Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 18:14 - НЕОГРАНИЧЕНИЯТ ПАЗАР И КОРПОРАТОКРАТСКАТА ДЪРЖАВА
Автор: panazea Категория: Други   
Прочетен: 3009 Коментари: 7 Гласове:
22

Последна промяна: 15.06.2011 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цветан АНДРЕЕВ коментира ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА 


НЕОГРАНИЧЕНИЯТ ПАЗАР И КОРПОРАТОКРАТСКАТА ДЪРЖАВА 

В една предишна публикация за ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ СЪС БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ИДЕНТИЧНОСТ , с поднесените железни аргументи на проф.д-р Петър ИВАНОВ,ви представихме само една част/и то немаловажна/за отдавна плануваното стопяване на българския етнос и оттам на българската нация. 

Сега на читателите ще предоставим друга част от зловещия сценарий – а именно финото поробване на народонаселението ни от мултинационалните корпорации. 

КОРПОРАТОКРАТСКАТА ДЪРЖАВА – ФАКТОР ЗА ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА 
Западната икономическа наука от 1970 г. насам е монополизирана от привържениците неограничения капитализъм,от либералните фундаменталисти,известни още и като монетаристи. 

Техният гуру е носителят на Нобелова награда по икономика за 1976 г.,основателят на Чикагската школа и главен теоретик на либералния монетаризъм – Милтън Фридман. 

Двамата с Фридрих фон Хайек са провъзгласени отдавна без никакво колебание за първожреци на либералноиндивидуалистичната мондиалистка космополитична икономическа доктрина. 

За нуждите на своята политикономия либералните фундаменталисти са си послужили с протестантското учение на калвинистите. 

Що е калвинизъм?Според мен,а и не само според мен,другото име на калвинизма е „юдаизирано християнство”.Калвинизмът не признава църковната институция,такава каквато е.Той изповядва различен от християнския морал,има други ценности и т.н. 

Сърцевината на това учение се заключава в постулата:бедността – това е грях! 

Нищетата е указание за това,че ще се окажеш в ада. 

С други думи,само богатството е пътят към твоето спасение.Мисли преди всичко за себе си!Трупай пари,трупай капитал!Това е програмата на калвинистите. 

Такава концепция влиза в крайно противоречие с християнските ценности на православната църква,с идеята за смирение,нестяжателство,свързана е със смъртния грях щение/алчност/... 

И така вече няколко десетилетия над Земята се стеле религиозно мракобесие.То е твърде агресивно и войнствено – това е либералният фундаментализъм на Фридмановци. 

Фридманизмът фактически е УЛТРАКАПИТАЛИСТИЧЕСКО СЕКТАНТСТВО,съвсем чуждо на на- шата българска национална психика. 

Логиката на Милтън Фридман е такава: 

Необходимо е да бъде създаден абсолютно неограничен пазар,пазар без каквато и да е държавна намеса в него.А той,пазарът,от само себе си щял всичко да”настрои” и „подреди”.За целта било необходимо да се премахнат всички препятствия пред търговията. 

Приватизацията трябвало да бъде пълна,в това число и по отношение на пощите,здравеопазването ,образованието и пенсионната система,и т.н. 

В крайна сметка Милтън Фридман обявява война въобще на държавата като такава.Резултатите от тази война днес са видни от всички нас:демографска катастрофа,инфраструктурна безизходица,промишлено-технологически проблеми,културна криза. 

Именно Фридмановци днес тържествуват като победители над народите от Източна Европа. 

Фридмановци оглавяват Световната банка,Международния валутен фонд,различни транснационални компании.Те действат винаги и само в интерес на крупните богатства – колкото повече милиардери,толкова по-добре. 

Фридмановци договарят и „Вашингтонския консенсус”.Това събрание на Голямата седморка от 1989 г. те наричат Конгрес на победителите. 

Там представители от общо седем държави/САЩ,Великобритания,Франция,Канада,Германия, Япония и Италия/решават да се придържат към следните принципи:скромни държавни бюджети; 
държавите се принизяват до ролята на нощен страж;смъкват се колкото може данъците; кредитите се дават с голяма лихва;валутният обмен е неограничаван и свободен;унищожават се митническите бариери и преградите по пътя на свободното придвижване на капиталите; чуждестранните инвеститори са под същия режим,под какъвто са и местните;държавата се отдръпва колкото се може повече от икономиката и др. 

На преден план излиза нов термин в науката за властта – корпоратокрацията. 

Корпоратокрацията е наскоро създадено понятие от американския икономист Джон Перкинс, с което се прави опис на актуалното,съвременно състояние на държавността.От известно време по интернет се разпространява филмът Zeitgeist Addendum .В този двучасов филм е включеноедно интервю с Джон Перкинс,в което той за пръв път дефинира понятието корпоратокрация. 

Корпоратократската държава снема от себе си отговорността за социално обезпечение на нацията,за нейното съхранение и възпроизводство. 

