Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2022 10:15 - Азербайджан ще увеличи обема на доставките на природен газ за Италия
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 1686 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Докато разни дегенерати ни убеждават, че „Руский газ е на Земята, най-велик – от всички пръв“, доставките на азербайджански газ за Южна Европа растат. Данните за това с в приложената статия, която определено заслужава да се прочете, още повече, че е съвсем кратка.

Важната новина разбира се, е че количествата азербайджански газ идващи по Южния газов коридор, респективно по третия му участък – Трансадриатическия газопровод ще се увеличат още повече.

image

За Европа като цяло това е изключително добра новина. За България също е добра новина – колкото повече природен газ идва по тръбата, толкова по-голяма е сигурността на доставките. Нашите управници обаче трябва да се събудят от сладкия унес и да положат доста по-големи усилия за договаряне на допълнителни количества природен газ от Каспийския регион. Пиша не случайно „от Каспийския регион“, защото във връзка със суаповата сделка между Туркменистан, Азербайджан и Иран, де юре по Южния газов коридор вече ще идва и един милиард кубически метра туркменски газ.

„Газпромолюбците“ веднага ще подчертаят „нищожността“ на този обем, но той може бързо да Бъде увеличен. Не случайно увеличаването на пропускателната способност на TAP, на първо време чрез допълнителни компресорни станции се смята за решен въпрос.

За решен въпрос се смята и изграждането на допълнителна компресорна станция при Комотини, с което годишният обем на природния газ, подаван по интерконектора „Гърция - България“ (IGB) да достигне пет милиарда кубически метра годишно.

В тази обстановка на повишаване на обема на доставките, България не бива да е пасивна. Ние трябва да увеличим дела на азербайджанския газ в енергийния си баланс. Трябва и да разширим газохранилището при Чирен и да го държим постоянно пълно, срещу всякакви изненади. Разбира се, трябва и да търсим и други алтернативи на зависимостта от „Газпром“, която вече се отрича дори и от гълъбите от служебния птичарник.

Но ако се върнем към новината за увеличените доставки за Италия – никога не бива да забравяме, че винаги има кой да купи това, което ние сме проспали. Не става дума за самоцелно „пазаруване“ и „шопинг“ на енергоносители. Става дума за това, че в момента цената на азербайджанския газ за България е изгодна, но ние си направихме оглушки. Италианците купуват по по-висока цена от нас, но не са толкова „предпазливи“. Ето и линк към публикацията: https://blacksea-caspia.eu/bg/azerbaydzhan-sche-uvelichi-obema-na-dostavkite-na-priroden-gaz-za-italiya



Гласувай:
14



1. morskipesni - Мръсните далавери на окупаторите на България отвращават
27.09.2022 11:07
Техните колаборационисти на местна почва обаче ще бъдат назидателно наказани. То бива гнусно гешефтарство, лъжи, наглост- видяхме как Кире и Кокоре продаваха руски газ с 30% за джоба си. Всеки сътрудник на хунтата -окупатор ще си получи заслуженото.
цитирай
2. teodordetchev - Написаната поредна "повръщня" по-горе изобщо не е по темата.
27.09.2022 11:57
Очаквам в най-близко верме да ме попитате защо в САЩ "бият негрите" и защо "белите са изяли индианците".
Всъщност, благодарете се, че в Наказателния кодекс още няма ясна правна дефиниция за "агент за влияние на вражеска държава". (Ако питате защо разглеждам Русия като вражеска държава, това се дължи на руските изявления, че България е такава по отношение на РФ). Е, тогава щяхте да си отлежите на държавна издръжка. Щяхте да имате много време да пишете с пирон коментари по стената, която щеше да Ви замести блогосферата.
цитирай
3. get - До 1. morskipesni - Пука ми на тръбата овчарче, правещо се на моряк и обиждащо на колабориционист ?
28.09.2022 22:38
morskipesni написа:
Техните колаборационисти на местна почва обаче ще бъдат назидателно наказани. То бива гнусно гешефтарство, лъжи, наглост- видяхме как Кире и Кокоре продаваха руски газ с 30% за джоба си. Всеки сътрудник на хунтата -окупатор ще си получи заслуженото.


- Щот кат гледам, какви жални песни извиваш за газпром(а не е само той руски в България). Най-вероятно ще си бил нещо ... на това, което марксистите наричахте с евфимизма "компрадори" ?
Старите българи, казваха за тях, чорбаджийска държанка. А аз директно заявявм, че сте проституиращ проимперски-слугинаж!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5826363
Постинги: 779
Коментари: 3551
Гласове: 52900
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов