

Главчев уточни, че парламентарната група на ГЕРБ е получила отговор от Сметната палата за бонусите, които се получават в държавната администрация.

Поискахме отговор - кои от политическите кабинети от 2007 г. до 2010 г. са получавали възнаграждение в така наречените "хранилки" – държавните бордове, едновременно, бидейки политически лица – министри, зам.-министри, членове на политическия кабинет", обясни, каза Димитър Главчев.

Общо 37 души били хората, описани в отговора на Сметната палата – четирима министри, 22 зам.-министри и 11 членове на политически кабинети.



Тагове:   Неофит,


Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - По важно е че
01.03.2012 06:40
Цяла България ги разбра , колко им струват шапките!
Или по- точно ,колко празни глави има под тези шапки!
Сега ще връщат , даряват - след дъжд качулка!!!
Бат Бойко отново се изкара "велик", но къде беше или спеше когато се крадеше???
цитирай
2. gwendoline - Грозна картинка.
01.03.2012 09:53
.
цитирай
3. cchery - Всъщност защо се чудите?!
01.03.2012 12:11
Тези т.нар. началници на политически кабинети, министри и зам. министри са просто българи. Колцина честни останаха от тях?!?

Наскоро писах уж ироничен пост за несвършената от нашата община работа по почистването на улиците от снега и...... докато очаквах бурни овации колко съм права и колко са зле те, ето какво ми написа един наш блогер:

"Ти, под формата на майтап, се вайкаш за дереджето ви. Миледи писа, и показа с клипове, как се прави почистването на снега в Рим. Всеки хванал лопатата - и чисти. От самосебе си просто, без организация, без апели, без очакване на нещо от власта, без сметки - абе някой друг ще го свърши и т.н. Да речеш че са много обръгнали на сняг, и са му брали гейлето, не бе! В Рим от 100г. не бил падал сняг. Как става тая работа, а?! А, у нас гледам по т.в. някакви комисии, които обикалят да глобяват недобросъвестните...Има нещо гнило, но не в Дания, а в България. И това май са хората. Загледани във властта, загледани в съседа, загледани в обществото, загледани в службите, загледани нейде си, но никога оглеждащи себе си. Винаги намираме вината у другите и никога в себе си."

Аналогията с тези бонуси и възмутените българи е идентична...... Всеки ще мине да ги оплюе, след което ще плюне на земята в някоя паркова алея, ще си метне хартийка без проблеми там....... важното е, че другите са криви......
цитирай
4. kass - когато едно правителство
01.03.2012 12:41
апелира за свиване на разходите и затягане на коланите е редно да започне от себе си и държавните чиновници, инак е малко смешно да викаш: "дайте да дадем" докато си прибираш бонуси...
цитирай
5. daan - ЧЕСТИТА БАБА МАРТА:)
01.03.2012 13:46
ТИ ПОСАКУВАМ ПРЕУБАВА НОВА СЕЗОНА:)
МНОГУ УСПЕХ, БЛАГОСОТОЈБА И ЉУБОВ
цитирай
6. bigbro - Честита Баба Марта!
01.03.2012 15:28
Утре, 02. март 2012г. на бул. Дондуков ще се проведе шествие под наслов "Връщане на бонуси"
цитирай
7. ivankalilova - Честита баба Марта! Бъди весела, ...
01.03.2012 18:58
Честита баба Марта!
Бъди весела, засмяна, румена и бяла!
цитирай
8. divna8 - Съгласна съм с казаното от Чери п...
01.03.2012 19:33
Съгласна съм с казаното от Чери по-горе!
Всички протестират, но са малко тези, които биха се отказали - на мястото на управляващите! Защото да си съвестен вече се приема за глупост...
И аз съм изумена от наглостта, но си задавам въпроса: защо пак няма да има съдени за тази очевадна кражба? Защото е подплатена със Закони и Правилници ли?
Тъжно е, но е факт, че в България работите отиват на по-зле и по-зле... Уви!
цитирай
9. silwiqna - Поздрав!
01.03.2012 19:52
Честита Баба Марта! А за тези бонуси нямам думи! На фона на такава бедност.....
цитирай
10. gocho52 - Фокус -бокус - бонус...
03.03.2012 16:53
Амма и ония били лоши!...
Нали се кълнеше, че си по-добър от тях.
А?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6842718
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56403
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031