Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 23:16 - Лъснаха им голите задници
Автор: panazea Категория: Хоби   
Прочетен: 6438 Коментари: 19 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Поредица от скандали , които показаха язвата сред управляващите и къде е коренът на злото : Неконтролируемо раздаване на бонуси , щото ТИЕ са знаещи и можещи , а пък народът да мре , като няма пари за болници и лекарства . Обясняват ми методиката , за изчисляване на цената на лекарствата , ха ха ! Обясняват ми как една компания е ИЗБРАНА да зарежда болниците с лекарства , ха ха !

Не на нас Тия обяснения ! Ние номерът на китайката си го знаем , щото от 22 години се пържим в него . Нагли дами ни обясняват колко са способни , как разпределят огромни средства /които така и не стигат до тежко болните / и си се самовъзнаграждават ! Аферим , машшааллах !- би казал Алеко Константинов , щото той много ГИ долюбваше , а пък те взеха , че го гръмнаха !

И така , след   години , нищо ново под Слънцето. Бай Ганю пак си развява байряка , този път и в пола. Ами ,че то голяма разлика няма .

Важното е далаверка да има , келипирджилък !

Идва ВИДОВ ДЕН !

 image

 

Нели Нешева подаде оставка като управител на НЗОК

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4571331

 

image 

Уволниха шефа на Агенцията по вписванията Виолета Николова, дала си 48 хил. лв. бонуси

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4579231

image

Далаверите с цените на лекарствата

http://alexs.blog.bg/politika/2012/02/21/dalaverite-s-cenite-na-lekarstvata.906098

Премиерът уволни зам.-здравния министър Гергана Павлова

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4582131

image

"Софарма" и пазарът на лекарства у нас

Фармацевтичната компания "Софарма" изнудва болниците заради стари дългове и ги принуждава да купуват лекарствата й на високи цени, пише днес "Монитор" като се позовава на разследване на TV7.

Според "Монитор" компанията държи 70% от търговията с медикаменти с тридесетте най-големи лечебни заведения у нас, а 50% от аптеките, които отпускат лекарства безплатно и с намаление за сметка на Националната здравноосигурителна каса, също се зареждали с продукция на "Софарма".

Вчера TV7 излъчи разследване, според което лекарство за високо кръвно налягане на "Софарма" в България се продавало за 20 лева, а в Сърбия - за 11 лева. В Турция пък лекарство за тежка форма на алергия, което се купувало преди всичко от болниците, било три пъти по-евтино, отколкото у нас.

Първо е важно да се знае какви количества се продават, коментира изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев пред репортер на TV7.

"Всеки един пазар има различна цена. Ние пуснахме на турския пазар първия български медикамент. Там никой не ни познава.", допълни Донев.

Той твърди, че не може "Софарма" да е монополист, защото е 13-14-а фирма поред, която получава пари от НЗОК. По думите му делът на неговата компания на пазара е 5,17%.

Запитан дали е вярно, че компанията зарежда основно болниците в България, Донев каза: "Все повече е възможно да няма кой да зарежда болниците, защото те бавят плащания. Малките фирми се отказаха да зареждат, защото не си получават бързо парите. Затова се получи концентрация. "Софарма" и "Либра" са фирмите, които зареждат основно болниците.

Огнян Донев е и съсобственик на пресгрупата, издаваща вестниците "Труд", "24 часа, "168 часа", "България днес", които са в остра конкурентна битка с изданията от групата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, сред които е и "Монитор".

Бившият здравен министър и депутат от БСП проф. Радослав Гайдарски коментира за TV7, че за него Огнян Донев е умен човек, но е тарикат.

"Турция е голям пазар и той продава там евтино, а после компенсира с цените у нас. За мен Икономическа полиция и ДАНС трябва да се намесят. Факт е, че продава в Турция и Сърбия по-евтино. Това е невероятно за мен", коментира Гайдарски.