За такава една държава гражданите й не са нещо повече от човешки ресурс/материал/. Социалните и национални интереси се жертват в името на печалбата,рентабилността и частните корпоративни ползи и печалби. 

Характерен признак за фактическото действие на този управленски принцип е заличаването на границите между собственост и власт,между монопол и пазар,между политика и икономика. 

Друг съществен белег на корпоратократската държава е независимостта на нейната Централна банка от правителството.Тук Централната банка е частно акционерно дружество и банкирането е изцяло в частни ръце.

Печатането/емитирането/ на националната валута също фактически е в частни ръце.И излиза така,че една такава национална валута всъщност е собственост на централната банка,а не на държавата,респективно е в частни ръце. 

Централната банка разполага с власт,която е много по-могъща от властта на президент,правителство,парламент и съдебна администрация взети заедно. 

Германският правен теоретик Карл Шмит/1888-1985/в своите изследвания навремето стига до обобщаващия извод,че понятието суверенитет всъщност е много по-фундаментално от понятието държава,тъй като последното е изменчиво през различните исторически епохи. 

Либералната икономическа догма/за жалост упорито насаждана в главите на българските студенти през последните 20 години/има за цел да уязви суверенитета на вражеската държава,а властта постепенно да бъде подменена с тирания на олигарсите и бюрократите.

С други думи корпоратократорската държава не е нищо друго освен тирания на корпорациите. 

КОРОПОРАТОКРАТИТЕ КОНТРОЛИРАТ МЕДИИТЕ,ФИНАНСИРАТ КАМПАНИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ,ВЛАДЕЯТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ БОГАТСТВА,БЕЗНАКАЗАНО ПОЛЗВАТ КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ. НИКОЙ НЕ ГИ ИЗБИРА,НЕ СЛУЖАТ ОГРАНИЧЕН МАНДАТ,НЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД НИКОГО,НО ВЛАДЕЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ. 

Корпоратократорският „елит”,веднъж заформил се вече гледа на своя народ като на чуждо колониално население,което само може да се експлоатира и ограбва. 

Формирането на понятието корпоратократска държава е важен процес по осъзнаването на проблема.Корпоратократската държава е в основата на поне три фундаментални кризи,които тук действат едновременно – урбанистическа,културна и енергийна. 

Преодоляването на една от тях не спира действието на другите две. 

От трите кризи по съвсем естествен път следва нещо твърде инфернално:демографската катастрофа. 

Основният извод – ще се наложи повече да се работи и по-малко да се потребява.Ще се наложи всичко да се създава наново.Досегашни професии ще се окажат непотребни в новите условия. 

Обществото ни вече ще се сблъсква с проблеми,които корпоратократския управленски режим не може и няма намерение да разреши. 

По отношение на демографията ще се наложи към политика на: 

-стимулиране раждаемостта на деца от българския етнос; 

-безпощадна борба с наркотиците и всякакви други унищожители на българската младежка сила; 

-въвеждане на евгеническо законодателство; 

Опитът категорично показва,че не е по силите на либералния капитализъм да се справи с тези задачи.Ще се наложи,въпреки всичко,да се ползват по-твърди и радикални социални техники,вкл.и отказ от фактическото демилитаризиране. 

Оказа се,че другите способи/морал, религиозни ценности,съдебна система,политика и т.н./за справяне с проблемите на нацията не са ефективни. 

Държавата като такава трябва да застави бизнеса отново да разкрива производства в нашата страна,да плаща прилично трудово възнаграждение на работниците,да внася в хазната дължимите данъци,да не краде. 

Либералният капитализъм,представен у нас от цар Симеон и консултанта Ахмед Доган /и двамата имат проблеми с правосъдието/ и други шмекеруващи тарикати не може да се справи с тези задачи. 

Друг голям проблем е процентното увеличение на старите хора в България.Много скоро пен- сиите и разходите за старите хора в България ще започнат да поглъщат такива грамадни средства,щото ще се отнеме всякаква възможност в държавата да се поддържа отбраната,науката, образованието и най-вече – българската младеж.Това ясно се видя едва сега и наложи спешни мерки на правителството по отношение на пенсионната реформа.В бъдеще ще се наложи по пътя на принудата да се отнема правото на гласуване от стари хора,да се съкращават пенсиите до нивото на оцеляването и т.н. 

Едновременно с това ще се наложи българските жени да раждат по три и повече български деца,да се създават условия за отглеждането и възпитанието на тези деца,да се правят данъчни облекчения за родителите им и др. 

Либералният капитализъм не може да се справи с нищо от тези задачи за противодействие на демографската катастрофа. 

Предстои тежка борба на културния фронт.Етиката на потреблението ще се наложи да се замени с етиката на труда,спестяването и натрупването. 

Ще се наложи българският народ повече да работи и повече да пести ресурси,енергия и т.н.,както и по-малко да се развлича и забавлява.

Днес телевизорът е станал фатален либеративен символ на потреблението.Веднъж завинаги трябва да се приключи с тази телевизионна култура,обсебила масовото съзна- ние и рушаща етиката на труда. 

