Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 19:47 - ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА
Автор: panazea Категория: Други   
Прочетен: 2856 Коментари: 3 Гласове:
34

Последна промяна: 14.06.2011 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цветан АНДРЕЕВ

Повод - Националната премира на сборник статии със същото заглавие,проведена в Пресклуб БТА,26 август 2010 г. 
Това е истината. 
В България има не някаква си криза,а истинска демографска катастрофа.Което ще рече,че населението се стопява,и то не от днес,и не от вчера.Истинската и целенасочена политика за насърчаване на раждаемостта остана в недалечното минало,което все повече заприличва на отдавна далечно.Разруши се из основи българската държавност,а нова не се построи,интуицията пък ни подсказва,че няма и намерение да се въвежда нова държавност и като бъдещност за българската нация. 
Именно затова няколко смели мъже от гражданското общество проявиха истинска загриженост за бъднините на деца и внуци,на държава и Родина,и не на последно място загриженост за истинското бъдеще на обезлюдяващата се стремглаво ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ. 
По този страховит повод бе и свиканата премиера-пресконференция в пресклуб БТА. 
На която присъстваха освен организаторите от инициативния комитет,създаден в Русе,проф.д-р Петър Иванов,съставител и научен редактор,доц.Пламен Павлов,историк,Кр.Каракачанов и Костадинов от централното ръководство на ВМРО,Валери Чакалов,издател на книгата.От страна на вестник”РОДОВО ИМЕНИЕ” присъства акад. Атанас ПАНЧЕВ. 
Пресконференцията предизвика голям интерес от всички централни медии,но ние дълбоко се съмняваме болезнената тема за бъдещето на майка БЪЛГАРИЯ и на българския род да се подхване и ежедневно да се дискутира в българското медийно пространство. 
Книгата „ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА” е сборник с текстове,разкриващи същността,параметрите,причините и възможните все още начини за противодействие срещу демографската катастрофа в България по време на отчайващия безкраен преход. 
Показани са социални,морални,конфесионални,психологически,образователно-културни,икономически,етнически и други аспекти на реалната опасност от ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. 
Тази книга е опит да се говори смело,ясно и точно по една отбягвана и укривана от всички досегашни правителства по същността си екзистенциална тема. 
Книгата е предназначена за широка читателска публика и всички съмишленици на „Родово имение” могат да я потърсят в книжарниците на „Пингвините”,”Хеликон”,”Сиела”,”Хермес”и др. 

„Проф.д-р ПЕТЪР ИВАНОВ: 
-Фактът,че българите изчезват от демографската карта на света има символично потвърждение от скандалния факт,че в българските документи за самоличност един задължителен за подобни документи реквизит,присъстващ във всички паспорти по света,-„ NATIONALITY”- се превежда неправилно като „гражданство” и съответно в него не пише,че притежателят на съответния документ е БЪЛГАРИН или БЪЛГАРКА,както пише задължително във всички европейски паспорти. 
Няма вече българин по света,който да представи валиден документ,с който да удостовери,че е б ъ л г а р и н. 
Най- просто казано,нещата по отношение на изпреварващото документно легитимиране на изчезването на българите изглеждат така:В европейското пространство има страна България, която по чл.2 от своята Конституция е „единна държава”.Тя е населена.Все още.Населението на единната държава би следвало също да е единно.Единна държава с неединно/разединено/население,според мен,не е възможна. 

Това единно население се състои от българи,които имат български паспорт,спазват българските закони,избират си български парламент,българско правителство с български премиер,имат задължението да изучават и ползват българския език /чл.36,ал.I на Конституцията/и т.н. 
В целия свят наименованието на държавата се свързва с идентичността на хората в нея.Даже думата БЪЛГАРИЯ етимологически означава „българи,множество българи”.На старогръцки наставката А се слага за обозначаване на множествено число:например библос/книга/-библиа /книги/,боулгарос/българин/ - боулгария/българи/. 
Поданиците на английската кралица са англичани,народът на Франция се състои от французи,а на Чукотка – от чукчи.Дядо Коледа е лапландец.Възможно е сред французите да има негри/например Тиери Анри/,араби,представители на най-различни етноси,но всички те са французи, не са германци. 
Дали великият Зинедийн Зидан,който по произход е магрибинец/арабин от Алжир/и живее в Испания,ако го попитат,какъв е,ще отговори с някакъв друг отговор,освен:”Аз съм французин”? Въобще няма да му мине през ума да каже,че е алжирски французин или френски арабин. 

