Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 13:30 - Банките в България
Автор: panazea Категория: Хоби   
Прочетен: 5014 Коментари: 14 Гласове:
44

Последна промяна: 26.02.2012 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ах , ах , каква тема !

Ще стане дума как банките са си поделили ведомствата и са си парцелирали България , за да не навлизат в чужда територия .

Няколко прости примера от живота :

Ако работиш в някакво предприятие , те ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ да имаш дебитна карта например в Райфайзен банк.

Ако получаваш детски добавки , те ТЕ КАРАТ да си откриеш дебитна карта в ДСК.

Дотук станаха вече две дебитни карти , които ТИ не искаш , но си ДЛЪЖЕН да имаш. Ако получаваш  обещетение като безработен си ПРИНУДЕН да имаш дебитна карта в Унекредит Булбанк. Постъпваш отново на работа и имаш вече 3 кредитни карти , но те не стигат на алчните банкери и те пращат да си извадиш нова дебитна карта в Първа Инвестиционна банка.

Когато по дадена дебитна сметка вече не получаваш пари , веднага си закрий сметката , защото банката ще начислява такси за несъществуващо обслужване на твоята сметка и в един момент ТИ ще се окажеш ДЛЪЖНИК на банката .

Виждате , че има картелно споразумение , кой какви институции да държи , да работи с тези средства и да ЦОЦА целокупния български народ.

Нека да разгледаме механизма на източване на вашия джоб от банките , подпомогнати от държавата.

Имаш си лична карта , но държавата ТЕ ПРИНУЖДАВА да я смениш ! И защо? Какво се е променило през тези 10 години , та отново трябва да тичаш напред – назад , да чакаш на опашки и да си късаш нервите? Новите лични карти с нищо не се различават от старите , освен че са безцветни и ние сме с 10 години по-стари.

Както и да е , аз като примерна българска гражданка се наредих на гишето , служителките бяха много учтиви , изпълниха си задълженията и аз се сдобих с нова карта за определеното време. За това удоволствие аз трябваше да заплатя 18 лв. на държавата и 6 лв. на СИ банк. И защо? За 18 лв. е ясно , самата карта струва пари , печат върху картата , оборудването за снимките , заплати на служителите , отопление на сградата , осветление , наем , вода , смет и всички съпътстващи разходи. Ако облепя моето заявление с Държавна марка 6 лв. всичко ще е на шест. Но защо трябва да платя 6 лв. /една трета от сумата за държавата/ на СИ банк? За да си преместят от левия джоб в десния ?

Сега нека да направим една проста аритметика . 5 милиона лични карти на гражданите х 6 лв. = 30 000 000 лв. са гушнали СИ банк само от смяната на личните карти . Не включвам в това число шофьорските книжки на поне 3 милиона шофьори /още 18 милиона лева/ , задгранични паспорти и всякакви други екстри . Сега ясно ли ви е как с помощта на държавата България една ИЗБРАНА банка си гушва 30 милиона .

И след това се хвалят колко са добри и колко са печеливши ! СМЯХ !

За всеки платени 10 лв. Държавна такса , някоя банка, например ОББ, прибира 5 лв. За междубанков превод . Държавата с празна хазна , а банките – пълни.

Ако изпратите превод в чужбина в евро , чрез Сосиете Женерал Експрес Банк ,каква сума мислите ще си вземат ? Една трета . На 3000 евро , това е 1000 евро. ХА ХА !

Преди 5 години ми се наложи да имам сметка в евро в Уникредит Булбанк. Майка беше болна . Наложи ми се да си изтегля сумата за лечение на мама и по съвет на служителката оставих необходимия минимум 6 евро , за да не закривам сметката. Всичко беше наред до 2010 година , когато проверих сметката и се оказа , че вече съм длъжник на банката , защото са извършвали обслужване на сметката ми по несъществуващи транзакции. Не ми беше дошъл още акъла и аз внесох 12 лв. като за внасянето платих 3 лв. защото още не бях решила дали тази сметка ще ми трябва в бъдеще или не. Точно след 3 месеца банката ми беше глътнала парите и пак бях длъжница . Бяха променили междувременно условията и аз вече бях убедена , че трябва да се разведа с тази банка . Платих отново 12 лв. и вече не искам да знам за тази банка и никой да не споменава името й в мое присъствие.

За сведение на читателите ще кажа , че преди 24 години имах кредит към банка 10 000 лв. за закупуване на жилището си за 25 години и плащах по 40лв. такса всеки месец , което беше 1/5 от 200лв. ми заплата .

Какво се промени от тогава до сега ?

Защо на времето обикновени хора можеха спокойно да взимат и да изплащат кредити? Защо нямаше кредитни милионери ? Защо условията по договора не се променяха едностранно от банката?

ЗАЩОТО ИМАШЕ КОНТРОЛ !

Банките НЕ можеха да си правят каквото искат !

