Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2022 14:45 - Руснаците час и половина не са стреляли , за да могат нашите моряци да се евакуират Разбрахте ли , кой ни е брат и кой враг?
Автор: panazea Категория: Бизнес   
Прочетен: 133 Коментари: 0 Гласове:
1



 

19.04 23:50 - Българските моряци, които се върнаха вчера на родна земя след повече от 50 дни в Мариупол разказаха за ужаса от войната и истината за евакуацията си. Пред Marit

автор: hadzapi категория: Лични дневници    image
прочетен: 83 коментари: 0 гласове


Моряците от "Царевна" попиляха Кирил Петков и кабинета!

https://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/04/19/bylgarskite-moriaci-koito-se-vyrnaha-vchera-na-rodna-zemia-s.1814484

 

 Българските моряци, които се върнаха вчера на родна земя след повече от 50 дни в Мариупол разказаха за ужаса от войната и истината за евакуацията си. Пред Maritime.bg Рали Димов – втори механик, Радослав Стоянов и Живомир Митев-кадет, разказват какво точно се е случило на пристанището в Мариупол.

„В един момент както ние мислехме, че не може да се проведе евакуация и най-сигурно е на кораба, видяхме как двете страни спряха да стрелят. 26 човека от един кораб слязоха с куфарите, минаха покрай нас и си заминаха. Разбрахме, че в 5 часа следобяд те вече са били в Донецк, евакуирани, на сигурно и разбрахме, че ние сме останали последния екипаж на търговски кораб на пристанището.

Руснаците са държали половината от пристанището имало е риск да стрелят по тях, но един от техните колеги е рискувал, говорил е с руснаците и след три часа се е върнал, като е съобщил на колегите си, че се осигурява час и половина коридор, за да може да бъдат евакуирани.

 „С белите знамена, нямаше просто как да стоим на този кораб с този психически тормоз, който преживяхме. Дори с риск за живота си“, допълни още Стоянов. След като ги поемат руснаците са им дали храна и вода, извозили са ги към първия пост на града за паспортна проверка и с охрана до Донецк. Моряците са били настанени в хотел, а след това ескортирани до Сочи.

 „Искаме да благодарим на руснаците, че ни евакуираха. Много е трогателно да видиш хора, които са на първата линия на боя, не са се къпали с дни, да се опитват да ни успокоят, да ни кажат, момчета вече сте на сигурно, да ти дават храна, вода“, допълни още морякът.

 Радослав Стоянов също благодари на ДНР, на войниците, че са се държали добре с тях, че са им дали храната си и водата. „Всяка сутрин се молихме да останем живи“. Всички мобилни оператори са били блокирани и в един период от време от фирмата са организирали връзка с роднините, но след пресконференцията дадена от съпругите им са прекратили и това с оправданието, че това е за тяхна безопасност.

От Йордан Халачев, 19 април 2022
 



 В края на март за първи път кораба е бил ударен, а две седмици ударите са станали още по-интензивни. Шрапнели са попаднали в хамбара, каютата на капитана и на други места по плавателния съд. През цялото време моряците са се крили в долната част на кораба, основно се е стреляло през деня, а вечер са се качвали по стаите си. Имало е моменти и когато се е стреляло постоянно.

 

   



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6896676
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56449
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930