Либералният капитализъм не може да се справи и с тези задачи. 

В своята хилядолетна история българският народ неведнъж е изпадал в кризи от най-различен вид.Поради това българинът по принцип е резервиран към възможностите на гражданския живот. 

Той е излизал от тези кризи благодарение на своя воински дух и качества,а не на граждански”добродетели”. 

Това е моето обяснение за нежеланието му да стачкува,да протестира пред парламента и всякакви други институции. 

Той просто не вярва в тези институции,че са способни да му решат проблемите/да му свършат работа!/ 

Българинът е българин,когато се бори! 

Магистър Антон РАЧЕВ 

Общество „Дуло”,Русе 

/из сборника”ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА”,изд.АХАТ,2010/

 

 

 



Тагове:   Демографската,


Гласувай:
22


Вълнообразно


1. ketcakuatl - ПОСТИНГ - ПЪЛНО БИЖУ, СПОРЕД МЕНЕ
15.06.2011 19:26
Не че и предния ,,лъже".. Браво на авторите, браво и на теб че го разпостраняваш. Макар че съм песимист, малко хора ще го прочетат, а още по-малко ще схванат значимоста на описанието за осмисляне на ставащото. Все пак - дерзай! И най-дългия път започва с една малка крачка, нали!?
цитирай
2. minchomin - Хубаво е, че от време на време се н...
15.06.2011 22:36
Хубаво е, че от време на време се намира някой, който допълва, макар и с други изкази, това, което прокарвам в блог. бг. от две години, че целият проблем на българина е самият българин със своето общо национално духовно невежество и социално-икономическа обърканост на държавността и финансите. Има постановки в темата, които намат никакво бъдеще. По начало демографския въпрос е много относителен и в близките години ще претърпи пълно пренареждане на населението на земята. Парите ще изчезнат като ненужни атрибути на държавите. Критерият работа ще е за творчество и удоволствие а не за оцеляване, както се твърди в материала. Войският дух, като понятие, следва да се забрави и т.н. Темата прави анализ на съществуващото състояние без да показва път, който е друг. т.е. няма изход според нея от батака.
цитирай
3. apologetic - само комисии без дейност имаме в ...
16.06.2011 22:14
само комисии без дейност имаме в държавата с отчет само по заплати и изразходени средства без видим резултат.
цитирай
4. xsapience856 - абе, хора,
17.06.2011 15:21
Вие знаете ли какво е калвинизъм - НЕ? Който е неспособен да се самоуправлява, са му виновни другите. Стига сте лаяли де, като огладнеете ставате големи фашаги, нали?
цитирай
5. apologetic - Добре е, че никой не уважава поли...
18.06.2011 13:18
Добре е, че никой не уважава политиците - най-голямата тяхна награда и заслуга, която с много труд са заслужили
цитирай
6. merlin68 - Като цяло изводите са правилни, но ...
24.06.2011 00:30
Като цяло изводите са правилни, но не съм съгласен с някои определения. Например въобще не може да се говори за свободни пазари. Пазарите отдавна са монополизирани, правилата се сменят всеки път когато някой извън статуквото успее някак да се намърда на тях, в резултат бива изритан. Друго с което не съм съгласен е: "Корпоратократорският „елит”,веднъж заформил се вече гледа на своя народ като на чуждо колониално население,което само може да се експлоатира и ограбва." Отнесено към местният наш елит, това е така, обаче това не се отнася към истинският западен корпоративен елит, спрямо който нашият елит е просто слугинаж. Та този световен корпораторски елит провежда политика на икономически нацизъм спрямо по-бедните страни, включително новите страни членки на ЕС и по този начин за сега задържа собствения си икономико-социален крах. С изчерпване на ресурсите все повече ще става ясно, че стандарта на живот поддържан в западните потребителски общества няма как да бъде задържан и нивото ще пада. Това вече се вижда, вижда се и реакцията на обществото - бурни протести, тъй като е много трудно да вземеш на някого придобивките с които вече е свикнал. Стихийното и главоломно развитие на свръх производство и потребление несъобразено с възможностите на природата за самообновяване доведе човечеството пред ръба на пропаст. Ресурсите свършват, климата се променя, водата се изчерпва, скоро не само няма да можем да поддържаме материалния стандарт които имаме, а ще бъдем изправени буквално пред глад. През последните 50 години това се виждаше, но никой не предприемаше мерки, днес вече е доста късно. Населението трудно би приело налагащите се мерки и вероятно решенията ще се наложат с военна сила. Човечеството върви към нов световен конфликт, за победители едва ли ще може да се говори, победа ще е ако изобщо човекът оцелее като вид.
цитирай
7. tsvetanandreev - ДРАГА КОЛЕЖКЕ,
22.12.2011 19:23
специални благодарности за публикацията...
това много ме радваше в дните,в които не бях в БЛОГА.

Да ти е честита Новата Година 2012 - желая само здраве,радост и успехи -
другите неща ги имаш!

Да е честита НГ и на твоите читатели!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6839648
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031