Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2009 15:26 - Младите в България - Дайте им шанс !
Автор: panazea Категория: Други   
Прочетен: 3936 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Смятам новото поколение много по-красиво , много по-добро от моето . Такива мили млади хора , таланливи и възпитани .

Забелязвам една тенденция : Малко от тях са щастливи , малко са усмивките !

Когато разговарям с тях , те ми споделят своите неволи и виждам , че имат право . Животът им е много по-труден от моя навремето . Живеехме скромно , но не ни липсваше любов и разбиране . Околната среда ми се струва много по-враждебна сега към младите . Училище , университет , работа , приятели . Аз нямах техните проблеми . Само учех , татко и мама можеха да ме издържат , не се налагаше да работя , когато работех , никой не ме ощетяваше. Даваха ми 100 лв заплата , но с тях можех да живея . Не съм работила на никой без пари . Моите началници не са ме лъгали със заплатата . Улиците бяха спокойни и свободни от бандити . Сега много млади момичета и момчета стават жертва на насилие . Насилието ни залива отвсякъде. Телевизия , радио , вестници се надпреварват . В този мътен поток е трудно на човек да плува срещу течението. Някоя фалшива звезда , например Ванко1 , прави конкурс за танцьорки , а после кара момичетата в чужбина да проституират . И обществото търпи това ! Ванко си строи хотел в центъра на Пловдив с тези пари , от страданията на децата . И няма правосъдие за него . Даже парламента гласува поправка в закона , за да го оневини. И ние гледаме цялото това безумие .

Когато младите правят недопустими неща , нека да се опитаме да разберем Защо?

Искаме да лекуваме симптомите , а не болестта .

Защо младите са гневни ? Защо са арогантни? Защо са готови да тъпчат по главите на другите? Защото това са получили в живота си досега и те отвръщат със същото .

Аз не ги оправдавам . Аз се опитвам да ги разбера .

Тези , които прозряха , че няма за тях бъдеще в България , заминаха за чужбина и отдавна вече са уважавани работници в други страни , където има правила , където се спазват законите. А тези , които останаха в България? Те неудачници ли са? Или за нищо не ги бива? Къде са законите , защитаващи младото поколение ? Колко осъдени престъпници има за насилие , за подкупи , за наемане на деца на работа ? Спомняте ли си момчето , което се задуши в кладенеца , защото го наели то да изчисти стария кладенец? Беше само на 15 години! Спомняте ли си го? И баща му отчаян ? И този , които го нае – осъден ли е, че погуби момчето?

Бедна Българио, на какво насилие е подложено младото ти поколение !

Ние по-старите сме вече гърмяни зайци и трудно се стряскаме .

Резюме

В България трябва да се спазват законите. Тези , които ги нарушават , трябва да си понесат последствията : и стари и млади !

Трябва да има гражданско общество като коректив на управляващите .

Да се стигне да убеждението , че няма богоизбрани и законът е еднакъв за всички .

Повечето млади хора не са порочни по-природа , те много бързо ще се вградят в едно общество , което ги уважава . Дайте им шанс!



Тагове:   Дайте,   шанс,   младите,


Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6897115
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56449
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930