Когато отиваш в банка да сключваш договор , те ти представят ГОТОВ , написан от хитри адвокати , с хиляди вълчи ями , за да паднеш в тях . Това НЕ Е ДОГОВОР , дами и господа . Това са ОКОВИ .

Договор означава , че страните се ДОГОВАРЯТ .

Сегашните споразумения са примамка за нахлузване на въжето на шията на нищо неподозиращия и наивен клиент. И после си играят с него на котка и мишка . Променят му лихвата , всячески издевателстват над него .

Това ли е целта , скъпи банкери , да примамвате наивници и за тяхна сметка да си осигурявате охолен и развратен живот ?

Какво значи БЪРЗ КРЕДИТ , при който ти дават 400лв. а връщаш 800лв. за три месеца ? Това граничи с мафиотски структури и разбойнически спекулации!

ТРЯБВА РЕГУЛИРАНЕ НА БАНКИТЕ !

А за онзи зализан мушморок Дянков  ще пиша допълнително . Хитрецът ни излъга , че няма да има бонуси , а ефирът пламна от скандали .

Как ще ви вярваме занапред , гос`ин министре?

Сега ухажва банкерите , за да не му се разсърдят .

Но язвата разяжда плътта до кокал и не може да се скрие , господине !

И твоят ред ще дойде ! Споко ! Принципът на доминото !

За вас , скъпи колеги , УСМИВКИ !

Ще се радваме на Слънцето и топлото време !

С обич : Панацея !

Факти за банковата система от блога на
                                        image
Факти за банковата система в страната 
http://wisperhunter.blog.bg/biznes/2012/02/23/fakti-za-bankovata-sistema-v-stranata.907990 
Моля всички колеги , които са ужилени от банките или са им променяли условията на договора или лихвата ,да опишат своя случай .

Това е новото робство на третото хилядолетие , игото на банките .

Да извадим кирливите им ризи , за да се видят какво представляват.

По време на сегашната криза това са единствените институции , които са спечелили милиони и даже не го крият .

Трябват нови закони и регулиране на банките , за да не извършват издевателства над хората !

Ще направим блог вълна от нашето недоволство !

Сега е време разделно и всеки трябва за себе си да реши от коя страна на барикадата е . Моето писание не е предназначено за редовите служители , които си изкарват прехраната със съвестен труд. Тук става дума за капаните , които са ни приготвили банките с техните йезуитски договори и въжето , което искат да ни метнат на шията .

Ваша Панацея ! 