Той смята, че зам.-министър Гергана Павлова може да влияе на цените на лекарствата, защото това е нейният ресор в здравното министерство. "Монитор" отбелязва, че Гергана Павлова е бивш служител на "Софарма"

"Би трябвало някой да я следи и да стопира нейните действия. Аз мисля, че и Нели Нешеваучаства и трябва да има пълна смяна на ръководството на здравната каса", коментира Гайдарски. "Трябва да дойдат нови хора. Знае се кои са хората на Донев. Трябва да се намерят нови, които да си свършат работата", допълни той.

 

М. Найденов дава свидетелството за съдимост на Г. Харизанов за проверка

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4583351

 




Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Тони, прекрасно!
21.02.2012 23:24
Нека се видят тези български хубавици - тресе се целият им кабинет от мерзости, а нямат срам тези хора!
Дали дядо Максим ще ги анатемоса?!
цитирай
2. panazea - Привет , мила приятелко !
21.02.2012 23:36
Чакай продължение !
цитирай
3. mitkaloto - Една бълха като вземе да скача. . . .
22.02.2012 09:06
Една бълха като вземе да скача....
цитирай
4. stela50 - Всичко това го гледа цял един народ ...
22.02.2012 10:43
Невероятна наглост и безсрамие на фона на
борбата за оцеляване ...
Поздрави за постинга !
цитирай
5. starbuck69 - протест срещу големите бели птици с къси вратове
22.02.2012 11:28
До гуша ми дойде от ГУШИ! :)))
цитирай
6. alexs - Лъснаха им голите задници много ...
22.02.2012 15:24
Лъснаха им голите задници много точно казано ! А колко са техните жертви хиляди и хиляди. Бедни и болни!
цитирай
7. diamant1965 - Ауу, ама госпожата от втората сн...
22.02.2012 16:44
Ауу, ама госпожата от втората снимка много "мило" гледа, бе...Още малко и ще ме заръфа :DDDD Първата пък е с ехидна усмивка, а третата - пресметлива.
цитирай
8. bojo12345 - Тази сутрин научих...
22.02.2012 16:48
За още един гол задник- икономическия съветник на Гоце.Облажил се от премии от бордовете в които участва , над 300 000лв.Бин зам.министър на икономиката от времетао на Ив.Костов,продължил при Царя и Станишев, накрая сигурно е учел Гаоци как се заобикалят законите . Нали парите им са партия!!!
цитирай
9. divna8 - Да вземем да пратим малко SMS-и - да ...
22.02.2012 19:59
Да вземем да пратим малко SMS-и - да им помогнем да си покрият задните части, а :)))
Ще изпонастинат, че после ще се чудим какво да правим с милионите за бонуси...
Ех, ненаяли се...
цитирай
10. raders - Ами след като сами си определят х...
22.02.2012 20:13
Ами след като сами си определят хонорара, така е. Онези ръбове в парламента не са ли наясно, че трябва да има закон за тези неща? Но понеже и те са в четата на хайдуците, си кютат...
цитирай
11. idealist - В земеделското
22.02.2012 20:30
министерство само 600 000 лв. бонуси си били раздали, а във фонд "Земеделие" само милионче...
цитирай
12. анонимен - Уволниха ги...и какво??? ще назначат други, които по-добре ще ОПАЗЯТ тайната за следващите бонуси.(((
22.02.2012 20:40
Променя ли се нещо??? Според мен - не. Просто едните получаващи бонуси ще се заменят с други.((
цитирай
13. godlieb - $$$Нагли дами ни обясняват колко са способни$$$
22.02.2012 20:48
ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА Е СПЕКУЛАТИВНО ОРИЕНТИРАНО КЪМ ИЗЦЕЖДАНЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ РЕЗЕРВИ - ПРИ НАПЪЛНО ЛИКВИДИРАНА ПРОИЗВОДСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКА БАЗА. НИКАКВИ БОНУСИ - ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА!?!
цитирай
14. zeroprojectstudio - Направо не е за вярване. Почнах да се ...
22.02.2012 21:03
Направо не е за вярване. Почнах да се чудя колко шефове на тая здравна каса смениха и пак същото: здравна система няма, всеки се спасява сам, а те си лапат от нашите здравни осигуровки, а ние си плащаме за прегледи и т.н....
