Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2015 10:40 - Пол Крейг Робъртс: Германия и Франция осъзнаха, че Вашингтон е полудял!
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 8377 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.03.2015 13:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пол Крейг Робъртс: Германия и Франция осъзнаха, че Вашингтон е полудял!

image

*Пол Крейг Робъртс е бивш заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Считан е за един от бащите на „рейгъномиката“, която имаше изключително значение за разпада на бившия съветски блок, наречен от Рейгън  „Империя на злото“.

 
 
 

/КРОСС/ Германия и Франция осъзнаха, че САЩ са задействали махалото на ядрената война и в момента полагат всички усилия, за да го спрат. Това написа в личния си блог американският икономист, политически и икономически експерт Пол Крейг Робъртс, пише ukraina.ru.

Според него, „американският телевизионен канал CNN използва за сюжетите и репортажите си пропагандна система, заимствана от Третия райх, представяйки Русия като източник на агресивна военна заплаха". Така например, на 13 март CNN излъчи репортаж, отразяващ пускове на ракети и стрелба от други оръжия.

„В коментарите към видеото се говореше за необходимостта от приемане на съответни мерки срещу „руската заплаха". Това предаване по CNN, което води Волф Блитцер е част от организирана пропагандистка кампания, целта на която е да подготви американците към конфликта с Русия. Така наречените "средства за масова информация" бяха преобразувани във министерство на пропагандата", смята Робъртс.

Той добави, че "аналогична пропаганда се разпространява и във Великобритания, където министърът на отбраната Майкъл Фалон заяви, че Русия е „реална и фактическа заплаха" за Европа". В момента американските войски и танкове по спешност прииждат в Балтийските страни под предлог, че Русия възнамерява да нападне съседните страни, пише още американският колумнист.

„Пропагандата на Вашингтон в медиите е най-безотговорното действие в цялата история на човечеството. Рейган и Горбачов успяха в отстраняването на заплахата от ядрена война, а ненормалните неоконсерватори и контролираните от тях медии я върнаха обратно", подчертава експертът.
Както отбелязва Робъртс, Путин прекрасно осъзнава цялата сериозност на ситуацията и полага всички усилия, за да намали напрежението, но с действията си, Вашингтон прави всичко това невъзможно.

„Вашингтон смята, че Владимир Путин трябва да върне Крим и военно-морската база на Черноморския флот, да спре да подкрепя рускоезичното население в Югоизточна Украйна и да се смири с военните бази на НАТО в Украйна". Подобни искания от страна на Вашингтон са неприемливи за Русия, смята политологът. Също така Робъртс споменава, че „в своето пропагандистко шоу CNN дори не съобщи, че немското разузнаване оспорва заявленията на Вашингтон по отношение на Русия, и че правителството на Франция и Германия най-накрая са осъзнали, че САЩ са напълно откачили, поради което отчаяно се опитват да спрат махалото на войната, задействано от Белия дом".


Прочети цялата статия тук:
http://www.cross.bg/rysiya-roburts-vashington-1457279.html#ixzz3UvePjCPF

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.


Четете още на:
http://www.budnaera.com/201501/152160040.html#ixzz3V6NQA410


image




Гласувай:
5



1. born - „Вашингтон смята, че Владимир П...
22.03.2015 11:13
„Вашингтон смята, че Владимир Путин трябва да върне Крим и военно-морската база на Черноморския флот, да спре да подкрепя рускоезичното население в Югоизточна Украйна и да се смири с военните бази на НАТО в Украйна".
Може би Русия трябва да хариже и целия си ВМ флот на Украйна ? А защо не на НАТО или САЩ ?
цитирай
2. acerman - Путин не е глупак...
26.03.2015 01:05
Имам едно странно усещане , че САЩ правят крачка назад за да направят две напред... все пак Путин не е глупак, колкото и да плюят по него ...!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046564
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031