Тагове:   Банките,


Гласувай:
44



Следващ постинг
Предишен постинг

1. smani - panazea
25.02.2012 16:12
Не знаех, че ако по дадена сметка вече не получаваш пари ти начисляват такси. Егати ми аз за две години какво ли съм натрупал от една стара карта. Отивам да проверя до кога е валидна.
А иначе съм против всякакви кредити и отношения с банки...
цитирай
2. panazea - Стани ,
25.02.2012 16:41
Учудих се , че банките , вместо да ти дават лихви , ти взимат такси !
Промениха си условията едностранно !
Българското законодателство трябва да ги спре !
Аз мога да не взимам кредити и да се вмествам в бюджета си , но младежите !
Има ли производство в света , което да не ползва кредити? Аз не познавам такова !Има ли дейност , която да започнеш без кредити ?
Какво означават инвестиции? Група хора , на които дадена банка вярва и им отпуска кредит за дадена дейност.
Какво става с дейността , ако лихвата на банката е по-висока от печалбата на предприятието? Сега става ясно защо НИКОЕ предприятие не може да оцелее и НИКАКВО производство не може да се развие , докато банките отпускат кредити с такава лихва !
Значи всичко е замислено нарочно и е направено целенасочено !
Щом аз го разбирам , как да си обясним незнанието на банкерите ! Те неспособни ли са или прекалено хитри и алчни?
Привет , Стани !
цитирай
3. pevetsa - Поздрави Пан :)
25.02.2012 17:01
И Пан, да ми е жива и здрава гърбината, че още шест години Пощенска ще ми смуче кръвчицата ... но с 80 лв. на месец повече от договореното !!!
Отивам значи преди две години да си платя кредита, съвестно и редовно, и хоп - 20 лв. павече, променил се бил лихвеният процент. На следващият месец ново 20 - още 20 лв. и тъй още два месеца, общо 80 лв.
Но когато общият лихвен процент падна, вноските ми не намаляха, обясниха ми че няма как да ги намалят, но можаха едностранно четри месеца да ме сюрпризират с по 20 лв.
А и не съм нов клиент!? През 2007г. теглих 80 000 лв. ипотечен кредит за апартамент, и три месеца по късно ги върнах, след като продадох стария апартамент и други имоти, и си ме глобиха 3000 лв. че съм върнал предсрочно парите и съм ги ощетил с това.
Зарекъл съм се вече никога банки, не че не ми се обаждат за всяка нова оферта, като лоялен клиент, и аз им припомням че те не са ЛОЯЛНИ КЪМ МЕН!
Хайде със здраве, и момичетата зад гишетата да са здрави, те са на заплата + комисионна, и хранят деца си, но на високо, са си алчни до немай къде ...
цитирай
4. kalin8 - Привет, Тони!
25.02.2012 17:36
Дебело мазани пехливани са тия...
И закони се правят в специална угода! И реклами се праскат непрестанно, които са си чиста заблуда...
Труден лов е това...От мен да го знаеш!
Б.
цитирай
5. kostas - Лихвата е най-старият еврейски номер. Северна Африка и арабскитедържави пламнаха заради лихвата...
25.02.2012 18:17
"Корана" забранява лихвата. Но това не го казват ...Банките/в този си вид/ убиват вашето бъдеще..
цитирай
6. sparotok - произвол
25.02.2012 18:52
Почти навякъде банките определят политиката, това е най-страшното! Как тогава да излезе закон който да ги ограничава?
цитирай
7. ketcakuatl - АМИ
25.02.2012 22:23
Не знам точно и цялостно нещата, но миналия септември, като си бях в б.г. си смених личната карта. Приятели ме посъветваха и си платих таксата в пощата, срещу много по-малка комисионна. А от Кипър изпращаме пари в б.г. чрез пощенска банка срещу 2 евро комисионна, независимо от сумата. За останалото сигурно си права.
цитирай
8. bigbro - Привет!
25.02.2012 22:29
Най- искрено, един адвокат ни посъветва, като фирма да се пазим от държавата и банките - те убивали най-много фирми
цитирай
9. mt46 - Привет, Пан!
25.02.2012 23:16
И банките ни таковаха мамките...
цитирай
10. esen - Изчерпателно и увлекателно,
26.02.2012 00:02
но въпреки това още много може да се добави, например за внасянето в НАП на стотикови задължения, за които се плащат солидни банкови такси, за съда, за Агенцията по вписванията, за КАТ и за всички държавни институции, в които няма начин да внесеш пари в брой, а трябва да храниш и банките, когато си плащаш такса-живот.
цитирай
11. silencemurmur - Банките в България?
26.02.2012 00:38
Те са огледало на банките по света и държанието им към частни лица и цели държави. Да се живее в дълг към банка е мъчение дори и за тези, които наследяват банковите обременявания на близките си. -Живей на аванта, за да те скубя да края на дните ти - е стар слоган на банковото изкуство. Тези дни четох на рекламен афиш: "Парите са рядка стойност. Помогни да ги създаваме и размножаваме." Защото има клиенти, има и банки. Омагьосан кръг от векове...

сърдечен предпролетен поздрав
цитирай
12. planinitenabulgaria - Васил Дечев, "Миналото на Чепеларе, част ІІ"
26.02.2012 01:00
Ще дойде време, когато разбойниците ще слезнат от горите и с калем в ръка ще започнат да ограбват хората!
Така е казал учител на В. Дечев около 1870 г.
За кого ли се е отнасяло пророчесгтвото му?
цитирай
13. pegas08 - НА ОРУЖИЕ , БРАТЯ!
26.02.2012 13:02
КАКТО ВПРОЧЕМ ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ!
аБЕ ТИЯ ГЪРЦИ ХОРА ЛИ СА,
ИЛИ ПЪК НИЙ СМЕ ШУШУМИГИ!

А БОРКАТА Т,...ВСЕ КИТАЙЦИ МУ ВИНОВНИ!
ТАКЪВ НИ Е ЖИВОТЪТ, ЗНАЧИ!
цитирай
14. tres1 - Интересно
03.03.2012 15:24
На мене пък ми е интересно как така толкова години ....финансов възход (няма да казвам кой строй построихме за това време) и ни един драскач (журналист имам в предвид) не рачи да направи една проста справка и да я публикува от кумова срама ЗА примерно колко банки се падат на глава от населението в останалите европейски страни. То ние, че сме една от най многолюдните държави сигурно пак ще сме на връо. Освен това тука се налюпиха едни фхинансисти от кол и въже, кой от кой по-по- та баш специалист и никак не искат да посочат какви са лихвите в банките на останалите евространи и при какъв жизнен стандарт, та белким и ние профаните в тази сфера се светнем аджи ба като как точно те такива мъдреци управляват финансиите ни. Да - ама НЕ! Те това е полжението драги съотборници - мача е продаден. Кой му не харесва да иде да се жалва на арменския, ко ще на еврейския или пък на папския п о п. Някой ако не харесва асортимента може да се обърне и към мюфтията (то и те си имат банка тука) Последно - като пожелание - Дерзайте драги сънародници да не опрете до просешката тояга, щото гори не останаха и дефицита за тояги е голем (некои нема да се уредат) Това се отнася за матриала де, не за ручащите матриал.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6838863
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031