Защо само в България е възможно цели етноси с благословията на политиците/комунистите, Доган,царя,Б.Б. и др./да се идентифицират не като българи,а като например”български турци” или „турски българи”,”български цигани”,даже”български турски цигани” и т.н.Защо представители на разни такива етноси,притежаващи български паспорти,казват „Вие,българите...” 
Според мен и в България,както във всички страни по света,трябва различните етнически малцинства/арменско етническо малцинство,турско етническо малцинство,евреи,цигани,араби, китайци и др./щом имат български паспорт,да бъдат идентифицирани като българи. 
Когато един човек има български паспорт/лична карта/,а държавата е единна,в смисъл еднонационална,по конституция той е българин. И е част от българската нация. 
Дали се казваш Ахмед,Сергей Димитриевич,Бойко,Гарабед или Сульо и т.н.,не е важно. 
ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ. 
Имаме си български химн „Мила Родино”,български трикольор,български исторически символи/Паметника на връх Столетов,например/,български герб с короната на Цар Симеон Велики,български национални празници:Трети март,Шести септември,Двадесет и четвърти 

май,Великден,Коледа и др./Напоследък един министър с турско име например предлага Трети март да отпадне,но не вярвам това да стане./Имаме си и български ...мурафети. 
Най-интересният от тези мурафети е този с липсата на националност в новите лични документи на българите.Както е известно,във всички паспорти в света/в интернет могат да се намерят спесимени на лични паспорти на всички държави/има реквизит NATIONALITY. 
Но в българските лични документи той,вместо да се преведе с националност/или даже народност/,заради може би комунистическата идиосинкразия към национализма,срамежливо се превежда като гражданство,което на английски е съвсем друга дума –CITYZENSHIP.Само и само да не мирише на национализъм и да е в угода на ДПС. 
Защото според нашите лични документи ние наистина нямаме националност,нямаме народност , а сме само граждани,в смисъл поданици. 
Думата гражданин е правно понятие и има съвсем друг смисъл и изисква съвсем друг контекст. Тя не идентифицира националността на на определена личност. 
Важно е да се знае,че освен българи има и друго понятие- етнически българи,в което се визира главно произходът и други исторически обстоятелства. 
Етнически българи живеят във всички съседни страни – например в Турция,Румъния,Гърция,Русия,Молдова и т.н.Там те всичките обаче са по паспорт съответно турци,румънци,гърци,руснаци...Според нашия тълковен речник турчин е”човек от основното население на Турция”/страница 1028 на последното издание на речника/.Аналогично би трябвало да се счита,че хората от основното население на единна България са си българи. 
В българския народ не може да има турци/по националност/,американци,финландци и т.н.Турците са в Турция или на друго място с турския си личен паспорт,а финландците – във Финландия. 
Понятието”турски българин” или „финландски българин”е оксиморон,все едно да кажеш бял негър или чернокоса блондинка.Наистина,има българи с турско/или тюркско/етническо потекло,с финландско потекло,каракачани,с арменско потекло или с руски етнически произход... 
Но те всички са българи,щом са с български паспорт и са граждани на България,която е еднонационална/единна/държава. 
Според личните ни документи излиза,че ние българите нямаме националност,нямаме народ- ност,а имаме само гражданство... 
Като гражданин на държавата ти си имаш други идентификации –единен граждански номер. 
Но като гражданин на Френската република или поданик на испанския крал имаш още и националност – съответно французин или испанец.... 
По-вероятното е ,че отдавна някъде са решили,че и без това българите изчезват – защо са им тогава документи,в които да пише че са б ъ л г а р и?Тоест,някой някъде вече е легитимирал предизвестените последици от демографската катастрофа...” 
ПАНАЦЕЯ ИМА И ТЯ Е УНИВЕРСАЛНА 
Това са идеите на Анастасия,родовите имения и целите родови поселения,които никнат като гъби след дъжд не само в земите на Русия,но и в Шотландия,Америка и на други места по белия свят...Многомилионните тиражи на книгите на В. Мегре,сподвижник и спътник на ведрусата от тайгата вече отвориха очите на мнозина. 
Изход винаги има и приятелите от Инициативния комитет начело с проф. Петър Иванов трябва задължително да си припомнят за него,когато правят такива родолюбиви и загрижени семинари за бъдещето на българската нация и идентичност. 
Не трябва да изпускат от поглед младежта на България – най-важната прицелна точка на наши и чужди асимилатори. 
Цветан АНДРЕЕВ
 




Гласувай:
34


Вълнообразно


1. bigbro - Изчезваме. Това е факт.
14.06.2011 20:39
Тая тема ми е толкова болна. Не смея да кажа на децата "Стойте тук, нещата ще се оправят..."
цитирай
2. syrmaepon - Любопитна теза
15.06.2011 08:12
Родов национализъм срещу глобализма - кой ще победи ?
цитирай
3. ketcakuatl - Подкрепям напълно тезата. Позд...
15.06.2011 18:16
Подкрепям напълно тезата. Поздравления за хубавия постинг.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6883899
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56441
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930