цитирай
15. hristo27 - До тук добре, но защо останаха в м...
22.02.2012 21:16
До тук добре, но защо останаха в миманса бонусите на НОИ? И не само при тях.
Там оставки няма.
цитирай
16. demograph - Нищо ново под слънцето...
22.02.2012 22:30
Но Лечителко, в основата има и крещяща управленска некомпетентност. От кол и въже събрани да управляват?...Как ти се струва тая?
В белите държави има една така наречена СТЪЛБИЦА НА ДЪРЖАВНАТА ЙЕРАРХИЯ.Там са описани ИЗЧЕРПАТЕЛНО ВСИЧКИ длъжности в държавата, общините, агенциите, ЕАД-етата. Всички които харчат държавни пари, без значение на статутът им - дали са държавни служители, общинари, по договор за управление, военни, полиция, и т.н. и са дадени заплатите им.
Това е публична информация и всеки може по всяко време да провери кой какво получава като заплата от данъците ни.Поради това,че военната структура е най-стройната и най-изчерпателната, всички постове в държавата са приравнени към някоя военна длъжност.Пример:
Към генералисимус - Президент
Към Маршал- Министър-председател, Председател на НС
Към Генерал- Министър, Председател на Върховен съд....
Към Полковник - Шеф на агенция /макар да е по договор за управление той харчи пари от бюджета и за това е в стълбата/...
Към Войник - чистач, метач, мияч...
И всички получават това което е в стълбицата, която се приема със закона за бюджета ежегодно или за период от време.
1. Всичко е ясно и бонуси няма.Има само отстраняване при несправяне с работата. Ако искаш...2. Всяка позиция се стреми да намали числото на равните нему по чисто ПОЛИТИЧЕСКИ причини./Поради това в армиите на западните държави няма военни/генералисимуси, маршали и безброй генерали, както беше у нас/, които да получават повече от министъра на отбраната, няма цивилни в министерство, които да получават повече от министъра си, няма шефове на агенции които да получават повече от министъра или председателя.../Което води до директни икономии! 3. Никога директор не определя сам заплатата си /било то и допълнителни възнаграждения каквито са прословутите бонуси/ Определя ги Законът. 4. Там няма "икономии от ФРС". Всички длъжности са определени и не може да не са заети, а парите да се делкат.
Ако има компетентни управници това ще е факт отдавна.Привет.
цитирай
17. panazea - Благодаря ви , приятели , за изчерпателните коментари !
23.02.2012 23:06
Много ме зарадваха !
В момента нямам възможност да ви отговоря подробно !
цитирай
18. raders - от 16 - демограф
24.02.2012 18:07
"Ако има "компетентни" управници това ще е факт отдавна.Привет.[/quote]"
Възразявам! Не става въпрос за компетентност, а за честност. А също и за гражданско общество, което да налага ред. Но понеже няма нито честни управници, нито гражданско общество в България, то тези които разпределят гювеча, са и същите, които го ограбват. Черпя студена вода.
цитирай
19. tres1 - demograph - Нищо ново под слънцето...
08.03.2012 18:00
За много голямо съжаление си ужасяващо прав - тези неща, които изреждаш стават там където има държавност и държави. У нас това представлява нескончаемо упражнение да се направи свободно съчинение без картинка. Освен това не се е появил този дето да им светне ламбичката, за да видят, че картинка има и не само трябва да се изкопира за фасон, а да се прави точно както и каквото е показано на нея. Та какво остава освен да дерзаеме бе братя драскащи по разни сайтове - това е факта всички сме в един отбор, отбора на отчаяните неудачници.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6842530
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56403
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031